Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Internet Express - pokus o objektivni nazor

Internet Express - pokus o objektivni nazor

Honza Spacil (19.5.2004 20:25:49)

Zdravim, osobne nevim, co proti teto nabidce zde vsichni broji .. Proste CTc prisel s novym programem a je na lidech, aby si sami zvazili, zda to pro ne ma smysl ci ne .. Marketingove oddeleni CTc najisto take nezamestnava zadne blbce, maji to hodne dobre spocitane .. Ale k tematu: mne osobne ta nabidka VELMI vyhovuje. Proc? Protoze ADSL potrebuji a to v urcite podobe. Mam firemni telefonni linku, takze bych musel platit minimalne 450Kc mesicne. Kdyz vezmu nabidku beze slevy, uz jsem na nejakych 900Kc za ADSL. Obecne se vi, ze kvalita ADSL od IOL je slusna. Ja osobne se do cca 4-8GB mesicne s prehledem 'vejdu', ja potrebuji internet pro to, abych ve firme stahoval maily, mohl browsdat bez omezeni, stahoval aktualni drivery a updates, mel moznost rychle a spolehlive pouzivat VPN mimo i do firmy a kvalitne a bez lagu si obcas zahral CS ;) .. To jsou priority, ktere mam a v tom pripade me skutecne nezajima, ze mam 'jen' 500MB na tyden. Verte nebo ne, do toho limitu se vejdu bez problemu. Navic to kazdy bere jako strop, ale mne skutecne nevadi, ze pokud budu potrebovat stahnout neco vetsiho, snizi se mi rychlost .. Doted jsem mel pripojeni 90/40 za 1700 mesicne a take to slo, zalezi jen na prioritach, co chcete 's internetem delat'. Dulezite je to, ze proste vim, ze castka je finalni a pri uplne te nejhorsi variante budu mit sice internet rychly na urovni modemu, ale funkcni (ale to bych musel stahovat neco uz opravdu velkeho..). Obecne tato nabidka vypada tak, ze omezi hlavne problem 'stahovacu', proti kterym obecne nic nemam, ale pripada mi vcelku neseriozni s plnym vedomim omezovat a nasirat dalsi desitky lidi, kteri maji jen tu smulu, ze jsou pripojeni na stejny agregacni uzel .. Takto nastaveny program je najisto odradi, cimz se elegantne vyresi problem s nespokojenosti lidi na stejnem DSLAMu, pro CTc idelani stav. Proste kdo bude preferovat kvalitu nad kvantitou, bude tahle nabidka pro nej zajimava. Nad moralni strankou veci tykajici se toho, ze $PT jsou pekni parchanti si kazdy musi udelat rozhodnuti sam, pro nekoho je telekom proste 'neprekousnutelnej', pro me je dulezite, jake nabizi sluzby. Berte to tak, ze napriklad statni system je svinstvo _vyrazne_ vetsi a stejne kazdy plati a plati .. Tady je sice prijemny pocit vyberu ISP, ale stejne to u CTc skonci tak jako tak (tech par stastlivcu vyuzivajich GTS bez telecomu se holt ma ;) ..). Konec koncu uz jsem v utery podal prihlasku, zatim na tu 512/128 variantu, zatim mne prisly ctyri maily s prubehem praci tykajicich se zrizeni, az bude linka funkcni, mohu poslat nejake info jak to funguje ci nefunguje :) .. Pripadaji vam vyse zminene argumenty nelogicke, muze mi nekdo rozumne oponovat? :) Krasny den! honza

Michal (19.5.2004 20:55:45)

No to je hezke ale co maji delat ostatni provideri, kteri moznost bundlu s pausalem za telefon nemaji? Podle mne je to dalsi provokace aby ukazali, ze jim cele UHOS muze polibit jejich tlustou zlutou zadnici.

