Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Placený hosting, aneb zadarmo drahý … ?

Placený hosting, aneb zadarmo drahý … ?

Anonym (16.3.2010 00:00:00)

Zorientovat se v předražených a nekvalitních vodách českého hostingu není až tak jednoduché. Český trh za světem pokulhává hlavně v kvalitě služeb. Co za své peníze můžete očekávat a jak se vyvarovat chyb? Jakou koncovku domény si zaregistrovat? Jaký zvolit hosting, aby cena odpovídala službám? Jak zjistit, zda váš poskytovatel hostingu podporuje open source projekty, které používáte, aby vám nezůstal zaplacený hosting a jinak nic?

Kuba (16.3.2010 08:06:16)

A co tak nějaký přehled, abychom věděli, co vybrat? Nebyl by?

Honza (16.3.2010 10:58:48)

Osobne jsem pred lety zacinal s Active24, ale vzdy kdyz jsem chtel neco nastavit v PHP, tak typicke vymluvy, ze to nejde z bezpecnostnich hledisek, ze to v tomhle modulu neumoznuji. Tedy: zakazniku priplat si, pokud chces zvednout memory_limit z mizernych 8MB na 16MB (coz je taky bida), nebo prejdi na nejvyssi model, kde je "uzasnych" 32MB (pozdeji to zvedli na 64MB). Upozornuji, ze na 8MB Wp nerozchodite, at si webhoster dekladuje cokoliv. Navic za kazdou prkotinu opet platba (zvyseni diskoveho prostoru o par set MB - par set korun/rok, zrizeni databaze 960 Kc/rok, zvyseni memory limitu - opet platba, zapnuti htacces a mor_rewrite - opet platba). ACTIVE24 nebrat. Po chvili hledani jsem nasel ONEBIT.cz a to je fakt nebe a dudy. V zakladu nabizeji 4 prehedne modely s prehledne vypsanymi PHP a MySQL parametry. Databaze, podpora PHP a maily jsou jiz v zakladu (zadne priplatky) - s nastaveni PHP si muzete hrat dle libosti, vlastni aktivace htacces, vlastni nastaveni PHP, moznost nekolika databazi. Prostor cca 10x vetsi, za cca 1/4 cenu, oproti ACTIVE24. Prehledne zpracovany Help, Velice prehledne a obsahle nastaveni webhostingu pres webove rozhrani (vcetne nekolika FTP uctu a zamykani na IP). Pekne zpracovany mail admin i webmail, deklarovana a skutecna podpora vetsiny Open Source projektu - sam je na tom bez problemu provozoju - instalace fakt na kliknuti, nebo nahrani pres FTP ...a cena. Nechci tem klukum delat reklamu a doufam, ze cenovou politiku udrzi na soucasne urovni, protoze za nekolik stovek rocne, dostanete fakt uzitecne sluzby a ne aby vas na konci roku vydesila faktura od Active24 - na nekolik tisic - za sluzby, ktere jsou dost omezene a s kazdou zmenou musite operatora ukecavat, at vam rekne, co tedy muze pro vas udelat a za jakou cenu a za jak dlouho od dodatecne platby to zridi

ALden (16.3.2010 20:07:29)

Osobně mám velice dobrou zkušenost (už asi 3 roky) u firmy station. Dobré ceny, žádné limity v přenosu dat, technická podpora ihned reaguje.

Ondrej (16.3.2010 22:53:21)

Ja zacal s FORPSI a mam tam porad domenu a mail, protoze jsou spolehlivi, co se tyce vypadku atd. Za posledni dva roky jsem nemel problem. Ale protoze se moje naroky zvedly a staticke HTML nestaci, nechal jsem tam domenu a mail, ale pro stranky pouzivam zdarma hosting na Endore. Maji to co potrebuju a tak jednoduse jak to potrebuju. Proste za PHP5, MySQL a jednoduchou administraci nic neplatim. Teda platim, peti odkazama v pate, ale jsou tak maly ze mi to neva. A komu va, muze se jich zbavit za nejakych 160Kc rocne. Sice to neni nejake superhyper reseni, ale na moje maly stranky na CMS Joomla mi to bohate staci. A nemusim FORPSI platit ca 1500 za aktivni skripting a databazi.

Anonym (16.3.2010 15:00:32)

pokud jede na hostingu aplikace, která vydělává trochu zajímavější peníze (shop, adsense), nebo je aplikace důležitá pro fungování firmy, z vlastní zkušenosti nedoporučuji používat "garážové" firmy o 1-2 lidech. Sice jsou levní, vše udělají na míru, ale když nastane problém a oni jsou zrovna na dovolené, jsou to infarktové situace.

Jan Slavik (20.3.2010 18:05:59)

Osobne jsem v clanku nechtel zminovat konkretni jmena ruznych hostingu. Ja sam jsem za nekolik vyzkousel spoustu provozovatelu a musim priznat, ze to co vyhovovalo v pocatku, prestalo stacit po roce. A co je kvalitni dnes neni kvalitni zitra. Cely clanek jsem pojal jako sbornik rad podle, kterych se ridit pti vyberu. S konkretnimi provozovateli mam dobre zkusenosti, ale spise dilciho razu. Jak jsem psal v clanku zkoukset a testovat a pak az platit.

Luke (23.3.2010 23:30:53)

Station = PŘÍŠERNOST !!!!! Podpora jako by ani nebyla a místo webu jel třeba úplně cizí web, neustálé výpadky atd... Kvalitu jsem našel tady - mimo jiné webhosting roku 2009 - http://www.onebit.cz/?did=1805

Joseph (4.4.2010 19:24:01)

Hosting v Čechách? Už nikdy, nikdy, nikdy! Prachy a nic za to!

elika (1.3.2012 14:29:03)

Jak píše kolega níže v čechách hosting už neberu. Nyní velice zajímvě vychází zahraniční webhostig. Spoustu informací jsem našel na webu www.webhostingcentrum.cz . Tam mě přesvědčili a niní hostuji v zahraničí a jsem spokojen.