Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Apple se zmítá v problémech

Apple se zmítá v problémech

Anonym (23.6.2010 00:00:00)

Ač by se mohlo zdát, že se společnosti Apple extrémně daří a že nikdy neměla lepší období, okolnosti naznačují, že by se situace mohla velmi brzo změnit. Podívejme se na hlavní problémy Apple, a na kauzy, které jej v posledních několika měsících provázely.

Grino Fago (23.6.2010 06:53:23)

Tvoje baba se zmita v problemech! Clanek vycucanej z paty a o nicem!

Kurec (23.6.2010 07:46:45)

Že ty sis koupil iPad a teď brečíš na blbém hrobě?

Jan (23.6.2010 09:04:15)

S autorem clanku naprosto souhlasim. Je dobre, ze o tech problemech autor pise. Bohuzel co vsechno nejde hodne lidi zjisti az ve chvili, kdy si ho koupi. Kdysi jsem uvazoval o koupi iphonu taky, ale diky takovymto clankum jsem to neudelal a jsem tomu velmi rad :-) Pristroj moc peknej, ale ten jejich obchodni model je pro me absolutne neprijatelny. Chtel bych videt koho, kdo by si koupil pristroj s windows, kdyz by si na nej mohl stahovat jen schvalene aplikace primo od microsoftu .-)

Vlada (23.6.2010 11:18:25)

Začnu od konce. Kdo přemýšlí a chce skutečnou funkčnost a použitelnost mobilního zařízení, ten loví v jiných vodách... Absolutní nesouhlas !!!!! Sám jsem uživatelem přístrojů HTC s Windows mobile cca. 5 let. Android 1/2 roku, Iphone 1/2 roku. Nestabilita, občasné zamrzání a příval aplikací zcela nevyrovnané kvality mě přivedl k rozhodnutí uskutečnit změnu a opustit skvělé přístroje HTC s Windows. Nejdříve ANDROID - jistá budoucnost, kvalitní systém, začínají vznikat zajímavé aplikace,otevřený OS, jeví se jako lepší volba než prehistorický Windows mobile. Na druhou stranu, nedozrálý, plný chyb, neoptimalizovaný co do výkonu, mnoho aplikací nestabilních. Věřím že je to pouze otázkou času kdy se situace zlepší. IPHONE - nový iOS4 Velmi stabilní více než 200 tisíc aplikací na App store, po Jailbreaku, aplikace na Cydii (nelze doporučit). Mnoho aplikací zdarma i placených. Výhoda Appstore aplikací - nenarazil jsem na nefunkční či problematickou aplikaci mající vliv na stabilitu zařízení. Je velmi málo aplikací které by existovaly pro Win nebo Android a pro Iphone v nějakém ekvivalentu nebyla k dispozici. Naprosto dokonalý MP3 přehrávač, nepřekonatelná herní platforma. Bezkonkurenčně nejlepší odezvy telefonu ve srovnání s ostatními. S nad pro některé jedíné mínus .. Skutečně aplikace se kupují (nejsou drahé), nikoliv pořizují nelegální cestou. Cena Iphone je vyšší než u u většiny "Chytrých telefonů". Co se týče multitaskingu - v IOS4 je velmi elegantně vyřešen. Ve Windows mobile a Android spolehlivě likviduje baterii a může způsobovat problémy s pamětí a odezvou zařízení. Toť vše.

Rudolf Zelina (23.6.2010 17:28:56)

Koukám, že kromě pana Rataje je tady více zastánců Apple - kdybyste měl HTC, tak tady takové prdy nevypouštíte. 200tisíc kvalitních aplikací??? Ha ha - zorientujete se mezi nimi? Je to kopa balastu pod taktovkou App store.

Petr (25.6.2010 13:41:34)

Naprostý souhlas.. Konečně někdo, kdo tyhle věci osahal, a může k tomu něco říci.. Alespoň takhle mi to z toho příspěvku připadá, což se o autorovi článku asi říci nedá.. Podle toho, jak autor popisuje Android bych si představil, že je to nejdokonalejší zařízení na trhu, což samozřejmě klidně může být.. Jen tedy nechápu, proč neznám jediného kolegu v práci, známého, kamaráda, osobně vlastně vůbec někoho, kdo by Android vlastnil.. Nevím tedy, proč si lidé nekoupí "nejlepší" zařízení na trhu, ale radějí si zakoupí třeba právě zmiňovaný iPhone..? Přiznám se, že od doby, kdy jsem si osobně zakoupil iPhone 3G mi připadá, že jsem v rukou neměl stabilnější chytrý telefon..

Prd (26.6.2010 09:53:45)

Mam android uz rok a pul a vsechno jede perfektne a rozhodne jsem se nesetkal s tim ze by nejaka aplikace ovlivnila jinak telefon. V android je jednoznacne nejlepsi multitasking, ani iOS 4 se nechyta. Me vydrzi baterie v G1 cca 5 dnu pri beznem pouzivani (web, chat, wifi, volani, hry) a to uz ma dost za sebou. Jednak podle vseho se ten telefon s 4 spomalil a take je stale dost omezeny, porad je to parodie na multitasking. Aby vubec slo nechat aplikaci bezet v pozadi musi se pridat zvlastni privilegium a az pak tam zustane. To zatim zadne starsi aplikace nemaji. Snazili se okopirovat akorat ten z androida, ale to se jim moc nepovedlo. Android ma tech aplikaci zdarma vic a jsou kvalitnejsi. Aktualne mam v telefonu SuperE s androidem 2.1 a odezva je rychlejsi nez u iphone. Hlavne ale android neni nijak omezen a zdrojaky si muze kdokoliv modifikovat.

