Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Jsou piráti konkurenty prodejů elektronických knih?

Jsou piráti konkurenty prodejů elektronických knih?

Anonym (12.5.2010 00:00:00)

Elektronické knihy a obsah internetu podléhající autorským právům stále hledá co nejvýhodnější způsob šíření k cílovému uživateli. Zejména prodejci e-knih nyní sázejí na DMR (Digital rights management).

Entrabolak (12.5.2010 00:46:34)

To jak rikate stim pripadem knihkupce nebo co to je. Je opravdu bomba este si dokazu predstavit, ze ma moznost DONATE via Paypal. A myslim ze takhle to muze f poho fungovat...

Bilbo (12.5.2010 18:19:52)

Snad DRM, ne? V celym clanku je to blbe.

Petr (12.5.2010 18:42:55)

Jsem autorem jedné velké odborné knihy. Zároveň však na internetových stránkách mám tutéž knihu, v jiné a navíc mnohem rozsáhlejší podobě. Takže vše je zcela legálně, uživatelé mohou bez jakéhokoliv nebezpečí sáhnout po elektronické podobě která je zcela zdarma. A vybouchl snad prodej? Tištěná verze už se potřetí dotiskuje a ani náhodou se jí tato internetová alternativa nedotkla. Takže vyzkoušeno v praxi, můj názor je, že tisk a internet jsou dva odlišné světy, alespoň v případě tohoto typu knihy.

Nargon (13.5.2010 15:04:16)

"Kolikrát si smí danou knihu (či píseň) stáhnout jeden uživatel, jak může se zakoupeným obsahem nakládat a mnoho dalších etických a obchodních otázek." Jo tak kvuli temto otazkam to asi nebude moc fungovat. Kolikrat si smis zakoupeny obsah stahnout? Co to je proboha za otazku. Kdyz si neco "digitalniho" koupim tak je snad jedno jestli si tu pisnicku 1x stahnu a 10x si ji pustim a nebo jestli si ji 10x (stahnu, pustim a smazu). Presne kvuli tomuto mysleni manageru (nebo kdo to vymysli) jsou vetsinou digitalni distribuce nepouzitelne, protoze piratske verze jsou pro uzivatele jednoduzsi a poskytuji vetsi komfort. Nevim proc "digitalni" distributor se inspiruje klasickou "krabicovou" distribuci a chce omezovat pocet "kopii" ktere si mohu stahnout. Proboha proc? vzdyt mu muze stacit ze jsem si koupil licenci na poslech te hudby a vice to snad nemusi resit.