Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Weby po čtenářích chtějí, aby za zprávy platili. U nás utopie

Weby po čtenářích chtějí, aby za zprávy platili. U nás utopie

Anonym (14.1.2010 00:00:00)

Vydavatele uvažují, že zprávy na webu zpoplatní. V zahraničí je to sice reálné i pochopitelné, v českém prostředí za současného stavu a kvality velkých online médií naprosto komické.

Anonym (14.1.2010 07:10:32)

Pravda - v čr nemyslitelné. Pokud by chtěli platit, tak by museli přicházet s vlastními zprávami a včas, nikoli převzaté články zveřejňované o hodiny později. Kdybych si platil on-line zpravodajství, tak vyžaduji aktuality nejpozději do hodiny. V druhé řadě, kdyby se v čr začalo skutečně platit, tak v placené sekci nechci ANI JEDNU (byť maličkou) reklamu. Dnes si ani neumím představit, že by zpravodajské portály neobtěžovaly nejednou graficky náročnou flashovou reklamou, která na starších počítačích zněmožňuje i čtení zpráv a nevěřím tomu, že by to po zavedení plateb bezezbytku odstranili. Velmi časté provokativní obsahy článků, které akorát rozpalují slušné pracující lidi, kteří dodržují zákony - raději ani nekomentovat a krutě (nejen politicky) cenzurované diskuze taky raději ani nekomentovat. Spíš bych to viděl do budoucna tak, že nám zavedou naši zákonodárci novou zpravodajskou daň, kterou bude platit každý a z těchto poplatku budou placené mimojiné i televize a on-line weby bez ohledu na to, jestli člověk za zprávy platit chce nebo nechce, přičemž reklama zůstane tak jak je, nebo ještě naroste. (lobbing a korupce v čr nezná mezí a je jedno, jestli na pár uplacených jedinců budou doplácet miliony lidí)

Dr. Gordon Freeman (15.1.2010 09:39:29)

Ano, ještě bych k tomu, co jsi napsal, přihodil "nahradit cenzora korektorem" či někým, kdo alespoň článek před zveřejněním na webu přečte. Protože to, že "ženy prali prádlo" lze ještě přehlédnout, ale že "ženy prali prádlo ženy prali prádlo" (nevím proč, ale často se redaktůrkům stává, že vloži větu či celý odstavec 2x - asi jsou placeni od úhozu...) je tragické a ukazuje to, že nějaký hejl prostě jenom copy-paste do redakčního systému a ani se neobtěžoval to po sobě přečíst... Já toto beru nejen jako doklad pologramotnosti a fušerismu "redachtóóŕú", ale i jako doklad hulvátství a neúcty vůči mně jako čtenáři - redakce či spíše vydavatel mne považuje buď za dementa, co si podobných chyb nevšimne (resp. je nerozezná kvůli nízkému IQ a mizernému vzdělání), anebo (a to je možná hroší možnost) je mu zcela jedno, zda si všimnu a co si budu myslet. P.S.: Kdo si myslí, že jsem psal o úrovni článků na Novinkách.cz a iDnes.cz, tak se trefil do černého.

sfusama (17.1.2010 17:28:01)

A nejůžasnější jsou ilustrační fota, policie vyšetřuje a fotka hasičů, ucpaná dálnice a roky stejná fotka, havárie mopedu a fotka superbiku, stejná u dalších 20 havárek.:-))

Jokem (15.1.2010 12:27:13)

Skvělý článek, výborně zformulovaný a čtivý. Díky za něj