Anonym (19.5.2004 21:59:33)

trochu si tady protiřečíš. V jedné větě tvrdíš, že ti stačí 4 - 8 Giga měsíčně a potom zase, že se vlezeš do 500 MB za týden. Dále, píšeš výčet věcí co s tím expressem chceš dělat. Hmm, to se teda připrav, že budeš pořád na rychlosti 64/64, protože je to docela dost, co od toho čekáš. Navíc, já osobně si myslím, že ani těch 64/64 nebude garantováno. Určitě to bude maximální rychlost, stejně tak, jako je 512/128. Čili já bych s jásotem, který z tvého příspěvku přímo čpí, počkal až jak ti to pojede a třeba i s delším odstupem. A co je důležité říci:co nevidět přijdou další nabídky ostatních ISP, které možná (s největší pravděpodobností) budou zajímavější.

Honza Spacil (20.5.2004 01:35:12)

No, mozna si ani neprotirecim :) .. Ja jsem jen psal, do jakeho datoveho limitu se bez problemu vejdu. Za ty necele tri roky co mam pevnou linku, jsem si uz zmeril, jake objemy dat prenasim a v cca 90% se do limitu 2GB mesicne 'vejdu' bez problemu. Navic opet zduraznuji, ze u Expressu to neni strop ci nejaky maximalni limit, proste se jen pri 'nasosani' vice dat snizi rychlost na polovinu (budeme predpokladat, ze pravdepodobne na stejny pomer k teoreticke jako u neomezeneho pasma - agregace zustava stejna -, tj. cca 70% z teoreticke, tj. stale nejakych 150kbps, pro me ucely naprosto dostatecna rychlost). Ten objem dat jsem bral jako priklad teoretickeho rychlostne nesnizeneho-snizeneho na polovinu objemu dat, ktery se da pri variante 1024/256 prenest .. S tim cpicim jasotem -> lol, jen proste nenadavam jak je tady zvykem, pokousim se na to divat alespon trochu objektivne (ale je to vec nazoru, uznavam :) ..). Pokud prijdou dalsi nabidky od jinych ISP zajimavejsi, pak budu mozna paradoxne jen a jen rad, protoze vice nez usetrenych par desetikorun me zajima kvalita sluzby a cim mene lidi bude mit o IOL zajem, tim paradoxneji to bude lepsi pro me ;)) .. (krome pripadu extremu, kdyby to pro nezajem chteli zrusit ;) ..). Mnohem zajimavejsi muze byt jina technologie, treba EDGE, ale prave kvuli tomu se neuvazuji treba u GTS na pul roku, ale 'jen' na polovinu .. Necini mi problem prejit na jiny zpusob konektivity (jako to delam prave ted), dulezity je pro me pomer pouzitelnost/cena. Ale jak pises, to ukaze cas :)) .. krasny den! honza

Anonym (20.5.2004 08:16:53)

Z něktrých vět jde poznat, že jsi ještě naivní budoucí uživatel ADSL. Z jednoho omylu tě vyvedu. Čím méně zákazníků u ISP, tak tím hůře (samozřejmě je určitá hranice pro agregaci, pro kterou by to tvoje "čím méně tím lépe" platilo).

Prober (20.5.2004 10:43:33)

Vyjde to nastejno, jelikož pravděpodobnost nárustu náročnějších uživatelů, v celkovém počtu zákazníků se takto zvýši také.

Anonym (20.5.2004 12:42:52)

nesouhlasím...ze statistického hlediska je rozdíl, jestli se 10 náročných přidá k 20 jiným nebo se těch 10 náročných přidá k 300 jiným.

Prober (20.5.2004 14:34:42)

Jenže tohle není statistika, tohle je teorie. Statistika vychází z již daných výsledků, ale ty jen z dohadů a předpokladů.

Miroslav Šilhavý (20.5.2004 14:38:37)

Říká Ti něco pojem "pravděpodobnost"?

Prober (20.5.2004 14:49:09)

Pravděpodobnost = statistika? A tyhle pravděpodobnosti se už několikrát minuly účinkem,takže raději jen teorie.

Miroslav Šilhavý (20.5.2004 15:07:12)

Kdy se účinkem minuly?

Prober (20.5.2004 17:53:09)

Neblbni ;)

Milan (20.5.2004 12:40:38)

Rano jsem zapojil Expres a jede to 421kbps , 52,6 Kb/s