Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Velký bratr má jméno AuditPro

Velký bratr má jméno AuditPro

Anonym (10.3.2010 00:00:00)

Doba je zlá a zaměstnavatelé ještě horší, tak by se dalo s trochou nadsázky zafilozofovat nad zprávou o pronásledování „hravých“ zaměstnanců ze strany jejich zaměstnavatelů.

JokeM (10.3.2010 12:07:38)

Škody vzniknou snadno, pokud se zaměstnanec věnuje kecání na netu místo obsluhy zákazníků, nebo nezodpovědným instalování zavirovaných (zneužitelných) aplikací. To samé platí o prohlížení nevhodných stránek, které hrozí nákazou PC resp. sítě. Nelze zohledňovat "jenom" ztrátu pracovního času.

Anonym (10.3.2010 15:47:58)

To samé hrozí, pokud to dělá manažer nebo ředitel firmy. Jenže ty nikdo nebuzeruje. :-)

Pavel (19.2.2012 15:03:25)

Ano ano, pokaždé když přišel e-mail od admina, že byla zachycena hrozba jejich antivirem, odepsal jsem mu, že mu gratuluji k funkčnosti jejich zabezpečení, a že přesně to je důvod existence těchto programů. Kdyby se hoši méně věnovaly blokování Youtube a FB, a více monitorovaly seznamy aktuálně nebezpečných stránek a jejich doplňování na BL. Nemusely by antiviry nic zachytávat.

Petr (10.3.2010 16:20:10)

Ten program se spouští po startu počítače a jmenuje se, jak jinak "Scan.exe". Není nic jednoduššího než ten program zhodit přez zprávce úloh.

Milan (16.3.2010 18:27:21)

Pokud máš dostatek oprávnění tak ano....

Pavel (19.2.2012 14:58:37)

Proto vřele doporučuji procesXP, nebo tak nějak se to jmenuje. Není nutno instalovat a i přes restrikce dokáže killnout "scan.exe" vyzkoušeno na doménovém účtu velké firmy s tvrdou politikou.

Milan (9.11.2012 20:33:42)

Ještě než ho schodíš, tak tě napráší správci, že se o to snažíš.

admin (10.6.2010 11:56:35)

pokud pobezi jako servis a uzivatel je domain user /a to ve vetsine firem je, pokud spravce site neni diletant/ tak ne(z)shodis nic.

Radkus (10.3.2010 16:51:27)

Takže tady máme další hořekování úřednička na to, že po něm zaměstnavatel chce aby se věnoval své práci. Jaká to sprostota od něj, no fuj. Já pracuji u stroje a jsem celou směnu monitorován kamerou, když si zajdu na wc a trvá mi to o půl minuty déle, než je celopodnikový průměr, tak už mám u sebe svého nadřízeného, který mě za to doslova mr.á, nedej bože, když se otočím ke kolegovi vedle a prohodím s ním pár slov, to jsem bez prémií(Mimochodem kouření a telefonování v pracovní době máme skutečně zakázáno, když tak si to musíme naddělávat - jo tohle je kapitalismus v praxi, alespoň pro ty co neměli to štěstí a nenarodili se tak chytří, aby si mohli udělat VŠ a zašívat se někde v kanceláři za mnohonásobně vyšší plat). Nejzajímavější na tom je, že si na tuhle "buzeraci" nejčastěji stěžují ti lidé, kteří vymýšlejí právě tyto instalace kamerových systémů a zákazů/příkazů pro buzerování druhých. Sami pak stráví půl směny chatováním na netu, místo práce. No a větičku: Ztráty vzniklé surfováním na webu jsou asi tak reálné jako ztráty softwarových firem vzniklé nelegálním užíváním jejich programů. Jsou prakticky nulové, protože jen málokdo z těch, kdo používá pirátský software, by si ho koupil, si mám vyložit jakože je zbytečné hlídat aby lidé v kanceláři neprochatovali celou směnu, protože oni stejnak pracovat nebudou?

Gambáč od večera (11.3.2010 11:35:51)

Jádrem tvého příspěvku je narážka na IQ a vzdělání. Holt na obyčejné lidi "bič a malý dvorek". Dobrý je postřeh s tím, že úředníčkové šikanující lidi se za určitých podmínek sami stávají šikanovanými... Vždycky, když přijdu na nějaký úřad a vidím či nedej bože dokonce jednám s nějakou arogantní nesympatickou důrou, tak se v duchu utěšuji představami, že na jiném úřadě se ona ocitne na druhé straně přepážky a jiná důra z jiného úřadu s ní jedná jak s obtížným hmyzem.

