Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Tak jsem seknul s Fejsbůkem

Tak jsem seknul s Fejsbůkem

Anonym (24.7.2010 00:00:00)

Poslyšte tragikomický příběh jednoho ajťáka, který se rozhodl k velmi chrabrému činu bezhlesné likvidace nepřítele a vymýtil tak zlo ze svého okolí. Nechť je tento velký počin vzorem pro všechny lidi dobré duše, jež mají s tímto morem taktéž oplétačky a neví, jak se jej střepati.

Martin "Schuma" Šolc (24.7.2010 09:17:12)

Konečně taky někdo normální, kdo nechce skončit podobně jako tomu bylo ve filmu Náhradníci (Surrogates)! Jinak gratuluji, že jste v sobě nalezl tolik odvahy! Já sám to dělám tak, že FB omrknu tak jednou za měsíc nebo dva a to je vše-úplně mi to vyhovuje. Ale od smazání účtu taky nemám daleko.

Petr Pavel (24.7.2010 10:23:56)

FB ignoruji a ani si účet nemíním zakládat. Sice mi velice často chodí "pozvánky", ale přece nemusím chodit na každou "party jen pro zvané". I přes masivní masáž médií mě sociální sítě netáhnou. Je zajímavé, jak jednu dobu se v TN propagoval FB a potom YouTube. YT mám rád, ale FB prostě budu ignorovat i nadále. Je až zarážející, jak se dokážeme chovat jako stupidní telátka bez vlastního názoru a musíme mít vše "trendy"...

Petr (24.7.2010 11:29:35)

Souhlasim, Facebook je zlodej casu a soukromi, kteryho podporujete zalozenim si uctu a vkladanim fotek, videi a statusu.

mlp (25.7.2010 10:03:50)

ja FB mam (pod falesnym jmenem)zalozil jsem ho ze zvedavosti , abych vedel o co vubec jde (kazdy den slychame z tv o fejsbuku), ale vubec jsem nepochopil jeho masovost,proc vubec? podobne jako treba ceska specialita ICQ skoro vsichni ho maji a nezajima je s jakyma podminkama souhlasili , proste FB je mi dodnes zahadou (ikdyz jsem necetl licencni smlouvu).... coz lide nemaji cit pro soukromi? proste docela slusny zberac dat, pro majitele FB, hakery, policii, mafii :)

adagio1 (26.7.2010 00:16:49)

ono face se troch vymkl kontrole ani mozna ne tak autorum/majtelum ale spise uzivatelum coz je mnohem horsi. ja osobne mam face ale jsem spis uzivatelem co o sobe na face nema vic nez nick a par fotek statusy co delam apd.. nepisu (co je komu do toho co delam) fotky viz auto/ byt apd neukazuju (nebudu podporovat potencionalni zlodeje) kdy nekoho potrebuju kontaktovat tak face/ icq je dobra free volba ale stejne jak vidim nektere lidi co sou z face (s prominutim) pos*rani je mi jich lito a jeste horsi je ze dns ma face i 6lete dite coz mi prijde jako vrchol ... osobne bych takove servery a vlastne cely pc detim zakazal jen je to kazi a vubec si neuzijou dectvi . kde jsou ty casi co ja pamatuju ze sme ukecavali rodice ze si chcem jeste chvili hrat venku!!

izzi_cz (24.7.2010 09:49:06)

Facebook se u mě taky pomalu začal stávat závislotí, ale rozhod sem se že tam přestanu chodit, od tý doby sem tam byl ještě 3x abych kompletně smazal účet ale ani jednou to nevyšlo, tak jsem si ho zablokoval na routeru v URL filtru, díky tomu už ani nikde nevidím ty otravný prvky jako "Líbí se mi", "Stát se fanouškem" etc. PS: Jsem rád že autor zvolil tedle název, protože díku url filtru bych si to asi jinak nepřečet.

Renard Müller (24.7.2010 14:23:21)

Když jsem poprvé zaslechl o Facebooku, tak jsem se taky zkusil zaregistrovat, jenže jsem potom nevěděl co stím, tak jsem to hodil za hlavu. Pak jsem byl nemile překvapen co mi začalo chdit tzv. "otravných" e-mailů. Tak jsem registraci zrušil a zařídil blokaci e-mailů. Jsem rád, že jsem tomuto dnešnímu fenoménu nepropadl. Gratuluji autorovi, že to dokázal.

jirka (24.7.2010 14:37:29)

Vrcholem je, když veřejnoprávní ČT24 požaduje pro diskuze registraci na FB!

gfjffh (24.7.2010 19:20:56)

Taky si myslím, že je fejsbuk úplně k ničemu a nikdy mě ani nenapadlo se na něho registrovat. Líbí se mi jak každej má plnou hubu utajování osobních dat, nikde nechce říct rodný číslo a na fejsbuku na sebe každej vybleje všechno :-) a dobrovolně..

ao (24.7.2010 21:59:25)

pěkný článek. Já osobně taky facebook nemám, ani jsem jej nezkoušel a ani se nějak nechystám. Sice jsem jediný ze třídy kdo jej nemá a když se mě někdo občas zeptá jesli mám fb a já řeknu že jej nepouživám, tak na mě hledi jak na deb.la z jiné planety, ale je mi to fuk. Možná jsem divný, ale nepotřebuji být in a mít vše co má každý...

Edita (25.7.2010 00:02:22)

ahoj chtěla bych se k tomu taky vyjádřit. I já jsem byla delší dobu pro všechny out a facebook se stával docela častým tématem mezi kamarády až jsem si ho nakonec založila. Zezačátku mi přišlo fajn najít svoje kamarády z minulosti o které jsem přišla díky přestěhování do Prahy nebo jsem ztratila kontakty. Po čase jsem ale zjistila, že ti lidé jsou také jinde a už ani oni ani vy příliš o zájem se *bavit* nemáte. Prostě začátek klasika jak žiješ co je novýho a pak nic. Nikdy jsem nebyla sběratelkou přátel jako to hodně lidí dělá dávala jsem si tam jen lidi s kterými jsem v kontaktu a nebo rodinu. Postupem času jsem to začala promazávat. Zveřejnila jsem pár fotek kterými jsem chtěla nasrat svoje známé například z dětství, když se mi posmívali jak to nikam nedotáhnu apod. ale pak jsem nad tím vším tak přemýšlela a říkala jsem si jak je to stupidní stránka. Trávíte tam zbytečně hodně času a na co se potom scházet reálně, když už na sebe všechno vykecáte na facebooku. Facebook jsem si smazala před měsícem a nic mě netrápí. Kdo chce má můj telefon. Od téměř nikoho nezacinkal ani jednou. Podle mě je to další způsob jak mapovat lidi a omezovat jejich svobodu.

Pepek (7.9.2010 08:12:48)

Naprostý souhlas!

Jirka (10.9.2010 11:08:12)

Krásně vyjádřeno proč FB nemám a nikdy neměl

kosobecny (25.7.2010 19:05:57)

No to že nezvládáte závislost to je Váš problém a né facebooku.. :)) Sám ho mám, někdy jsem tam několik hodin, někdy zase ani minutu deně a nějak mi to nechybí a považuji ho za docela dobrý nápad.

kukacka (7.9.2010 08:10:17)

Já myslím - aspoň podle způsobu psaní a pravopisu - že už závislost nezvládáte, jste závislý!

Michal Rusek (18.8.2010 01:50:56)

Je to možnost, a jak s ní každý naloží, je jeho věc.