Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Kdo nic neumí, píše komentáře

Kdo nic neumí, píše komentáře

Anonym (6.11.2010 00:00:00)

Inu holenci, tak už jsme na vás přišli, už se nám neschováte. V tomto sobotním článku si na vás setsakra posvítíme a vězte, že to nebude žádné příjemné svíceníčko, jako když vás sluníčko na pláži opaluje, nóbrž půjde o svícení fízlovskou lampou majora Zemana. Tak se máte na co těšit.

Terst (6.11.2010 18:21:49)

Hihihi. Klidně se ozvu, a naprosto souhlasím. Kdo se pohybuje na netu delší čas tomu nemohla ujít proměna internetu v to co je dnes. Zjednodušeně lze říct že zatímco na konci devadesátých let a až co roku cca 2002 se k netu připojovali lidi kteří o něj měli zájem byli nějakých způsobem vzdělaní či na výši a byla radost si vyměňovat poznatky, nezištně radami přispívat a pomáhat. Pak přišel postupný nárust technologií jako GPRS, CDMA, Wi-Fi s tím související zvýšenou dostupnost a snížení cen a bylo vymalováno. Kdo zažil např. pionýrské časy CZFree a porovná to s dnešním stavem může jen hořce zaplakat. Občas mi nostalgicky ukápne slza a přemýšlím zda je reálné rozjet paralelní síť kde by se vrátili zase ti původní uživatelé, zůstala zachována určitá úroveň a zároveň by se omezil počet reklam. Ach jo, jdu opět snít o lepším světe....

OSPF (6.11.2010 19:22:28)

Naprosty souhlas. Kde jsou ty casy, kdy jsme se na streni pripojovali prez dialup a kdyz clovek potreboval s necim poradit stacilo napsat kamkoli na technicky chat a rada byla do par minut na svete.

mmm (7.11.2010 18:50:32)

Hehe potrefené husy se přece jen ozvaly. Přesně vím, co autor článku myslel, ale připadá mi to hodně napsané v amoku, možná by to sám podruhé napsal jinak. ale jinak je to pravda pravdoucí, zvláště fóra novinek na se****.cz(cenuzura je moje :P)

Toman (8.11.2010 21:58:56)

Zdar. Článek se mi moc líbil. Pravda, styl, kterým byl napsán, je možná trochu tvrdý, extremizovaný nebo zobecněný, ale pravdy je v tom textu víc než dost. Kdykoliv vlezu na nějaké fórum a čekám tam třeba radu k určitému problému, najdu tam spíš věci typu "já vim Franto, že si teplej" apod... Takže fakt souhlas!!

shoestring (24.1.2012 16:29:04)

Clanek v jistych ohledech kontroverzni, v jistych ohledech pravdivy. Pod kazdym clankem skoro kdekoliv na webu se najde nejeden chytrak, ktery mnozstvim sprostych slov a zarucene pravdy kompenzuje samotny obsah a hodnotu jeho sdeleni.

David (6.11.2010 21:03:04)

Teda tak tenhle clanek se mi moc libil:) hlavne je naprosto pravdivy coz je dost smutne :( Pane Prochazko je vam jasne ze jste prave jakrikajic setrel polovinu naseho naroda :-D haha... takovych redaktoru bych prosil vic :)

supertajnej (23.12.2010 19:14:01)

Ano ano, takových redaktorů co plácají blbosti, těch opravdu potřebujeme veliké množství. Ti nám ukáží, co a jak.

Duke (7.11.2010 02:35:00)

mno ja jsem si nevsiml ze by rubrika "o IT nevazne" byla nejak humorna, spis me prijde ze se jedna o nezadouci rubriku plnou hov*n ktera je na neprilis znamem portalu respektive pokud se chci pobavit nebo poslechnou nejaky humor tak mam trosku jine katergorie spis neco jako ponizujici ironii a sarkasmus nad druhymi, precejenom hypotekou jako vy netrpim a ba co vic praci do smrti resit nemusim... tak tohle je muj humor libi se vam ? ;)

Ota (7.11.2010 06:10:59)

Předpokládám, že máš 15 a nic neřešíš... ideály jsou krásné, praxe tě chlapče naučí. Každopádně jsi ten, koho autor nazval potrefenou husou ;-)

Martináč (7.11.2010 13:33:12)

Chlapče, tvůj psaný projev připomíná strojový překlad Googlu z cizího jazyka. Doporučím ti jednu věc, pochybuj o sobě! Nejsi žádná hvězda, pokud jí chceš být, musíš se tvrdě učit a tvrdě pracovat. Začít můžeš třeba s češtinou, zkus uhádnout, z kolika vět se skládá tvůj sebestředný a hloupý příspěvek, kolik čárek v něm chybí.

supertajnej (23.12.2010 19:17:15)

Chlapče, tvůj psaný projev připomíná absolutního narcisa. Doporučím ti jednu věc, pochybuj o sobě! Nejsi žádná hvězda, pokud jí chceš být, musíš se tvrdě učit a tvrdě pracovat. Začít můžeš třeba s tím, že si při pohledu do zrcadla řekneš, to jsem ale hnusné hovado!!! Zkus uhádnout, kolikrát to řekneš, než se z tebe stane normální člověk.

