Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Zpomalení internetu = http://searchguide.o2active.cz/

Zpomalení internetu = http://searchguide.o2active.cz/

DJLUCKY (3.2.2010 10:19:38)

Není důvodem spomalení internetu tento vyhledavač který O2 nasadil všem ADSL uživatelům??? Vždy když zadáte adresu která neexistuje tak mě to přesměruje sem. http://searchguide.o2active.cz Zrušit to nejde. Dříve toto nebylo!

Anonym (3.2.2010 11:00:46)

naky default odkaz na vyhledavaci ti rozhodne nezpomali veci jako ping a ftp

DJLUCKY (3.2.2010 13:40:28)

No nevím když je nastaven default u O2 na ustředně a všechny data přes to přecházejí. Funguje to cca od 1.1 a ty problémy jsou od té doby.

Anonym (4.2.2010 08:22:22)

achjo.....a pak se zde lidi divej, ze je clovek permanentne na neko hnusnej. Muzes mi prosim vysvetlit, co ma HTTP protokol spolecneho treba s FTP? Ne, todle opravdu rychlost internetu neovlivni. Navic nemas nahodou jen zaplou nakou default adresu v prihlizeci?

Anonym (4.2.2010 09:39:06)

2 Anonym [IP: 62.84.129.XX]: Zalez, nikdo tu není na ty tvoje hloupé plky pořád zvědavej... Dělat chytrýho umí každej, ale jen blb to zkouší ikdyž o tom ví absolutní prd a nemá ani šajn, vo co tady gou. 2 DJLUCKY [IP: 85.71.72.XX]: Samozřejmě, že když něco protahuje nějakým vyhledávačem nebo on-line skenerem, tak to může být zpomalené, než když se konektuješ přímo (v případě O2 bych se tomu ani nedivil). Doporučuju bombardovat O2.

DJLUCKY (4.2.2010 11:04:14)

Sem si to myslel... Díky

Anonym (4.2.2010 13:23:35)

Je to klasika... náš ISP v práci používá pro monitorovací účely google-analytics... prostě se tím protahuje všechno a ISP pak získá hodně cenné údaje o používání internetu a povaze prohlížených stránek - samozřejmě to dělá bez nějakého souhlasu připojených firem... To samé si myslím, že dělá O2 (a získané statistiky velmi dobře prodává), jenže k tomu nezajistil dostatečně výkonné stroje, aby to neotravovalo uživatele.

Anonym (4.2.2010 14:22:24)

Kazdy ISP ma povinost monitorovat na jake stranky jejich zakaznici lezou (pro ucely setreni po pedofilech atd. atd. atd.) google-analytics je rodina nekolika desitek programu. Pouze nekolik z nich je urceno pro veci ktere vy popisujete a vsechny funguji v ciste pasivnim rezimu - tj pouze odposlouchavaji, ale nijak do dat nezasahuji. Jedna se o tzv. zcela transparentni sluzby. Takze by zde nemelo dochazet k zadnemu ovlivneni provozu (teoreticky zde dochazi k drobnemu zvyseni latence v radech jednotek milisekund)

Anonym (4.2.2010 20:34:07)

Vážený pane, než tady začnete zase tlačit nějako své osobní domněnky a nápady, zjistěte si prosím, jak tyto skenery fungují a co monitorují. S monitorováním provozu daného zákonem to nemá společného naprosto nic.

Anonym (5.2.2010 10:22:34)

Kazdy ISP si muze delat v ramci sve site skenovani provozu. Je to naprosto bezne a vyuziva se to k diagnostice stavu site. Google-analytics znam velmi dobre. Pouzivame je napriklad na zjisteni spicek v siti ci na zjisteni, jestli nekde neni nastaven routing do smycky atd. atd. atd. Ale pozor! Zadny z techto programu neni schopen zjistit co presne se na lince prenasi. Takze pokud zijete v domeni, ze vam ISP pomoci teto sady aplikaci sleduje mejly nebo neco podobneho tak se pletete. Pokud se vam zda, ze vas ISP provadi neco nelegalniho, tak nebrecte zde na DSL, ale jdete na PCR.

