Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Děti, rodičové, udávejte! Další divný projekt v rámci veřejného dobra

Děti, rodičové, udávejte! Další divný projekt v rámci veřejného dobra

Anonym (12.2.2010 00:00:00)

Spolupráce Národního centra bezpečnějšího internetu a vládního Výboru pro práva dítěte vedla k vývoji, slovy Michaela Kocába, „unikátního produktu“, Tlačítka výstižně rudé barvy. Děti a jejich rodiče si je zdarma mohou stáhnout a anonymně udávat stránky, které děti děsí a jež by jim mohly způsobit újmu.

Pavel (12.2.2010 09:52:57)

Já navrhuji aby si to nainstalovalo co nejvíce lidí a náhodně zuřivě nahlašovali všechno co je napadne. Tím odešleme tento nesmysl do zapomnění...

Anonym (12.2.2010 11:00:02)

Dalším krokem bude to že na základě vyhodnocení bude po providerech požadováno filtrování obsahu. Samozřejmě to bude dáno zákonem. No za chvíli u nás bude internet jako v Číně.

Tinker (15.2.2010 23:58:38)

[předem se omlouvám za části co nejsou úplně k tématu] Nejlepší je, že ten kdo bude potřebovat si cestu stejně najde :D Nejdřív se to šíří normálně, když se to zakáže, tak se to přesune na P2P, když se povede omezit i P2P, tak se najde zase něco jinačího... Nebylo by místo celoplošného blokování obsahu lepší zjistit, jak se ten obsah opravdu šíří (řekněme P2P sítě) a řešit to jinak? Třeba odejmutím veřejné IP :) Ale příjde IPv6 (už aby to bylo) a už to nepůjde tak jednoduše. Možná proto se to tak zdržuje. Chci jen naznačit, že: 1) - v jednoduchosti je síla (nemluvě o tom, že když bude uživatel něco vyhledávat, tak se o to dobrovolně nepřipraví díky jakémusi červenému tlačítku) 2) - když se chce, všechno jde - je tolik způsobů jak šířit jakákoli data! Koneckonců v době blu-ray disků je možná lepší obsah vypálit, rozeslat například poštou a ještě si za to nechat zaplatit. Případně je tu ještě Ronja a kupa dalších technologií, které půjdou jen těžko omezit a ještě hůře monitorovat (představte si jak se nenápadně postavíte do cesty světlu tak, aby jste ho mohli odchytávat, ale nenarušili přenos). Proč omezovat občany, když si ,,podsvětí'' vždycky nějakou skulinku najde. Žijeme v době neomezených možností, v době kdy má kalkulačka větší výkon než sálový počítač, kdy už téměř není co zdokonalovat,...a najednou chce někdo staromódně monitorovat internet a omezovat uživatele. Tudy cesta nevede! Příjde mi že k tomu vždycky někdo příjde jako hluchý k houslím a snaží se prosadit svůj návrh bez znalosti problematiky. Nesnažím se nikomu namluvit že problematice plně rozumím, ale pravděpodobnost že se na takovou stránku někdo dostane nechtěně je podle mě minimální - buď to vyhledávám a nechci se nechat omezovat, případně to nevyhledávám a nevadí mi to...a nebo mám nutkání hlásit každou prkotinu a aby se neřeklo že tlačítko nepoužívám, tak to vyhledávám abych to moh nahlásit :D SVOBODU SI ČLOVĚK NENECHÁ DOBROVOLNĚ OMEZOVAT! Kdy už to někdo pochopí a přestane vrážet peníze do takových prkotin?!!!

Honza (12.2.2010 16:00:05)

Autor mi mluvi z duse, naprosty souhlas se vsim napsanym.

kendy (13.2.2010 00:38:11)

"A tak milé děti, ne aby vás napadlo nahlašovat blogy vašich kamarádů, stránky škol, profily spolužaček nebo moje články." Jo, děti budou dělat zrovna opak ... :-)) P.S. Doporučuji nahlašovat jako závadné všechny weby, kde se objeví "Kocáb". Tím bude zlikvidována řada ptákovin, které hlásá ( a to se držím, abych byl slušnej. Někjak mu ta muzika zamíchala myšléééééééénky...

kocáb (14.2.2010 13:29:28)

Další projekt úplně na hovno stejně jako cyklostezka za 8 milionů omezení ryhlosti na magistrále za účelem snížení hluku či opencard....Ale co prachy sou.A tyto projekty se dělají aby se za další prachy mohli zase odstraňovat.Pár lidí ve vládě se nakapsuje ale pro ostatní je to šikana.Ještě bych zavedl poplatek za vypouštění plynu z análního otvoru pak už to bude dokonalé.