Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Končí éra Google? Aneb když Microsoft cítí šanci

Končí éra Google? Aneb když Microsoft cítí šanci

Anonym (3.12.2009 00:00:00)

Microsoft po nepříliš povedených webových projektech přidává na aktivitě a zdá se, že by možná mohl za kratší konec internetového vyhledávání tahat Google. Tedy pokud Microsoftu vyjde jeho „úplatkářská“ politika. Ano, ta stejná, která zajistila Google Books monopol na indexaci knih...

Jirka (3.12.2009 05:54:50)

MS si může trhnout nohou, zůstanu u Google, MS a jeho prasácké metody (něco jako pokus o vládu jedné strany, ještě tu dobu pamatuji) se mi zajídají. Zrovna před 2 týdny byla akce na noťasy Acer, pokud jsi je koupil s Widlema dali na noťas slevu 15%. Tedy když jsi koupil šunt od MS (Vistu), výrobce (prodejce) Aceru snížil svůj zisk, aby podpořil MS. Brrr, je mi z této obchodně mafiánské politiky na zvracení.

David (3.12.2009 08:33:20)

Pardon, ale z čeho je vám to na zvracení? Takováhle podpora prodeje je naprosto běžnou součástí trhu, příklady najdete všude, kam se podíváte, a nemusí jít vždy o dominantního hráče na trhu. Mimochodem, tím 15% propadem zisku u výrobce či prodejce Aceru bych si nebyl tak úplně jistý :-D Navíc, když to vezmu, měl jste dvě možnosti: 1) Koupit notebook za BEŽNOU cenu bez Win Vista 2) Koupit notebook se SLEVOU s Windows Vista. Sleva = něco výjimečného, co dostanete jen v časově omezeném období nebo například po splnění nějakých podmínek, zde koupě notebooku s Windows. V bodě 2) píšu tu SLEVU tak obšírně proto, že mám z Vašeho příspěvku pocit, že to berete tak, že vás vlastně MS nutil kupovat ten NTB dráž než je obvyklé... Což není pravda, mohl jste ho koupit za zcela obvyklou cenu a nebo "v akci" o 15 % levněji, tak nechápu, z čeho vám je "blbě"... Doufám, že se vám stejně blbě dělá například i v případě, kdy je v nějakém obchodě sleva (například) na nově zaváděnou značku piva :-D

Jirka (3.12.2009 18:35:16)

Blbě by mi bylo, kdyby mi k tomu pivu ve slevě nutili jako podmínku slevy koupi štangle zeleného salámu.

David (3.12.2009 20:14:44)

A kdo vám do pr.. co nutí? Pokud chcete ten notebook tak si jděte a kupte ho za normální cenu a zapomeňte že je nějaká akce, kde je problém? Když dá nějaká restaurace akci, že pro stálé zákazníky bude mít slevu (= pro její získání musíte být "stálým zákazníkem"), taky budete demonstrovat před tou restaurací, že je to hnusná obchodní politika a že vy tu slevu chcete taky? Neříkám, že MS je dokonalá firma, že je čistá jak lilie... Ale zrovna tohle mi přijde "hledání škraloupu za každou cenu"... Rozhlédněte se kolem sebe... Tohle je běžná obchodní praktika ve všech oborech a nevidím na tom nic špinavého. Nevadí mi podmínky slevy = beru. Vadí = beru za běžnou cenu. Kde je do prčic problém?!

Anonym (4.12.2009 11:12:48)

presne tak, zrovna jsem dostavel barak a naprosto kazda firma dava levy na sve vyrobky, pokud si u ni rovnou zaplatim i instalaci od dane firmy (na kotel byla takhle sleva treba 12.ooo)

Xspy (5.12.2009 16:44:48)

TARÉ DOBRÉ "NECHCI SLEVU ZADARMO" ;)

Anonym (5.12.2009 18:02:52)

Tady se to opravdu vyplati, firmy ktere montuji kotle vetsinou stoji plus minus stejne a sleva dvanact koliku na kotel se proste hodi.

Anonym (4.12.2009 11:11:14)

Clovece, tak jeste jednou, on te nedo ten notas nuti kupovat? Nenuti, navic na trhu bude na 1OO% verze bez OS tak si kup ji a nenadavej. Kdo chce levu vyuzije kdo nechce nevyuzije.

