Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Chcete se pomstít zaměstnavateli? Nahlašte ho BSA!

Chcete se pomstít zaměstnavateli? Nahlašte ho BSA!

Anonym (13.10.2009 00:00:00)

Během října obdrží 20 tisíc firem informační materiál, ve kterém jsou vyzývány, aby BSA nahlásily firmy, které používají nelegální software. Podle sympatií tak můžeme hovořit o výchově k udavačství a problematické etice. Nebo o ochraně hospodářské soutěže.

Kossik (13.10.2009 10:53:50)

Spolu s firmou bych proveril i udavace, jestli sam ma vse legalni a dalo by se spouste udani z pomsty pri nejake mire zavineni udavace vyhnout.

mrdavej (13.10.2009 20:40:12)

svině

Mike (14.10.2009 09:36:24)

Pro prověření uvavače při udání jsem taky... ... ale na stranu druhou. Ono to s podstivostí hospodářské soutěže má rozhodně něco do sebe. Na firmě mám koupení SW zhruba za 1/2 milionu korun. Přitom vím, že polovina mojich konkurentů ho koupený nemá. Je to v pořádku? Třeba teď mi odešel z firmy jeden zaměstnanec (po tom co se u nás naučil dost) a začal obesílat naše klienty (které při práci u nás poznal) a nabízet jim své služby levněji. Nevěřím, že si koupil SW, který používá (klidně si ho mohl vzít na splátky za 10-15tis měsíčně, pak by to byla alespoň fér soutěž). Nebo používat open source (jenže pak by nepůsobil tak profesionálně a v mnoha směrech by mu určité operace zabraly více času). Tohle spravedlivé je? Já říkám, že bandy jako BSA by měly dát konečně pokoj dětem a domácnostem. A soustředit se na komerční sektor. Protože pokud někdo vydělává peníze použitím SW, měl by za něj zaplatit. Pokud za něj zaplatit nechce, má svoje řešení dát dohromady z opensource (každý, kdo ví o co GO zná +- tohoto řešení). Byť s STB praktikama osobně nesouhlasím, myslím, že je správné aby firmy SW kupovaly. Je smutné, že je organizace do toho musí hnát tímto způsobem.

celerjehnusnej (15.10.2009 16:55:03)

Tento tvůj problém se jmenuje nekálá podnikatelská soutěž a je to trestné. Na druhé straně, proč to nemáš kryté pracovní smlouvou ??? Mám to ošetřené v pracovní smlouvě pod smluvní pokutou, ane malou. Jinak držím palce, aby jsi ho chytl za koule a pověsil do průvanu. Takto snadno přijít k zakázkám umí jen šmejd.

Anonym (13.10.2009 14:32:51)

BSA by se mohla přejmenovat na STB.