Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > O2-Hamachi-Veřejná IP

O2-Hamachi-Veřejná IP

Kvasňa (3.12.2009 17:55:12)

Dobrý večer... Omlouvám se jestli tu už tento thread je, ale nenašel jsem ho nikde tu. Zajímalo by mě čím to je, že když dám příklad: Založím server na CS-Dedicated Server, chci aby se ke mě kamarádi připojili, vím, že nemám veřejnou IP za kterou si opravdu nechci platit, mám net od O2, tak chci založit na hamachi, založím, ale jak založím mám pořád IP 10.0.0.1, místo tý hamachi IP... Já opravdu už nevím co dál.. Od O2 si veřejný net platit nechci a kdyžtak modem mám Huawei Echi Life HG 520i.. Děkuji za vaše rady, popřípadě odkazy, či návody.

zmatlik (4.12.2009 17:31:28)

Pokud máš internet od O2 (ADSL) tak veřejnou adresu máš, má ji přidělenou tvůj modem/router Huawei. Zjistíš ji když napíšeš http://ip.o2active.cz/ Když si nainstaluješ Hamachi tak se ti vytvoří další síťové rozhraní, které bude mít jinou adresu než tvůj eth port. Aby se někdo dostal na tvůj PC přez tvoji veřejnou adresu, tak musíš ve svém modem/routeru zapnout NAPT nebo DMZ na svůj PC.

Kvasňa (4.12.2009 19:11:25)

Tak to by mě zajímalo jak se dá toto nastavit. Byl bych vděčný kdybys mi to zde napsal. Děkuji :)

Kvasňa (4.12.2009 19:13:48)

Teda jako já jsem to našel.. Dám nat a DMZ.. PAk tam dám tu ip, kterou najdu na tý ip.o2active.cz. POchopil jsem to správně?

Joraell (31.12.2009 10:24:39)

Dobrý den tento problém jsem řešil také, nakonec není řešení zdaleka tak složité jak vypadá, problém není v routeru ani ničem podobném, ale v prácí Hamachi s windows. Problém je vtom, že jakmile spustítě nějakou hru přes síť tak ona chybně vybere jako komunikační síť vaši lokální (kterou uzivate pro pripojeni do internetu) misto te hamachi site. Nevim zda se da nekde ve windows nastavit primární výběr sítě, nebo nějaké upřednostnění, ale pravděpodobně nedá. Já problém vyřešil sice oklikou, ale dá se to takto použít.

Joraell (31.12.2009 10:27:19)

Otevřete si správce zařízení, síťové adaptéry a odstaňte váš síť. adaptér, ktterý používáte do internetu. (uplně jej odinstalujte). Hamachi nechte spuštěné. (odpojí se). Potom dejte vyhledat změny v HW a adaptér se opět nainstaluje. Připojte hamachi, založte hru a už tam bude správná IP. Bohužel to funguje jen do restartu PC. Možná by pomohla instalace hamachi s odstraněným adaptérem.