Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Uživatelé Aukra pod drobnohledem berňáku

Uživatelé Aukra pod drobnohledem berňáku

Anonym (25.2.2010 00:00:00)

Aukční portál Aukro je bezesporu největší internetovou aukcí v ČR. Za poslední dobu si jej oblíbila řada uživatelů. Nyní se ale nad bezstarostným prodejem obyčejných uživatelů stahují mraky a blíží se bouřka v podobě Finančního úřadu.

Aukrák (25.2.2010 14:11:04)

Jen by mě zajímalo jak finanční úřad získává osobní údaje uživatelů, protože ve většině případů je na uživatelské kartě pouze nick a udělené/obdržené komentáře a proběhlé aukce si lze prohlédnout jen určitou dobu potom jsou uloženy do archivu.Jediný způsob jak získat osobní údaje je uzavření obchodu což by znamenalo, že můj obchodní partner zdělí mé osobní údaje třetí osobě, čímž se dostáváme k neoprávněnému nakládání s osobními daty. Nedokážu si představit, jak by se někdo cizí mohl hrabat v mém účtě.

Lojza (25.2.2010 14:31:46)

Uvažuješ blbě - když registruješ účet, zadáváš i svou adresu, aby ti mohl přijít aktivační kód - pokud jsi ji teda zadal na své jméno a adresu, pak je v systému. Data předává přímo Aukro.

Aukrák (25.2.2010 14:47:59)

2. Uveřejnění údajů Aukro uveřejňuje osobní údaje výhradně pro účely souvisící s transakcí. Údaje jsou zaslány jinému Uživateli, který je Prodejcem nebo umístil nejvyšší přihození v aukci, e-mailem. Aukro může také zveřejnit část osobních údajů třetí straně pro účely spojené s ochranou autorských práv (nebo jiných práv), ale jen na písemnou žádost (nebo na základě smlouvy o spolupráci). Osoba, společnost nebo instituce, která o toto požádá, musí doložit skutečnost vlastnictví autorských (nebo jiných) práv na produkt/službu. Musí také existovat podezření na porušení těchto práv. Uživatelé jsou oprávněni odstranit svoje osobní údaje v souladu s procedurou popsanou na našich stránkách. E-maily zaslané na Aukro jsou archivovány a mohou být v některých případech použity jako důkazní materiál. 3. Bezpečnost Aukro zajišťuje bezpečnost údajů o Uživatelích. Naše zabezpečení chrání údaje před neoprávněným přístupem. Aukro podniká kroky k ochraně naší databáze pomocí omezeného přístupu. Veškeré osobní údaje, které Uživatelé Aukru poskytují, jsou zpracovávány automaticky zabezpečeným elektronickým systémem, a mají k nim přístup pouze osoby - zaměstnanci Aukra, které jsou proškoleny v ochraně osobních údajů a jsou vázány povinností mlčenlivosti. Uživatel má kdykoliv přístup ke svým osobním údajům, které jsou v systému uloženy, prostřednictvím svého uživatelského profilu. Na žádost Uživatele je Aukro povinno poskytnout tomuto Uživateli informaci o veškerých osobních údajích, které zpracovává.

Anonym (25.2.2010 17:17:08)

Finanční úřad může údaje o obchodních transakcích ze zákona požadovat a Aukro mu je musí předat, jinak by mu hrozil postih. Zákon je nadřazený obchodním podmínkám.

Falty (26.2.2010 07:40:15)

Je to přesně tak, jak píšeš. Při podezření z tresného činu je poviná firma před veškeré informace související s tresnou čisnností. Daňový únik je tresný čin.

osral (27.2.2010 18:11:33)

Pokud je podezření páchání tr, činu nebo krácení daně aukro údaje vydat musí jinak se stává spolupachatelem. Za druhé to se mě líbí jak ěkdo píchne do vosího hnízda. Já daně taky platit musím.

Jindra (27.3.2010 22:31:31)

Prostě mu to Aukro bez řečí vydá, to je tak těžké pochopit?

aleš (25.2.2010 19:14:31)

jsem rád že dojde na pár lidí co nakupujou z číny za rok to přestane chodit a pak dělají mrtvého brouka natož když to mají předražené tak at platí

Jan (26.2.2010 14:59:10)

Kdo chce zaruku a jistotu puvodu zbozi, tak si to nema kupovat na aukru :-) Nejvetsi zlodej je stat. Nevim jakym pravem mi berou desetnik z kazdeho rohliku, ktery zbastim. A beda, kdyz mam rad celozrny, nebo syrovy :-( Ani stejne jim to je malo, tak proste musi maximalne skubat ty, kteri se o sebe snazi postarat sami, aby pak mohli zivit svoje opalene volice, kterym naslibujou vsecko zadarmo.

simona (8.6.2010 21:46:18)

Tak tohle je nejlepší komentář!!!!!!!!!!!!!!Vše co je tu napsáno je pravda a se vším souhasím :-)

Jan (26.2.2010 14:54:10)

Docela rad bych si poslech ta vysvetleni, jak byli vsichni kvuli krizi v tizive financni situaci, tak prodali vsech svych 5 notebooku, 10 mobilu, 5 domacich kin a 4 plazmy :-D

pepazdepa (26.2.2010 15:38:08)

v článku je nesprávně uvedeno: ...nejste povinni podávat DP, pokud zisk nepřekročil 20 000 Kč. V takovém případě se není potřeba obávat jakéhokoliv postihu. Tak to je uvedeno velmi nesprávně, nevím proč si to někdo neprověří, když něco píše ale tak je to u všech médií, vypustím to bez ověření Musíme zdanit všechny příjmy z příležitostných činností, pokud součet příjmů (bez odečtení výdajů) přesáhne za rok 20 tisíc Kč. Takže POZOR, nikoli zisk, ale příjmy

Pepe (27.2.2010 14:12:34)

Tam žádný problémy s berňákem nemám

Pavel (28.2.2010 18:00:58)

Tohle poškodí hlavně Aukro, které tak přijde o hodně klientů..kteří se budou muset přesunout jinam. E_bay a následně mě napdá zřídit takový portá se sídlem v takové zemi, ze které zatím nače úřady nedokáží vysomrovat legálně data. Ačkoli je to dle zákona, musím souhlasit s tím, že morálně je to zlodějina..Každá koruna, kterou tenhle stát dostane je vydaná méně efektivně, než když jí provrtáte a uděláte si z ní knoflík..

hf (1.3.2010 14:46:27)

V celku je to zcestný článek. Pokud tady prodává firma tak má živnostenský list a účetnictví. Spíše mají problém ti, co si pletou podnikaní a neustálý prodej nových věcí a nemají živnostňák. Takové je potřeba odstranit a s tím souhlasím. Dokonce znám jednu, která vystupuje jako sr.o má několik aktivit a to velkých, jenže v rejstříku není a s klidem podniká. Jenže žádná kontrola nedojde, protože nikdo na úřadech o ní nic neví.