Anonym (5.2.2010 10:39:56)

Už ses vykecal? Tak snad už bude klid, protože zrovna google analytics analyzuje právě i obsah stránky, kolik je tam zobrazených reklam, velikost okna s reklamou, nároky na přenos a podobně. Podle toho co píšeš je naprosto jasné, že o tom víš úplné prd, jen se děláš chytrým. Nelegální to není, protože je vše anonymní, nekonkrétní, je to všechno jen o reklamě - ve světě i u nás naprosto běžné. Bohužel O2 chce rýžovat prachy za prodej získaných dat (a že to jsou kvanta peněz), jen k tomu nepořídil dostatečně výkonné stroje.

Anonym (5.2.2010 11:25:42)

ja se vazne musim smat. Takze tu resime default routu na DNS u TO2 nebo jejich skenovani stranek v ramci cilene reklamy? To jsou totiz dve naprosto ruzne veci a nemaji spolu nic spolecneho. Navic TO2 na advert sken nepouziva google analytics ale nakej jejich vlastni program ktery si s velkou slavou pred par lety zaplatili. Navic toto dela naprosto KAZDY ISP (kazdy trochu vetsi ISP) a toto se dela hezkych par let. Toto opravdu muze zpusobit zpomaleni provozu, ale POUZE NA HTTP protokolu. Navic tento sken nebezi neustale, ale spousti se podle nake matice navstevnosti stranek. Takze priste nez zacnes urazet si zjisti o cem se presne bavis.

Anonym (4.2.2010 14:19:06)

Proboha, clovece, co to placas? Dal jsem si kvuli vam tu praci a zjistil jak to cele funguje. Nejde o nic jineho nez o to, ze kdyz nedojde k dokonceni smerovani, naskoci ti defaultrouta ktera se odkazuje na stranky http://searchguide.o2active.cz/. Takze jakekoli zpomaleni je naprosty nesmysl. Nedochazi zde k zadnemu protahovani nakym vyhledavacem ci online skenerem. Bombardovat TO2 klidne muzes, pridas se k tobe podobnym kteri uverejni naprosty nesmysl a dozaduji se napravy na TO2. Navic staci zapnout soft FW ve voknech a odkaz ti tam skakat prestane.

Anonym (4.2.2010 20:31:34)

Ten anonym nahoře má pravdu. Tady se baví lidi, co mají problém a lidi co jim mohou/chcou pomoci. Ani jedno, ani druhé, ani třetí se tě netýká a na nějaké rádoby chytrolíny (kteří jen kritizují a zatracují ostatní, aniž by přišli se svým nápadem/radou, který je k věci) tady nejsme zvědaví, tak zmizni. šašku.

Anonym (5.2.2010 10:18:12)

vyjadril jsem se naprosto slusne a pregnantne. To ze vy zde nejste schopni chapat, ze ISP proste neni vsemocne zle zvire ktere jedine co chce je vas oskubat je vas problem. Opravdu nevim jak jinak uz vam to vysvetlit. Muzes mi treba zkusit odpovedet na otazku, proc by default adresa na prohlizeci mela ovlivnovat napriklad protokoly FTP, UDP, TCP/IP atd? Muzes mi prosim najit alespon jednu vazbu mezi defaultem v prohlizeci a napriklad tim FTP? Co vas vede k nazoru, ze kdyz si nastavite nakou defautl stranku tak vam to bude zpomalovat internet? Proc si tuto vlastno tedy jednoduse neblokujete? Protoze vam nejde o reseni. Vam jde o to, aby jste se zde pekne shodli a jakmile nekdo napise neco co se vam nehodi do vaseho honu na ISP tak je to hned previt a lhar atd. atd. atd.

Anonym (5.2.2010 10:45:38)

Kdybys uměl číst, tak bys nenapsal, co jsi napsal... přečti si to tady celé ještě jednou a pak třeba pochopíš, že to nemá s default stránkou v prohlížeči nic společného. Jo a že nemáš čas to tady celé číst? tak pak netlachej nesmysly ! BTW: pokud neznáš význam cizích slov, tak je nepoužívej. .. Protože přesně a slušně jsi zde nevyjádřil vůbec nic... vlastně ano, jak jsou všichni blbí a jen ty seš chytrej... Doporučuji léčení...

