Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Jeden o koze, druhý o voze, ale všichni o internetu

Jeden o koze, druhý o voze, ale všichni o internetu

Anonym (20.4.2010 00:00:00)

Minulý týden proběhl v Hradci Králové již 13. ročník konference ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě), která je již tradiční výkladovou skříní toho, co za uplynulý rok stihla veřejná správa vymyslit na virtuálním poli. Čas od času se zde objeví něco převratného, čas od času nikoli. Letošní rok patřil z informačního hlediska k těm průměrnějším, a to hned z několika důvodů, které spolu však souvisejí.

jirka (20.4.2010 08:19:22)

a kolik za tech slavnych 10mega zprav zaplatilo vnitro ze sveho rozpoctu Ceske poste? on zajicek s ickem moc dobre vedeli jak prihrat malou domu ceske poste na ukor statniho rozpoctu (darovani datovych siti MV a PCR, technologiii a zarizeni, Ceske poste za jeji sluzby na svych byv. technologiich dnes MV a PCR Ceske poste plati nemale penize). Kdyz se obdobne operace udaly v privatizacnich fondech byly nazvany tunelovanim.

sss (23.4.2010 15:42:09)

Založ firmu a makéj, možná taky něco uchytneš, ale musíš vynikat nad ostatními. Podnikání není jen sedět u počítače, počítač rohlík neupeče.

MartasCZ (20.4.2010 14:12:50)

Rád bych jen upozornil že časové razítko bylo součástí datových schránek v původním zákonu. Na vládní návrh byla přijata novela která povinné časové razítko z datových schránek vyjmula ( ano za pana Langera a p. Zajíčka ) takže myšlenka datových schránek s časovým razítkem je opravdu objevný čin.... Lépe by bylo napsat že jeden z architektů tohoto systému a jeden z autorů zmršené novely tohoto zákona si po roce fungování uvědomil průšvih do kterého se státní správa a samospráva řítí z důvodu problematického prokázání pravosti elektronického podpisu v datové zprávě po uplynutí platnosti elektronického podpisu ................... Ono totiž více zajímavé by byl příspěvek na téma jak byli připraveny orgány státní správy na datové schránky protože pokud komunikujete s úřady ministerstev tam jsou zajímavé zkušenosti .. na policii v době spuštěných dat. schránek měl elektronický podpis snad jen odbor pro evidenci střelných zbraní, OSSZ pokud vím do dnešního dne nemá spisovou službu a veškeré dat. zprávy pracovnice tiskne na papír a roznáši ručně. Ovšem nutno říct že Zajíčkovo vystuopení mělo aspon hlavu a patu. Ovšem vrcholem konference z mého pohledu byl pan Hruška z ministerstva vnitra který prohovořil na téma Technologické centra krajů a ORP . Tento člověk, který má tento projekt na ministerstvu na starosti jak jsem vyrozuměl, dokázal během pěti minut z poloviny vyprázdnit narvaný sál takže zbývající klimbající účastníci se aspon neudusili nedostatkem kyslíku. Nemá někdo kopie jeho slajdů ? Tohle by stálo za zvěčnění příkladu jak deset minut kecat a nic neříct.