Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Issová a Mádl zvedli české blogery ze židlí – a nejen je

Issová a Mádl zvedli české blogery ze židlí – a nejen je

Anonym (13.5.2010 00:00:00)

Před několika týdny jsme byli svědky představení asi nejúspěšnějšího virálního projektu této volební kampaně. Video „Přemluv bábu“ (s podtitulem „a taky dědu“) vidělo víc než půl miliónu Čechů – bez reklamy, bez inzerce, ale samozřejmě s masivní podporou médií, která o něm informovala na předních stránkách.

buchtak (13.5.2010 10:19:50)

Tak s nazorem, ze video musi bejt vtipny a zajimavy, aby se v predvolebni kampani prosadilo nelze nez souhlasit a z tohohle pohledu je ono slavny video velice povedeny. Nicmene delit lidi, co ho videli, na ty, ktery to "nepobrali" a ty, ktery rozumi vtipu a nadsazce, to je fakt perla. Ja se u toho videa prijemne pobavil a zasmal, ale presto ho povazuju za jednoznacne nejstupidnejsi agitku, co sem letos u voleb videl a ne, skutecne to video nebylo mysleno s nadsazkou. Clanek je plnej dalsich polopravd - ze antikampan na internetu vede predevsim cssd? To mysli autor vazne? Myslim si, ze antistranek vuci Paroubkovi ci kscssd je vic nez vsech ostatnich dohromady. Nebo vyhrozovat Reckem a jak strasne dulezity jsou v tehle volbach mlady, protoze se tykaj hlavne jich? Opravdu? Tady uz se mi zvedal koutek u pusy. No a nekolik odstavcu venovanych TOP09? Od serveru typu dsl.cz bych cekal apolitickej postoj a ne okatou predvolebni agitku plnou pravicovejch klise a demagogii, ta patri na blog. A na zaver: ne nevolim populistickyho puchejre, ani komunisty. Jen pozaduju alespon snahu o objektivitu a vyvazenost.

ludva (13.5.2010 10:37:27)

No fakt, na DSL bych toto taky nečekal!

Jindra (14.5.2010 11:08:45)

Tenhle článek platí ta banda převlíkačů kabátů TOP09? Fakt úroveň, styďte se.

iri (14.5.2010 20:29:48)

Ano, styďte se. A pan Kalousek? No nazdar. Jinak DSL O.K.

Jan (13.5.2010 13:43:32)

Mladych se tyka osud zeme samozrejme nejvic, protoze si to tady vyzerou ze vsech nejdele. Mozna, ze jeste nejaky patek budem moc zit s CSSD na dluh a zvysovat schodek, ale ti mladi se toho krachu dozijou. Duchodcum a predduchodcum, to uz je jedno, nebot jim buh Paroubek slibil, ze okrade bohate a CEZ jako Janosik. Ale ani tak mu to stacit nebude, penize si nejde porad na vsechno pujcovat, ale musi se to taky nekdy vydelat a vratit :-) Navic, kdyz se nekdo snazi, tak ma pravo si vydelat, ale pokud mu to socani zdani vic nez ostatnim, aby to byl stejnej chudak jako jejich volici, jakou pak bude mit motivaci? Toto tu uz jednou bylo, takze diky, ne...

sedmy z peti (17.5.2010 19:40:01)

Tak pod tohle bych se 100% podepsal i já.

Radkus (13.5.2010 19:45:32)

Tak video jsem viděl samozřejmě taky, ale ono je asi hodně málo lidí, kteří jej nevidělo. A proč vyvolalo takovouhle negativní odezvu? Pokud vynechám ty bláboly co tam mluvili, tak je to dle mého názoru vlastně jednoduché. Když někdo udělá z lidí žijících na vesnici a hlavně těch starých lidí senilní idioty s botama od hnoje, kterým by mělo být upřeno právo se svobodně rozhodovat, natož pak volit, tak se asi není zrovna čemu divit, že se to těch lidí dotklo. A navíc poté co se proti tomu začali ohrazovat, tak místo toho, aby se omluvili, že to teda přepískli, tak je začnou někteří další lidé arogantně napadat, že ani nemají smysl pro humor. Ono není humor jako humor a pokud někdo začne někoho urážet s vydávat to za legraci, tak ho považuji za trapného ubožáka a nikoliv za vtipného...

Dave (29.5.2010 05:53:57)

Můj pocit z videa "Přemluv bábu" je, že humor byl ÚMYSLNĚ nadsazený na (..pro někoho za..) hranici kontroverze - jejíž účelem bylo v co největší míře zviditelnit názor na politiku. A to se jim evidentně povedlo. Pokud by výroba tohoto videa podlehla "obvyklé televizní cenzuře", získali by asi jen velmi malou pozornost veřejnosti. Proto v něm nehledám verbální útoky na žádnou skupinu obyvatel - ani seniory, ani venkovany. Osloveni zde měli být především mladí lidé, kteří do té doby politiku i volby ignorovali.

vasjo (14.5.2010 11:55:02)

V naší zemi máme - údajně - demokracii. Což znamená, že každý má právo volit, jak chce. Pokud ho někdo nutí násilím volit jinak, nemá sám daleko k diktatuře proletariátu.