Anonym (5.2.2010 11:18:35)

boha jeho, takze jinak. Jak si myslis ze to funguje? To si jako myslis, ze nekde na radiusu bezi naky skener ktery dela co?? Presmerovava te na nakou stranku? Myslis si, ze ti adresu teto stranky vzdycky posle? Ne. Funguje to naprosto jednoduse. Na TO2 DNS serveru je nastavena default routa ktera se pouzije kdyz neni dokonceno smerovani. Je to v principu uplne to same, jako kdyz je jedna adresa presmerovan na jinou. Opravdu nevim jak jinak to uz vysvetli.

Anonym (5.2.2010 11:35:42)

To nemá cenu... jak zaseklý gramofon...

Anonym (5.2.2010 12:33:15)

takze klasika, plna hubu kecu, ale na primou otazku nedokazes dat jednotuchou a smysluplnou odpoved. Se nediv ze ti nadavam kdyz se ti tu clovek snazi neco vysvetlit, polozi ti nekolik lehkych otazek a tvoje odpoved je takova jaka je. Vzdyt on ten zlej ISP nechce nit jineho nez vytacet sve zakazniky ze :)

Anonym (5.2.2010 14:16:24)

Plnou hubu keců máš jen ty. Nevíš vo co gou, nevíš ani jaký je základní problém, ale chytrej jak 50 profesorů z oxfordu... ISP chce zvýšit své příjmy prodejem získaných statistik - jak říkám, všude po světě i tady v čr naprosto běžné. Jen všude na světě i naprostá většina ISP v čr to má nastaveno tak, aby tím neobtěžovali uživatele. Bohužel někteří ISP mají zákazníků hodně a pokud chcou do statistik zahrnout hodně velký počet uživatelů, jejich dosavadní stroje to nestíhají tak, aby to zákazníka neobtěžovalo. Bohužel je pro ně prioritnější příjem za prodej těchto statistik, než spokojenost uživatelů (čím větší objem statistik, tím větší penízky, ovšem taky větší potřebný výpočetní výkon monitorovacích strojů). Jestli se s tím smíříš nebo ne je pouze a jen tvoje věc a tvůj problém je, že si žiješ v nějakém svém nejchytřejším světě. Mě do tvé mimoreality nezatahuj a nedělej to ani lidem, kteří se tady snaží získat nějaké informace, založené na realitě, ne na domněnkách nějakého ublíženého labilního jedince, který si tu potřebuje budovat ego tím, jak se tváří bejt chytrej (bohužel naopak vypadá jako neinformovaný blb)...

Anonym (5.2.2010 15:25:53)

zakladni problem je ten, ze drtiva vetsina lidi ma doma ADSL ktere je jako technologie deset let na zenitem, je provozovana na linkach ktere jeste mnohdy stavel Hitler, drtiva vetsina uzivatelu ma misto ADSL modemu naky ksunt jako je Sagem a podobne, to maji pripojeno do kompu ktery bezi dva roky bez instalace a bez toho aby se o nej nekdo staral a v tom, ze zde kazdej mele a nevi o cem. Kdyz uz jsme u toho, tak clovicek vyse pise, ze ma pomaly INTERNET. Normalni clovek z toho pochopi, ze mu funguje pomalu vse. TJ FTP, VOIP atd. atd. atd. Proto jsem psal, ze je naprosto nesmyslne, aby nakej advert sken ovlivnoval jine protokoly nez HTTP a to jeste velmi, ale velmi z lehka.

