Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Prosim poradte jaky modem jde predelat na router

Prosim poradte jaky modem jde predelat na router

Lada (17.5.2004 20:18:07)

Mel jsem v pronajmu Alcatel Speed Touch Home a presel jsem od Nextry k jinemu ISP, avsak mi byl zmenen nejaky protokol Anex A na Anex B na kterem jiz ten Speed touch home nejede a tudiz se nepripojim a ani dalsi PC ktere mam na siti, potreboval bych poradit jaky modem si mam koupit nebo pronajmout ktery by sel taktez nejak softwarove upravit aby fungoval jako router. Diky moc a kdyztak dejte i odkaz na postup cracknuti toto modemu. Jeste jednou dik

Jeden z Vašich operátorů (17.5.2004 20:24:54)

Tak si to nech u ISP přepnout na Anex A ať ti to fičí!

Anonym (17.5.2004 20:28:12)

to mu nepřepnou, vyserou se na něj.

Jeden z Vašich operátorů (17.5.2004 20:32:13)

To by mne zajímalo který ISP by to normálnímu zákošovi nepřepnul..................

Washek (17.5.2004 20:57:18)

Treba GTS - bylo mi to rozmluveno, protoze zmena z B na A muze trvat az tri tydny a neni zaruka, ze to Ackem pojede i v budoucnu (pozdeji overeno i na Telecomu, jeste na me koukali jak na blbce, pry uz zadne linky na Acku nejsou ;))

Jeden z Vašich operátorů (17.5.2004 22:20:18)

Linek na A je mraky. Tři týdny jsem teda neslyšel že by to trvalo. Že by se modemy po necelém roce provozu vyhazovali? Hm!!!

BDs (17.5.2004 22:26:42)

Vypada to, ze tomu rozumite, tak vas hned zneuziju, pokud nejste proti:-)) Jsem ted pred znovuzrizenim ADSL a mam moznost koupit od jednoho cloveka Alcatel ST home s Anexem A za 1000Kc. Neni to zrovna uzasna nabidka, ale zajimalo by me, kdyz ho predelam na PRO, jestli bude schopnej drzet si spojeni s DSLAMem jako to dela ST510i (myslim, ze to jede pres protokol PPPoA). Proste abych se nemusel pripojovat pres VPN, jako se to dela u HOME. Proste obecne co mu chybi oproti 510i. DIKY! Dal by me zajimalo jak s tim Anexem A. Doted jsem jel na B, tak bych si byl rad jistej, ze mi to na tom zridej a ze mi to tak i vydrzi do budoucna. Nerad bych se za pul roku nebo pripadne za rok dozvedel, ze modem muzu hodit do kose. DIKY MOC ZA ODPOVED!

Jeden z Vašich operátorů (18.5.2004 11:55:07)

Anex A vydrží do budoucna tam kde je, alespoň u nás. Těch modemů jsou mraky a počítám že během pěti let s tím nikdo hýbyt nebude. Pokud uvedený modem předěláte na PRO tak by měl spojení teoreticky držet. Upozorňuji ale že jsem to neviděl v činnosti takže čerpám od jiných lidí. V případě že by Vám vybraný ISP odmítl zřídit anex A kontaktujte mne prosím mailem a my Vám ADSL zřídíme. Myslím si že mám to funguje slušně vzhledem k nastavení....................

Washek (18.5.2004 15:26:23)

Skutecne si legraci nedelam, po novem roce jsem si to prozil na vlastni kuzi. Vsude se me hrozne divili (jak infolinka GTS tak Telecom), co to vlastne chci, kdyz annex A linky uz vlastne vubec nejsou. Technik telecomu si to dokonce kdesi (?) overoval a pry behem nekolika malo tydnu se budou vsechny stavajici pronajmute modemy menit a linky predelavat na annex b (primo z nej vypadlo, ze zakaznici co si modem odkoupili maji smulu a nebude jim to fungovat ;)). Pokud bych na zrizeni A linky trval, sice by to zreme slo, ale bylo mi receno, ze cely proces (premena z B na A) u existujici linky bude trvat stejne dlouho jako zrizeni nove (tedy tri tydny) a do budoucna to nemusi fungovat. Vicemene to ukazuje na mizernou informovanost vsech zucastnenych stran (Telecom i provider), jelikoz je preci jasne, ze existujici linky tezko bude nekdo predelavat a vymenovat koncova zarizeni. Toz takova byla moje zkusenost se zminenym problemem. Osobne bych doporucoval vyhnout se nakupu Annex A modemu (protouze spousta lidi se ho zbavuje) a bohuzel poridit novy modem.

Jeden z Vašich operátorů (18.5.2004 17:39:46)

Pokud se ADSL zřizuje tak je jedno jestli se udělá na anexu A nebo B. Dobrý pracovník uzavírající smlouvu se zeptá i na takové detaily včetně požadavku na IP adresu atd.

Lada (17.5.2004 20:32:57)

Na ten Anex A mi to nejspise neprepnou, tak musim zjistit ktery modem vybrat aby nam to jelo na siti a nemusel jsem kupovat o litr draz

Jeden z Vašich operátorů (17.5.2004 20:43:46)

To je teda dobrá odpověď! Jestli se ti nechce požádat ISP o přepnutí na Anex A tak si kum nový modem. Měl jsi to uvést ve smlouvě že chceš anex A.

Adin (17.5.2004 21:52:13)

Nevim co chcete softwarove upravovat, vetsina modemu co je dnes v nabidce ma v sobe router integrovany (neni treba nic upravovat). Namatkou treba Alcatel Speedtouch 510i.