Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Válka o data – zákazník vyhrál

Válka o data – zákazník vyhrál

Anonym (6.5.2009 00:00:00)

Když američtí poskytovatelé broadbandového připojení přestali mluvit o tom, že budou skutečně účtovat to, co si jejich zákazníci stáhnou, a začali jednat, propukla na straně zákazníků nejdříve panika, potom vzpoura.

sam (6.5.2009 08:42:18)

Hmmm. Smutné. Pravda bude asi někde uprostřed. Monopol má snahu jistě předražovat, ale zákazník si musí zase uvědomit, že si neplatí vyhrazenou linku, nýbrž agregovanou (sdílenou). A u té není možné nechat datům zcela volný průběh. Pokud si v takovém případě na stahování velkých objemů zvykne velké procento zákazníků, tak to přestává fungovat. Kromě toho se zákazníci s malými až nepatrnými objemy stávají nedobrovolnými sponzory těm stahovačům. Představte si hotelovou restauraci, kde se za paušální poplatek stravujete formou bufetu (Švédských stolů) a nebude zakázáno z jídelny jídlo vynášet. Někteří se tam přijdou jen slušně najíst a někteří přijedou rovnou s dodávkou a odvezou si pět metráků jídla. A tak dnes funguje "neomezený internet".

Kalda (7.5.2009 09:29:45)

Dobrý den, problém bude v tom Švedském stolu ,protože váš Švédský stůl má "neomezené zásoby" 1-10 Gbs. Takže já si myslím,že je dost pro všechny i pro ty co si odnášejí jídlo domů.Jenom záleží, jak rychle si jídlo budeme moci odnést.

S.T.A.L.K.E.R. (8.5.2009 19:22:25)

NE, MY JEŠTĚ NEZAPOMNĚLI NA FUP. Je zajímavé, jak mohou být i největší prasárny hájeny stejnými "argumenty", bez ohledu na zemi a čas. I u nás kdysi telekomácká a posléze kyslíková mafie naprosto stejnými bláboly obhajovala omezování internetu. A k těm blábolům patří i samovo připodobnění. Pokud podobné slinty vede pracovník PR oddělení, který dělá svoji špinavou práci, potom to chápu; pokud takto ale žvaní uživatel na internetu, potom nevycházím z údivu. Ten člověk je buď oním PR pracovníkem snažícím se aplikovat svoje lži lidem pod kůži jako anonymní nick . Obě možnosti zní dost děsivě, ale se zlem a hloupostí je třeba bojovat a nazývat je pravými jmény. Je třeba jednat v rukavicích - niikoliv ovšem sametových, ale ocelových.

arne (8.5.2009 20:54:45)

Myslím,že meleš bludy!!! Nemusím být pirát,aby moje data rostla a 1GB na měsíc je prostý nesmysl,pouze surfováním je zcela jednoduché nabrat sto mega za hodinu-samý pohyblivý,zvukový reklamy,kvanta fotek a což teprv you tube,spousta videí je tam už ve vysoký kvalitě,to znamená 10minut 100mega,hodina a půl a limit v hajzlu!!!! Dále aktualizace,hry či muzika(legálně) přez net atd atd ...... osobně jsem příliž starej na nějaký pirátění ale myslím,že minimálně 30-50GB spolkneme-běží nám doma neustále dva počítače a dva noťasy ...... platim litr za 20MB/20MB,nevim při tý rychlosti jak dosáhnout na dejme tomu 12GB,který mi před léty přiklep telekom..... myslím,že jseš buď zaměstnanec nebo hlupák!!!Navíc já si net platím a nějaký sdílení mě prostě doopravdy zajímat nemusí......i když u mě ten problém nevzniká protože máme optiku....jo to přirovnání moc nesedí,poeta z tebe nebude!!!!