Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Proč lidé raději pirátí a proč jsou protipirátské snahy marné

Proč lidé raději pirátí a proč jsou protipirátské snahy marné

Anonym (10.7.2010 00:00:00)

Minulý týden americké úřady uzavřely další internetový portál pro sdílení odkazů na úložné servery. Žádné filmy zde nebyly, jen odkazy na jiné odkazy. Že to někoho pořád baví, hrát si na Dona Quijota a bojovat s větrnými mlýny. Kořeny problému jsou totiž jinde, než v nějaké lidské touze krást za každou cenu.

Pan Inkognito (10.7.2010 09:57:31)

Souhlasím. Je to nehorázně předražené. O Windows nebudu ani mluvit, ale kdyby byli originální hudební cd dejme tomu za 100,- tak bych si je byl ochoten i kupovat ale cd za 600,-? Jo a ještě rada. Zkus mu dát linux. Podle mě pro začátek nejlepší Ubuntu nemusíš se ho učit všechno je skoro stejné jako ve windows moje babička s dědou s ním frčí úplně v pohodě a nic jim nechybí :-). S windows měli problémy se naučit ale jak jsem jim tam zkusil dat Ubuntu tak si ho nechali že je lepší tak nevím ... asi je to tím že ještě nebyli zvyklí ovládat win. Za pokus nic nedáš. Zvlášť když je to zdarma no ne? :-)

xxx (17.7.2010 11:33:36)

člověku je dělano, jen to co dovolí aby mu dělaly druzí !!

Yarda (18.7.2010 00:40:46)

Par starsim lidem jsem dal Greenie (greenie.sk), je to na Ubuntu, cesky, zatim si to pochvalovali. Sam to pouzivam na netbooku.

Jirka (10.7.2010 10:06:27)

Dobrý den. Naprosto s Váma souhlasím.Na druhou stranu je to taky dané tím,že se na tomhle všem přiživuje plno darmožroutů.Tak musí tu cenu natáhnout.Nevědí co by za to chtěli.Parchanti.Dokud to půjde,taky budu raději tahat.Když to jde,tak proč bych netahal.S tím systémem je to také pravda. Přeji krásný den.JH.

Honza (10.7.2010 12:00:33)

Nezbývá než souhlasit. Všechno je to o ceně. Jezdím poměrně často do Velké Británie a nemám problém si tam kupovat hudební CDčka. Jejich cena se totiž pohybuje v rozmezí 2-7 liber, což je v porovnání s cenami u nás směšné (hmv.com nabízí i levné poštovné do ČR). To samé literatura, v případě, že mi nevadí angličtina, neváhám knížky kupovat na britském (případně americkém) Amazonu. Doufám, že u nás brzo pochopí, že cena 40 Kč za jednu písničku je nesmyslná...

Radkus (10.7.2010 14:48:34)

No debila by to asi nenapadlo, ale firmy vydávající DVD a protipirátské organizace ano, protože oni už dávno tu hranici debility překročili a jediné co je zajímá, je aby jim všichni platili a to nejlépe i za to, když si člověk začne třeba při práci pobrukovat nějakou svou oblíbenou písničku. To, že výše pirátství je přímo závislá na přemrštěných cenách je asi jasné i člověku s hodně podprůměrnou inteligencí, pouze protipirátské organizace si vymýšlejí různá čísla a snaží se jimi lidem vymýt mozky a omluvit si svou nenažranost, že to tím není. Ale ono je asi dosti zbytečné se nad tímhle vůbec rozčilovat. Peníze vždy zvítězí nad rozumem...

DAS (11.7.2010 10:35:19)

Honzo, souhlas - pod to bych se podepsal. By mě zajímalo, jak by kvetlo pirátství, kdyby Win7 stál v základní verzi řekněme 700 Kč, Office (W+E) řekněme 500 Kč a DVD třeba za 200 Kč u novinky. Ale než to zainteresovaní pochopí, to bude trvat asi věčnost.

unknown (12.7.2010 19:57:38)

Pokud jsou ty veci predrazene, proc je tedy lide proste neodmitnou?? Proc si proste nereknou: Je to predrazeny, at si to strcej do prdele? Skutecnej muz si tohle rekne, zmrdik jde "shanet jinymi cestickami". L.

Někdo (26.4.2011 21:08:32)

Mám jednu historku ( no, moc historie to není, je to asi měsíc), která sem možná nepatří, ale přesto se mi zdá, že sem sedne: v mém rodném městečku, na malém a málo významném festivalu, měl kamarád vystoupení - hrál na kytaru písničku Wonderwall od Oasis, tak jsem to nahrál na mobil a nahodil na youtube. Asi o den později mi na m@il přišel výhružný dopis od Googlu, že porušuju autorská práva, a že mi smažou účet. Tak jsem se zhrozil, ale k mému překvapení se nic nestalo, video tam zůstalo, účet taky a o autorských právech ani zmínka - chápete to???