Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > I české knihy na Googlu

I české knihy na Googlu

Anonym (2.10.2009 00:00:00)

Zajímavý počin, za normálních okolností hodný obdivu. Tak lze hodnotit službu Google Boooks, kterou avizuje společnost Google. Spočívá v masivním skenování knih v amerických knihovnách a jejich zpřístupnění v digitální podobě - včetně řady benefitů v podobě vyhledávání, náhledů či plných textů.

Lukoko (2.10.2009 08:24:08)

Nechápu závěr článku. Na elektronických knihách nevidím nic špatného. Sám jsem jich přečetl už skoro 200 a měl jsem opravdu zájem si je přečíst. Souhlasím s notorickými stahovači, ale je lepsi tahnout na dovolenou eBooky v telefonu, nez pul knihovny. Stejne jako je lepsi si knizku stahnout, nez objizdet prazsky knihkupectvý a hledat, kde ji maj.

Vojta Horák (3.10.2009 23:55:28)

Máš pravdu. Ale například moje žena je vášnivou čtenářkou. Když jí řeknu "Tady máš notebook, máš tam tu knížku.", tak mi ho vrátí a odejde do knihovny si ji půjčit. To je rituál. Pokud chceme sát informace, tak klidně elektronicky. Pokud je však čtení naše hobby, tak to má svoje pravidla. Zřejmě tak byl myšlen závěr. S pozdravem Vojta

Lock (4.10.2009 21:07:09)

No jo, notebook bych ti taky hodil na hlavu, na tom se poradne cist neda, to je fakt a nema to s vášní co dělat. To že odmítá notebook není vášen, ale ryzí praktičnost, čist na natebooku je dnes již čirý masochismus. Zkus ji ale dat slušný e-book reader (momentálně asi Hanlin V3 - IMHO nejlepší poměr cena / výkon na čtení beletrie) a uvidíš jak bude spokojená. je to lehké, krásně čitelné , nebolí z toho oči, nehřeje to , vydrží cca 3-4 týdny intezivního čtení na jedno nabití a vejde se do toho okresní knihovna. Myslím že po prvotní nedůvěře otočí a bude spokojená .

Xspy (6.10.2009 22:33:08)

Autorská práva ve stávající podobě jsou přežitek . Dřív nebo později si to uvědomí i odpovědní . Zisk nikdy nebyl tím co charakterizovalo schopného autora , naopak svazy spolky odbory .... to jsou pijavice . Pro mne je závěrem věta " Vnímat můžeme pouze v reálném čase " , která je alfou a omegou všech stahovačů - plnit média časem omrzí stejně jako touha vlastnit originál, zvlášť když kopie stále kolují po internetu ;) .