Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Kolik pinů máš, tolikrát jsi spotřebitelem

Kolik pinů máš, tolikrát jsi spotřebitelem

Anonym (3.10.2009 00:00:00)

To je heslo současné doby, které bychom si měli říkat dnes a denně. Tak schválně, pojďte počítat se mnou, kolik číselných kombinací si musíte zapamatovat. Pak se zkusíme podívat na to, jak je na tom naše kapacita paměti.

Ivan (3.10.2009 09:54:41)

Zajímalo by mne kolik je autorovi roků. Já pamatuji doby, kdy nebyly mobily a v hlavě všichni běžně nosil více než hromady telefonních čísel (a to byla čísla dlouhá i krátká, včetně klapky) a přišlo nám to normální. Pak přišly mobily a jejich telefonní seznam a teď má člověk problém pamatovat si číslo vlastního mobilu. Nevím jestli je to věkem nebo dobou. Prostě už se nám asi nechce si nic pamatovat. Samozřejmě že se s obsahem článku plně ztotožňuji. Honba za neprolomitelnost hesla je v dnešní době doslova ujetá. Každý by se měl zamyslet nad tím jak moc cenná jsou jeho data a dle toho volit heslo. Nejde jen o zapamatování, ale i o to aby šlo heslo vůbec napsat bez chyb. Jednou naši síťaři vymysleli pro Wifi heslo "prototopripojeninapistotoheslo". Bylo otázkou náhody když se člověk připojil.

Lop-7 (5.10.2009 19:09:48)

To heslo je fakt špičkový i se dobře pamatuje, jen to správný naťukání je krapet horší.

Nargon (3.10.2009 10:42:29)

Uz aby se zacali hromadne pouzivat biometricke snimace. Pak si staci zapamatovat, ktery otisk prstu mate pouzit aby jste kreditkou zaplatil. Nebo by vas bankomat identifikoval podle obliceje... Ikdyz nekde jsou jeste nejake "mouchy" tak dokud se to nezacne vice vyuzivat tak nikdo nebude mit duvod ty mouchy odstranit.

aha (4.10.2009 12:05:38)

pak ti někdo usekne pracku a vybere ti konto :D :D cha chá ... nejlepší je si to zapamatovat - když nechcu tak neřeknu.

Someone (3.10.2009 10:59:01)

Taky jsem měl problém s hesly, ale potom jsem objevil LastPass. On-line správce hesel, do kterého se dají ukládat i poznámky právě na nějaká hesla, která nemají s Internetem nic společného. U bankomatu to člověku sice nepomůže, ale na druhou stranu si stačí zapamatovat jen jediné master heslo a pak si můžete dávat hesla o 30 znacích a bude vám to jedno. Je to mnohem bezpečnější než dokument (šifrované + on-line) a nepotřebujete k tomu žádnou aplikaci. A když náhodou nejde Internet a člověk si tak nemůže zjistit heslo, tak je to jedno, neb se na mail nepřihlásí tak jako tak.

bruno (3.10.2009 18:51:10)

Ale ako sa to vysporiada s keyloggerom?

Hadropes (6.10.2009 22:48:16)

:) Za mně myslí aplikace ... kdy bych byl , kdybych každé dvě minuty musel zadávat podobné nesmysly do deseti databízí .. (jenom proto že mne systém odlogoval před minutou po pětiminutové neaktivitě ) . Je fakt , že co databáze to jiné a pokud možno navzájem neslučitelné heslo . Tohle prostě přestalo připomínat práci a silně mi to připomínalo postávání u bankomatu , který na vás po zadání číslice vyštěkne žádost o další pin . Průšvih byl , když jsem přišel po dovolené a ztroskotal na tom , že jsem zapoměl svoje heslo do domény .... No nakonec šest a nebo sedm nul za původně změněným heslem, to byl ten rozdíl :/ . Safra a teď si uvědomuji , že server doma mám pod adminem , kam jsem se už nedokázal pod mým univerzálně rotujícím heslem vloudit :((((( .

Gentleman (7.10.2009 10:00:58)

Zprvu jsem PINy, hesla a přihlašovací jména generoval podle doporučení. Problém nastal, kam si sofistikovaná hesla ukládat, protože si je samozřejmě nikdo nepamatuje, pokud je použije sem tam. Přešel jsem tudíž na jinou metodu: všechno stejné. Přihlašovací jméno, heslo i PIN. Ale ouha! Každá registrace má jinéí podmínky pro jejich tvorbu, někde vám PIN či přihlašovací jméno vygenerují bez možnosti je změnit, taky je často přihlašovací jméno zabrané. Stav dnes: mám na PC zaheslovaný seznam přihlašovacích jmen, PINů a hesel. 90 % přihlašovacích jmen a hesel je stejných, zbytek se jemně mění. Tak jemně, že si to snadno zapamatuju, tak jemně, že si to stejně spletu. PINy od karet si raději pamatuju, ostatně je používám často. Až o ten seznam přijdu, budu ztracený. Letos jsem si málem neprodloužil doménu. Dělám to jednou za dva roky, což je interval dost dlouhý nejen na to, aby i slon zapomněl, ale i přesahující dobu životnosti PC či jeho komponent...