Rejan (23.6.2010 21:46:31)

Vážený pane, vy jste si k MAC OS ani nečichl. S čím souhlasíte? Jste na podobné intelktuální úrovni jako autor článku.

Pavel Rataj (23.6.2010 10:52:47)

Pane Procházko, mám pocit, že se snažíte stát novým Radkem Hulánem. V pořádku, ale Radek své výpady má poměrně dobře vyargumentované, což u Vás tak docela neplatí. Pokud takto povrchně píšete na digitálně.cz tak s tím nesouhlasím, ale chápu to. Ale zde bych očekával přece jen vyšší míru serióznosti. Pro ty kteří se chtějí zorientovat (původní informace: http://bit.ly/9fS8ZK a můj komentář v diskuzi http://bit.ly/94E7AC) ve zkratce: aplikace nabízená pod licencí GNU vyžaduje, aby ji bylo možné volně šířit dále. Takové ale samozřejmě na appstoru nenajdete, neboť free aplikaci dále šířit nemůžete (máte jí jen pro svou potřebu). Je-li Android lepší než iOS nebudu posuzovat, to udělají zákazníci. Jde o odlišné obchodní modely, které mají každý své výhody. Vám doporučuji samostudium tématu o kterém píšete (viz. multitasking v iOS!!!)

Rudolf Zelina (23.6.2010 17:26:58)

Náhodou, mě se článek líbí. Digitálně i DSL jsou ve své podstatě podobné weby, čtu oba a mnohem raději než ty od Cpressu. Pokud jste zarytým zastáncem společnosti Apple, tak vás od toho nikdo a nic neodvrátí. Autor psal jasně, že apple má prodejní úspěchy, ale neprávem - a s tím souhlasím. Apple díky svým ovečkám (vám kupříkladu) udává směr dalším výrobcům, kteří se na tom všem akorát napakují.

dutinka (23.6.2010 21:04:22)

Rudolf Zelina: "Autor psal jasně, že apple má prodejní úspěchy, ale neprávem - a s tím souhlasím." Takže Apple má prodejní úspěchy neprávem. Tohle je opravdová perla. Ach jo, další web jde pryč ze záložek. Důvod? Redaktor píše emotivní články, které nedávají smysl (zvláště odstavec "Není všechno zlato, co se třpytí" nedává člověku neznalému prvotní kauzy vůbec smysl; logicky není schopen zjistit, co se FSF vlastně nelíbilo) a čtenáři mu to žerou, protože "právo na prodejní úspěchy" mají zřejmě jen ti rovnější mezi rovnými. Navíc tohle není první špatný "článek", který jsem zde za poslední dobu nalezl. Pouze je ten nejhorší a nejtrapnější. Skoro má člověk pocit, jako by ho napsal právě ten teenager, který závidí Horáčkovi ze třeťáku toho jeho über-cool ajfóna. Pane redaktore, pokud chcete proti čemukoliv bojovat na mediálním poli - ať už je to Apple, Microsoft nebo Jehovisté - zapamatujte si základní poučku mediálního duelu: neztrapněte sám sebe víc, než ztrapníte svého nepřítele. To se vám totiž právě povedlo. Bohužel, vážené DSL.cz, i dnes existují čtenáři, kteří požadují po médiích určitou kvalitu obsahu, a tu vy očividně již nejste schopni dále nabízet. A teď šup pryč ze záložek...

honza ebr (23.6.2010 17:37:54)

Při vší úctě, opravdu tady musíte tohle publikovat? Já nejsem žádný milovník Applu, nic jsem si od nich nikdy nekoupil. To ale nemění nic na tom, že tento "článek" je stylově i obsahově asi tak na úrovni středoškolské slohové práce. Neobsahuje žádné nové informace, jen snůšku věcí, co jeho autor někde zaslechnul, bez jakékoliv hlubší znalosti. Tohle kdyby mi někdo poslal (pracuju ve volném čase v redakci jednoho malého časopisu), tak mu to po prvním přečtení vrátím k úplnému přepracování (pokud bych byl tak zoufalý, že bych v někom, kdo tohle dokáže poslat jako článek, viděl nějakou perspektivu).

Amadeus (23.6.2010 18:13:49)

Mrzí mě, že zastánci Applu nejsou s to přijmout kritiku. Řekl bych, že majitelé Androidu, WinMB nebo Symbianu dokáží přiznat, v čem jejich platforma nestíhá a neblejou do diskusí.

mike_lbc (23.6.2010 20:21:04)

fakt sorry... ale tohle je nejmizernější článek v dějinách DSL.cz :-).

Radek (24.6.2010 12:41:27)

Myslím, že průserů bude přibývat - viz http://iphonemania.mobilmania.cz/iPhone+4+ma+dalsi+prusvih+Chcete+volat+Nedrzte+jej+v+ruce nebo http://iphonemania.mobilmania.cz/iPhone+4+Majitele+hlasi+fleky+na+displeji+Apple+nezvladl+vyrobu+Retina+displeje.