Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Udat za pirátskou kopii filmu nebo softwaru vás může kdokoli. Média šíří strach a bludy (2)

Udat za pirátskou kopii filmu nebo softwaru vás může kdokoli. Média šíří strach a bludy (2)

Anonym (21.5.2010 00:00:00)

Česká protipirátská unie si v médiích stěžuje na špatnou návštěvnost českých filmů v kinech, na kolabující videopůjčovny nebo malé výnosy z prodeje DVD. Stejně tak hlásá, že uživatelům, kteří si jen doma stahují data pro osobní použití, hrozí postihy. Opět se objevuje varování před udáváním a slova o slídicích detektivech na p2p sítích.

anonym (21.5.2010 08:15:53)

Výborný článek. Nejlepší je ale poslední odstavec. Existuje nějaká statistika, která sleduje kolik procent novin je reklama a kolik jsou zkopírované tiskové prohlášení? A kolik je kopie z novinky.cz

JokeM (21.5.2010 12:08:57)

Skvělý text. Je opravdu škoda že takto kvalitně zpracované články nemají moc šancí ve vetšinových médiích. Proč!?...

Petr (21.5.2010 19:12:21)

Výborný článek, jen tak dál. Ať je alepoň nějaký protipól blafů, které vypouštějí fašizoidní organizace typu OSA, ČPU apod.

Adéla (21.5.2010 23:38:17)

Moc hezkej článek... pošli ho do reflexu =oD jedinej hodnotnej časopis...

Baron (22.5.2010 08:22:27)

Pekne sepsano... Me by jeste zajimal nejaky clanek na tema: "Jak nam vydavatelske spolecnosti brani v aplikaci naseho prava." Myslim to tak, ze ze zakona mam pravo si udelat jednu kopii jakehokoliv softvaru, ktery si koupim, pro pripad poskozeni originalu. Ale jaksi to dnes uz v drtive vetsine pripadu neni mozne, kvuli ochranam proti vypalovani. Da se to nejak napadnout?

volani.webnode.cz (23.5.2010 10:54:20)

DC++ je kvalitní protokol a StrongDC je dobrý klient. Nicméně lidi mají strach stahovat autorsky chráněný materiál, protože Strong ho zároveň sdílí. Takže raději si zaplatí služby typu rapidshare. Mě se na DC++ nejvíce líbilo to, že se tam dalo najít ledacos třeba hodně staré televizní reklamy :) Chtěl bych DC++ používat nadále, ale mám také strach, protože se těžko rozlišuje který obsah je autorsky chráněný a který ne. Bezpečnější je si tu samou věc stáhnout z webu či FTP, při čemž neporuším autorský zákon, ale některé věci které byly na DC++ a byly tam sdíleny legálně se už prostě nenajdou snadno a nebo vůbec. Je škoda že se na StrongDC nedá určit který materiál můžu zaručeně legálně sdílet a u kterého to je sporné nebo dokonce trestné (a tento materiál třeba legálně stáhnout odjinud ale nesdílet ho)

slaweet (23.5.2010 15:59:54)

Celkem mě překvapil odstavec o tom, že se na torrentech skoro nešíří velké filmy, a že torrenty šíří hlavně legální obsah. V předkládané formě je to spekulace hodná medií, jež autor článku kritizuje. Bylo by na místě úvest nějaký zdroj. Za sebe můžu ŕict, že nejstahovanější jsou torrenty seriálů a filmy ve fullHD se stahujou jen přes torrent, ale je to jen m?j neobjektivní a nepodložený pohled. Stejně jako pohled autora v článku. Jinak dobrý článek.

xxx (10.6.2010 23:22:40)

Ha ha ha jako promin ale chtěl bych vidět jak stahuješ přez torremt filmy ful HD které mohou mit třeba 40GB :) a ktomu třeba hnedka 30 takových filmu :) viš jak rychle by z tebou vyběhnul poskotovatel netu ! rychlosti světla :) a nebo by tě prostě přiškrtíl na minimum a fertik :) a pak by ti stahnuti takového filmu zabralo 8 mněsici a aji vice