Anonym (3.12.2009 09:43:52)

A o te nekdo nutil ten notas kupovat? Nenutil, klidne jsis mohl koupit drazsi a hodit si na nej linux. Uz me vazne stve, jak tu kazdy nadava na MS pritom ostatni firmy se chovaji naprosto stejne ba jeste hure. Proste dalsi malej fracek kterej nadav na MS protoze je to in.

Jirka (3.12.2009 18:32:36)

já nepsal nic o tom, že bych něco kupoval, pouze jsem poukázal na špinavou obchodní politiku . A chtěl bych tě chlapče požádat, aby jsi mne neoznačoval za fracka, husy jsem s tvým otcem nepásl.

Anonym (4.12.2009 11:09:53)

chlapecku, ja te budu oznacovat za fracka do te doby, dokud se zde jako fracek chovat budes. To ze si MS s nekym domluvi, ze v pripade koupi jejich produktu bude produkt dalsi strany levnejsi je naprosto bezne. Navic, to ze MS nema na trhu kokurenci, jaksi neni problemem MS. Ty kdyby si podnikal, tak taky udelas vse proto, aby jsi konkurenci co nevice potlacil. Dam ti maly priklad: na plno vesnicich je jen JEDNA hospoda, samoska, prodejna bot atd. Dle tve logiky by zde mel nekdo zasahnout a zacit temto prodejnam urcovat cenu a zacit jim nakazovat, ze MUSI nejen prodavat, ale doslova zadarmo davat vyrobky konkurence (viz MS a prohlizece)

Xspy (5.12.2009 16:43:06)

Sleva na notebook s Windows Vista ? .... No proč taky ne když je to uznaný nepodarek .... Pozastavil bych se až kdyby notebook s Vistou stál tolik jako s linuxem nebo Freedosem ;) .

Anonym (5.12.2009 22:15:13)

Že na něj vůbec reaguješ, se ti divím... dyť je to blb a ať napíšeš naprosto cokoliv, tak bude dycky v opozici, dycky se nadnášet a dycky urážet... nic jiného neumí, chlapeček z léčebny pro choromyslné...

Anonym (6.12.2009 08:55:39)

Muzes nam prosim vysvetlit, co se ti nelibi na dohode mezi Acerem a MS? On nekdo brani aby stejnou dohodu udelali i jiny vyrobci OS?

David (6.12.2009 10:08:11)

Ale tak zase bych se Mrkvošrotu trochu zastal.. TAKOVÁ hrůza to zasejc není, přeci jen... Neříkám, že Win Vista se bůhvíjak "povedly", nicméně už je používám v x64 verzi Home Premium nějaké dva roky a zas takovej děs to není... Beru, že s tím leckdo mohl mít potíže a že to mohlo vypadat líp (pořád mi přijde, že Win7 yypadají tak jak asi měly vypadat Visty)... Ale pořád mi to přijde menší výkřik do tmy než například svého času Windows ME :-)

Eduard (3.12.2009 15:05:33)

wolframalpha.com jsem kdysi zkoušel - bylv praxi obtížně použitelný a jeho výsledky i v AJ nebyly IMHO přesvědčivé. S příchodem MSIE 8 zkouším občas i BING a ve výsledku mám všude výchozí vyhledávač stejně Google. Obávám se, že G jen tak flek nepřepustí, protože má navíc hodně služeb po přihlášení propojených. Nemám G jako firmu moc rád, ale stejně mám u nich dost používané přihlášení (Obrázky, mapy, pošta, dokumenty...)

Eduard (3.12.2009 15:05:33)

wolframalpha.com jsem kdysi zkoušel - bylv praxi obtížně použitelný a jeho výsledky i v AJ nebyly IMHO přesvědčivé. S příchodem MSIE 8 zkouším občas i BING a ve výsledku mám všude výchozí vyhledávač stejně Google. Obávám se, že G jen tak flek nepřepustí, protože má navíc hodně služeb po přihlášení propojených. Nemám G jako firmu moc rád, ale stejně mám u nich dost používané přihlášení (Obrázky, mapy, pošta, dokumenty...)