Anonym (14.3.2010 00:41:33)

Ty seš taky moudrost sama :-) :-)

Karel (10.3.2010 18:51:19)

Bohužel mě v tomto článku překvapuje to co zdánlivě mladý člověk píše v roce 2010 o využívání pracovní doby. Základ pracovního poměru je přece zcela jednoduchá věc. Zaměstnavatel platí a zaměstnanec pracuje. To pochopil jvelice rychle každý kdo ať před nebo po roku 1989 začal pracovat mimo ČR směrem na západ. Nejde zdaleka o to, že telefonováním způsobuje náklady za telefon, ale že se za to telefonování nechá platit. Pokud vám budou v opravně opravovat auto za 60 EUR/hod budete bedlivě sledovat jestli mechanik vámi placenou dobu skutečně odpracuje, nebo se bude věnovat nějaké vedlejší činnosti. Pokud jste z dřívější doby slyšel rčení "Zaměstnanec dělá že pracuje a zaměstnavatel dělá že ho platí", tak je mým názorem je že aplikace do současné doby nebezpečná. Pokud by se někdo chtěl zaměřit pouze na druhou část tohoto rčení měl by si zjistit kolik jinde z vyšších platů zaplatí na nájmu, daní z vozidel a podobně.

Gambáč od večera (11.3.2010 11:30:55)

Průměrný plat 900 ojro... to je přesně situace, která ono socialistické pořekadlo činí platným... vlastně to je jediná rozumná reakce zaměstnance, protože zkušenost praví, že snaha se u nás neoceňuje, a pokud ano, potom výše ocenění nekoresponduje s vynaloženou námahou... je ještě podobné heslo, které lépe vystihuje to, o co jde: "Pracuj do výše platu". Takže, průměrných 23.000 vztahuji k průměru z 8 hodin standardní pracovní doby. Kdo bere 23.000, měl by dělat průměr, tedy 4 hodiny atd, kdo bere 12, měl by dělat 2 hodiny a zbytek flákat... Takto dostaneme exaktní vyjádření toho, jak moc "dělat, že dělám".

Karel (11.3.2010 18:07:30)

Je samozřejmě možné, že s touto logikou dojtede v Čechach až do důchodu. Ve vašem zájmu by pak většina pracujících měla vaše oblíbená hesla opustit. Mohlo by se totiž stát, že vám někdo podle obdobné logiky spočítá důchod. Prostě proto, že na víc nebude.

Anonym (11.3.2010 21:06:56)

Tady asi jde spíš o to, že manažeři a ředitelé berou platy třeba 30 - 50 tisíc za to, že většinu času brouzdají na netu a chatují na FB nebo přes Skype. Zatímco ti pod nima makají jak šroubci, pomalu nemaj nárok si dojít na záchod, a za pár šupů. Je takový přísloví o tětivě na luku - když ho budeš furt napínat, povolí a bude k ničemu, stejně tak každej člověk MUSÍ mít chvíli na oddech a odpočinek i v práci. Což ostatně potvrzují i různé nezávislé vědecké teorie. Třeba ve Švédsku a Dánsku se firmám hodně osvědčilo, že zrušili normální open space a dali tam gauče, stolky jako v kavárně, zavedli wifi, je tam místnost na hraní her... A kupodivu jim pracovní výsledky zaměstnanců šly nahoru. Jen u nás je t pořád devítiocasá kočka a vyhrůžky vyhazovem. Nikomu nejde o zkušenosti zaměstnanců.

Pavel (19.2.2012 14:53:32)

Opravte mne, pokud se mýlím, ale důchod se přesně podle této logiky počítá. Nebo vám snad pokud pracujete 8hodin denně za 12tis vypočítají důchod z průměrného platu?

Dandys74 (11.3.2010 19:00:52)

Ano budu toho opraváře sledovat jak využívá prac.dobu k opravě mého auta, ale jakmile bude mít úkol hotový, tak určitě nebudu mít nic proti tomu (a to ani jako zaměstnavatel) aby si dal cígo a kafíčko, protože se uvolní oddechne a nemusí se stresovat...

Karel (11.3.2010 21:01:27)

Doufám, že opravář bude dostatečně uvolněný, aby se potom nestresoval až mu zaměstnavatel řekne: v pondělí jsi prodal (odpracoval) 6,5 hodin, v úterý 7 hodin atd......., takže tento týden ti chybí 4,5 hodiny. Vycházím taky z toho, že se nebudete stresovat až vám řemeslníci uvolněně vyúčtují 8 hodin práce, ačkoliv je zřejmé, že museli být za 5 hodin hotoví. Jste totiž v pozici zaměstnavatele.

Pavel (19.2.2012 14:49:45)

Popravdě, ani mne nenapadlo, buzerovat zedníka za přestávku. To že si sedne, poklábosí a zakouří je pro dobro věci, i unavený zedník dělá více chyb než odpočatý. Radši mu zaplatím 2 hodiny navíc, než aby to potom dalších 6 opravoval. Počítat s tím, že člověk není stroj, a jeho výkony nejsou konstantní je také lidské. To co vy popisujete je sice teoreticky správně, ale on marxismus taky teoreticky fungoval, narozdíl od praxe.

Gambáč od večera (11.3.2010 11:23:06)

Skvělý článek, lépe bych to nenapsal!