Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Nedá se to číst, protože není o čem psát

Nedá se to číst, protože není o čem psát

Anonym (11.6.2010 00:00:00)

Sam Whitmore, populární osoba americké žurnalistiky a PR, člověk, který média bedlivě sleduje a komentuje, napsal článek na téma "Pageview Journalism", tedy aktuální formy internetové žurnalistky, při které jde zejména o počet zobrazení článku. Řekl, co ví asi každý autor. "Žurnalisti si poslední dobou stěžují na tlak, aby jejich články generovaly co nejvíce zhlédnutí. Není to nic nového. Ale tlak sílí. Pro novináře je luxus, když si může dovolit napsat článek o neznámém, leč důležitém tématu," píše Whitmore. "Tohle bylo kdysi podmínkou práce novináře. Dneska takový přístup však ohrožuje jeho kariéru."

Martináč (11.6.2010 00:17:15)

Krásný článek, děkuji. Mám pocit, že se lidstvem šíří virus oligofrenie. Příhoda s ostrovem je opravdu k neuvěření. Ale stačí zabrousit na takový český idnes a člověk najde věci ještě hrůzostrašnější.

xxx (12.6.2010 13:52:41)

Autor se sice snažil , ale stil psani alá klaus ! je už všeobecně známý ! ,,, globální oteplování není ! nejsou ani povodně a ani hurikány -naše vláda pracuje zadarmo a veškeré jejich ""vydělané"" peníze davají lidem co maji malo . Kdy už konečně skončí články typu alá klaus , a nebo typu patolízal kluse !!!! asi nikdy jelikož zaslepenost a stupidíta lidí nezná mezí !!!

Bilbo (13.6.2010 15:23:49)

Do diskuze o globalnim oteplovani bych se vubec nepoustel. To je vec naprosto nejasna a necitelna, o ktere si ja osobne myslim, ze je snahou akorat ovladat masy. Klima se menilo, jeste pred nekolika tisici lety tu byla doba ledova, pred par tisici lety byla Sahara rozkvetla zahrada. Klima se meni a menit se bude. A to, jestli na to ma clovek vliv a predevsim tedy jak velky vliv, je prakticky nemozno zjistit. Tam je tolik promennych a je to zavisle na tolika vedeckych sledovanich, ve kterych se samozrejme objevi chyby (clovek dela chyby, takze je nemozne, aby vsechna ta zjisteni byla bezchybna), coz ma vliv na vysledek. Osobne tedy povazuji za mnohem mnohem vetsi problem unik ropy v Mexickem zalivu nez nejaky globalnim oteplovani, kterym se tady poradi jenom strasi.

jan (11.6.2010 09:24:29)

Výborný článek. Nepamatuju si, jaký měl nadpis ;). Lidí, kteří toto vidí je víc, ale většina opravdu funguje na pageviews a naznalosti-nedůslednosti

Baron (11.6.2010 13:19:07)

No tak s clankem se neda nez souhlasit. Treba Novinky.cz se v techhle nadpisech primo vyzivaji. A nekdy je to az trapny (dost casto ehm), jakej ma vyznam nadpis vzhledem k obsahu clanku...

em (24.9.2010 10:09:59)

Máte naprostou pravdu. Tuhle jsem se odnekud dostal na článek o (uz si to nepamatuju) vzniku nebo geometrii vesmiru, protoze me zaujal nadpis. Byla to sr**ka nakupenych slov, libivych terminu s nulovou informacni hodnotou i pro moji sestru. Kdyz jsem se podival na domenu - super.cz - a nasledovalo AltF4. Často už jsem narazil na článek, kde obsah jen velice zhruba odpovídal nadpisu. Taky jsem to autorovi napsal.