Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > BSA a Ministerstvo financí zvedlo lidi ze židlí: „Hardware bez softwaru není uznatelný daňový základ“ aneb Bezplatný software je automaticky pirátsky?

BSA a Ministerstvo financí zvedlo lidi ze židlí: „Hardware bez softwaru není uznatelný daňový základ“ aneb Bezplatný software je automaticky pirátsky?

Anonym (28.5.2010 00:00:00)

Ještě neuschl inkoust na článcích o protipirátských organizacích BSA a ČPU z minulých dvou týdnů a už se opět objevily nové zprávy – zase o BSA. Tentokráte nešlo o samostatnou zprávu této organizace, nýbrž o společnou tiskovou zprávu s Ministerstvem financí. To, o čem se bavíme několik let – že BSA jde o úspěšné dopady lobbingu než o cokoli jiného –, se k překvapení mnohých ukázalo jako tvrdá realita.

Baron (28.5.2010 07:44:15)

Tak ze Veci Verejne jsou odpad, to vim uz davno - dalsi xicht z Novy v politice - co by se dalo cekat. Asi poprvy souhlasim i s Piratskou Stranou (i kdyz volitelna proto urcite neni - banda nevzdelancu, co maj pomerne slusnou medialitu). Smutny je, ze vazene Ministerstvo Financi nevi, ze BSA u nas neexistuje a tudiz delat nejake pravni zavazky na uzemi CR na zaklade dohody s nimy je v podstate protipravni...

bolak (28.5.2010 13:27:44)

za hodinu sou volby ani ne a ja ze zvolim VV no kulovi ze solidarity k jednomu memu clenovi rodiny sem chtel zvolit nejakou "pravicovou" stranu ale je to sechno stejna pakaz a ja to vedel k volbam se mi vubec nechce co subjekt to zamer pro sebe.. Mam uz nekolik pc doma vcetne notebooku pouzivam ve vsech vyhradne linuxove distribuce s predinstalovanym softem nebo softem z repozitaru tohle je proste otres...

lyta (30.5.2010 15:49:03)

U VV nikdo nevi jestli jsou pravice nebo levice, protoze kecaji bludy a s kazdym souhlasi...

M (1.6.2010 09:08:16)

A očividně VV neznají jinej operační systém než je Mrkvosoft!

VictorCZ (28.5.2010 10:16:58)

Ne nadarmo M$ investuje do školství formou naprosto nezištných darů - lobby kterému jsou vystaveni vaše děti ! A pask vysvětlujte dítěti že Office na počítač nesmí , když páni učitelka říkala ... hnus . Ale ministerstvo financí a právně neexistující subjekt :'

Pavel (29.5.2010 18:37:10)

Je to naprosto otřesné pokřivení demokratických principů ze strany ministerstva.Kdybych byl na pozoco ministra, tak takového náměstka ihned ukončím...Je to skoro jako by se paktoval s nějakou mafií a otevřeně o tom psal.Nejde o to, kolik lidí má ve firmě pirátské office nebo XP nebo něco jiného..ale o to,že takto se to řešit nedá. Navíc je pro demokratický stát naprosto nepřijatelné aby občan musel dokazovat, že něco neudělal..Proč má poplatník někomu (kdo tomu notabene vůbec nerozumí) vysvětlovat, jaký používá software. Když nedokáže úředník zjistit legálnost nebo nelegálnost software není to přece moje chyba..jako uživatele.Ať táhnou..A co Apple..tam na faktuře máte počítač..ale v něm je mnoho softu, včetně OS a ten není odděliteoný od toho kompu..A co PC, které je už s Linuxem zakoupené..Prostě takhle se to nedá dělat a je to velká ostuda naší státní správy. Co je ale ještě horší..že otom plácáme ntady na DSL, ale takto důležité téma si nikdy nedostane anij ako krátká noticka do našich "nezávislých" médií..a přitom se jedná o skandální záležitost, která si nezadá s kmotrovskými praktikami některých politiků..které se medializují běžně.

Lyta (30.5.2010 15:47:37)

Navic vetsina uredniku ministerstva financi pozna rozdil mezi software a hardware nulove, vubec nevi, o co se jedna, nekteri zamestnanci si dokonce mysli, ze kdyz jim dali novy monitor, tak maji novy pocitac a jsou radi, ze si umi pustit Word a karticky a potom program danove spravy. Kdo zaplati jejich "preskoleni", pripadne nove odborniky?

Jan (1.6.2010 14:40:48)

Je videt, ze lidem toto nevadi a veci verejne mely hlasu mnohem vic, nez piratska strana, ktera ma na spoustu veci rozumny nazor. Z toho, o cem si v nasi vlade dovolujou treba jen uvazovat, je mi zle, a proto jsem nevidel jinou volbu, nez vyhodit hlas pro piraty ;-) Jen pockejte, Radek John Vam zavede brzo i priznani za stazena data. Beda tomu, kdo vsechny ty "linuxove distibuce" nebudete mit v okamziku kontroly v pocitaci :-)) Jo, co jsme si zvolili to mame. Ale porad lepsi, nez kdyby to vyhral capo dei capi .-)