Anonym (6.2.2010 08:43:45)

Nojo, ty máš modem od cisco, takže všichni ostatní mají šmejdy. Ego se dá budovat i na tomto. Samozřejmě taky šmejd, který vyniká pouze tím, že si zde platíš za značku a každá funkce navíc jen zvyšuje cenu přístroje - ověřeno, kazí se jako všechna ostatní elektronika s tím rozdílem, že levné šmejdy za pár korun maj v sobě dneska už všechno co je potřeba. Ale tato značka má svoji prestiž a když má někdo zbytečné peníze (nebo má potřebu dokazovat okolí, že si může dovolit zbytečně vyhazovat peníze oknem), tak proč by si to nekoupil. No a helemese, najednou už připouštíme, že to může ovlivnit rychlost náběhu http? Jsem velmi rád, že jsi pochopil fakt, kdy x tisíců lidí najednou od 1.1 cítí pomalejší nabíhání www stránek. Tím jsi sám vyloučil ty svoje propagandistické nekvalitní modemy, staré instalace a zavirované počítače, protože je prostě a jednoduše nereálné, aby se toto všechno potkalo současné u tolika lidí najednou v jeden okamžik.

Anonym (7.2.2010 10:54:37)

Tisice lidi citi od 1.1. pomalejsi internet protoze jak si muzes na strankach TO2 precist, dela migraci zakazniku na novou technologii (hughes). Kdyby jsi si dal tu praci tak by jsi se todle docetl a netvrdil nesmysle, ze za to muze default routa na DNS. Navic nepotrebujes zadny CISCO, bohate staci lepsi ADSL modem\router treba od U.S. Robotics za necele tri tisice. Pokud si myslis, ze nakej D-link za peto je na tom vykonostne stejne tak jsi dobre naivni :) Navic obecne zpomaleni je zpusobeno tim co jsem psal vyse - stara pretizena sit, bezi na starych zarineni atd. atd. Defaul routa na DNS serveru s tim opravdu nema nic co delat. A nevkladej mi prosim slova do pusy, rikal jsem, ze adwert sken muze chvilkove zvysit latenci, ale to nema nic spolecneho s odkayem na searchguide jak se zde snazis tvrdit.

DJLUCKY (8.2.2010 23:08:14)

Co prosím tě je ten hughes??? Díky

Anonym (9.2.2010 22:06:48)

Hughes je vyrobce radiovych spoju. Specializuje se na sektorove spoje a spoje point to multipoint. TO2 mela od 1.1.2010 menit stare radia MiniLink Ericson za nove od Hughese, coz by mohlo miti za nasledek docasne omezeni pro zakazniky predevsim co se tyce rychlosti. Ono vymenit nekolik stovek radiovych skoku nakou chvilku trva a neni zrovna sranda spravne zmenit smerovani, nastavit DCNku (dohledove linky) atd. atd. atd

Anonym (11.2.2010 11:59:37)

sektorove radio

Baf (11.2.2010 19:35:51)

On asi myslel ten "chujvej"

Anonym (5.2.2010 10:25:46)

navic bych jeste dodal, ze nic nicim netahas, ale odkaz se ti ulozi do cashe a v pripade ze nedojde k ukonceni smerovani se adresa z cashe nacte. Takze jedina data navic, ktera se zde prenasi jsou pri prvnim zapnuti prohlizece. Vse bezi podle RFC1027

Anonym (5.2.2010 10:49:03)

Samozřejmě další nesmysl...

Anonym (5.2.2010 11:12:23)

opravdu kvalitni nazor plny argumentu. Muzes prosim odpovedet alespon na jednu z mojich otazket? napriklad spojitost default smerovani na nakou stranku a FTP, UDP a ostatni protokoly?

Anonym (5.2.2010 11:42:38)

Pokud si zadavatel průzkumu zadá, že chce vědět, kolikrát se komu na monitoru ukáže třeba za den stránka s reklamním oknem o takových a takových paramatrech, tak se jedná jen o http... O ftp, udp a dalších jsi začal jen ty, nikdo jinej (protože to s tím nemá nic společného)...

Anonym (5.2.2010 12:38:59)

ja?? Kdo zde zacal tvrdit, ze default routa snizuje rychlost internetu?? No ja to nebyl. Proto jsem se ptal, jak HTTP ovlivni ostatni protokoly. Nebo snad zijes v domeni, ze internet je jenom HTTP? Kdyby jsi se podival poradne, tak jsem psal, ze ad. sken muze zpomalit zobrazovani stranek, ale opravdu jen velmi, velmi jemne a troufam si rici, ze normalni clovek nepozna zpozdeni v ramci desitek ms ktere ti zde muze vzniknout.

Anonym (5.2.2010 12:41:27)

navic tato debata neni o reklamnim pruzkumu ale o default odkazu na stranky O2.

Anonym (5.2.2010 14:06:01)

Tahle debata není o nějakém default odkazu, ale o tom, že jim jede pomalu internet, takže zase mimo... to prostě nemá cenu...

Anonym (5.2.2010 15:18:26)

precti si laskave na co se clovek ktery tuto debatu zalozil pta. Pta se, jestil zpomaleni netu nezpusobuje to, ze si TO2 udelal na DNSkach default routu pro pripad nedokonceni smernovani. On se nepta: Jede mi internet pomalu, cim to je? On se pta: Internet mi jede pomalu, neni to timto? Ja mu odpovedel ze neni. Reagoval jsem velmi slusne a vecne. Okamzite jsem byl napadan ze lzu a podobne. Proste klasika, nekdo placne naprostou pitomost, vymysli silenosti a nakonec rekne, ze vlastne celou dobu rikal neco jineho.

Anonym (6.2.2010 08:28:01)

Seš prostě nečlověk, který uznává jen jednu a to svoji pravdu. Všechno ostatní jsou kecy, nesmysle, pitomosti a kdokoli cokoli napíše je hlupák, fracek a kdo ví co všechno.

Anonym (7.2.2010 10:47:34)

Protoze zde pises naproste nesmysl. Nenapsal jsi jediny duvod ktery by ti daval zapravdu. Vsechno co meles je to, ze zlej ISP za vsechno muze a ty si svatej andilek. Ptal jsem se te asi vosmkrat, jak presne dojde k ovlivneni rychlosti kdyz mas na DNS default routu kdyz nedojde k naplneni smerovani. Ani jednou jsi nebyl schopen odpovede. Ja se zde snazim argumentovat a ty zde pises blaboly o zlem ISP a jak mu jde jen o oskubani zakazniku, ale kdyz se te na neco primo zeptam tak drzis pusu. Chlapecku, kdo z nas dvou je zde hlupak je kazdemu jasne.

Anonym (7.2.2010 19:18:28)

O žádným zlým ISP, který škube lidi jsem tady nepsal... a zlej nafoukanec seš tady jedině ty... Dej si to do pořádku a pak se snaž být zajímavý... šašku...

Anonym (7.2.2010 20:25:41)

takze zase zadna odpoved....no to jsem cekal

Anonym (4.2.2010 07:31:51)

lol http://searchguide.o2active.cz/faq.php

DJLUCKY (5.2.2010 23:30:05)

No nestačím se divit kolik lidí se dokáže pohádat kvůli jednomu dotazu. Každý má přece svůj názor ale nemusíte se přeci hned poprat. :D Přečetl jsem příspěvky a zjistil že 95% je na nic a jen 5% je užitečné/přínosné. Ale i tak díky DJLUCKY

Anonym (6.2.2010 08:50:54)

Poprat nééé - to von se bojí :-D Ale u klávesnice někde za zamknutými dveřmi dělat chytrýho a házet ramenama umíme skvěle :-D

Anonym (9.2.2010 22:02:58)

Gaussova 173 Praha 10 Petrovice. Muj je ten domek se zalesnenym pozemkem okolo. Stav se, muzeme problematiku pomaleho netu probrat na pivkem.

Anonym (6.2.2010 22:34:54)

Nejsem žádný odborník, ale když mi zpomalí net, tak restartnu modem a jede to rychleji. No a pokud nechceš, aby se ti načítala stránka http://searchguide.o2active.cz/ dej si jiné DNS, třeba 208.67.222.222 -primary, 208.67.220.220-secondary v protokolu sítě internet (TCP/IP).Vše ovšem záleží na tom jaké máš vlastnosti linky a taky jak máš zaborelovaný počítač.

Anonym (6.2.2010 22:35:48)

Pardon" zabordelovaný"