Radvanec (17.7.2011 13:21:20)

Tímto příspěvkem jste dokázal, že i vy patříte k těm o nichž je tento článek psán. Přispívání do diskuse není po přečtení článku povinné, tak se příště raději zdržte komentáře.

anywh (7.11.2010 17:58:35)

ano ano....."Kdo nic neumí, píše komentáře" to může napsat jen ten, co opravdu nic neumí či je velmi omezený :) jak by ses pak vypořádal s faktem, kdy velmi dobrý právník hodnotí obraz, když obrazům nerozumí? to jako normální člověk nemůže nic hodnotit? dsl.cz má opravdu hloupé redaktory, když toto zveřejnilo no co, dsl.sk je 100x lepší, sem stejně nechodím...není proč ;-)

Jožka (7.11.2010 20:11:46)

No v tvém případě má skutečně velmi hloupé čtenáře a z duše si přeju, aby ty a tobě podobní vypadli na zmíněný zahraniční portál :-D

anywh (8.11.2010 12:02:56)

nejsem jejich čtenář....pouze název článku ukázal ubohost dsl.cz :-) pravednes.cz ;-)

Jenda (7.11.2010 21:41:12)

Jeden by řekl, že ten, kdo sem nechodí, ani nemůže vkládat názory do diskuze... Ale asi Vás někdo násilím přinutil.

anywh (8.11.2010 12:02:05)

chápu, že neznáš pravednes.cz ;-)

Vassago (7.11.2010 19:17:03)

hh...první komentáře vyloženě potvrzují článek xD

volani.webnode.cz (8.11.2010 11:07:45)

Podle sebe soudím tebe? Ten článek nebyl vůbec vtipný. Osobně nemám TV, na žádný sport nekoukám a tchýni jsem si také ještě nepořídil..

jrehak (8.11.2010 12:09:17)

Tak taková hanebně primitivní nehoráznost tady už dlouho nebyla od dob zvráceností typu isové (záměrně, ona mi za víc nestojí) ala přesvědč bábu. Co o těch lidech víte že takto můžete psát. Znám případy darebáckých mladých panáků co buď práci mají nebo i ne a ke svojí mamince si chodí na přilepšenou (rozuměj pro její důchod). Jí pak nezbyde než se postavit v 6:45 před ten obchoďák a nemůže za to že nemá na nejmodernější oblečení. Pak člověk vidí kdejakou hyenu jak se jí vysmívá a pomlouvá třeba v tv -že by člověk neměl mít žádnou úctu ke starším lidem apod.(zatímco ta pravá hyena -to je ten 40ti letý panák její syn je v pohodě že.. a třeba píše někde nějaký ten článek). A ten bezdomovec je koneckonců taky člověk. Už delší dobu sleduju postoj lidí k bezdomovcům a tendenci je odlidšťovat. Důsledkem je to, že pak nějaký slaboduchý jedinec třeba takového člověka zapálí jak se teď naposled stalo před Dejvickou což by bez takové mediální atmosféry neudělal. No a k těm starším lidem, ztrátou úcty to začne a kdovíjak skončí, jenom abyste se milý pane taky nedočkal zajímavých věcí od svých dětí až budete mít těch pár křížků navíc pokud je ve společnosti vytvářeno takovéto klima...

tajnej (8.11.2010 16:22:53)

Tady zase někdo brečí, protože se mu někdo navezl do jeho dílka. Vtipný být nedokáže, tak alespoň obviní druhé, že se tomu nesmějí a proto jsou to omezenci. Přitom řešení je jednoduché - když se mi něco nebo někde nelíbí, začnu dělat něco jiného nebo táhnu jinam. Pokud tam setrvám a brečím, tak jsem za blba sám.

vasjo (8.11.2010 16:36:05)

A proč přesně tu brečíš ty? Zachoval ses někdy podle svého vlastního návodu?

tajnej (23.12.2010 19:11:58)

Zachoval a velmi rychle jsem se poučil z chyb, jako každý normální člověk. Pokud bych se nepoučil, tak pak by to bylo špatné. A děkuji za moralizování od někoho sedmnáctiletého. To je opravdu milé a hlavně pro můj život potřebné :)))))

Lastur (9.11.2010 06:30:13)

áaa, někdo se nám chytil, lidi jsou nepoučitelní :-)

David (14.11.2010 03:41:37)

Pane je mi pouhych 17, ale vidim ze to mam vic srovnane v hlave nez Vy :) poucte me teda jak se na to mam divat Vy jakozto starsi generace. Jak teda poznam cloveka co umi, kdyz neco napise tak je to pravda, spravne a muzu mu verit a vzit si z toho neco? S tim clankem souhlasim a naprosto jsem pochopil co tim autor chtel rict. Vite on timhle clankem nechtel nikoho urazit nebo zesmesnit. On pouze napsal jak to doopravdy je jelikoz pouziva rozum a napocita treba do deseti nez neco napise a promysli si jestli to napsat nebo ne. Smeju se tomu jak, nekteri dospeli maji tak ubohe a naivni myslenky.snad vic nez jejich deti :D jestli je muj nazor trapny tak se moc omlouvam.. jsem prece jenom jeste dite

hate (8.11.2010 16:48:09)

Dlouho jsem na DSL nic nenapsal. Zřejmě jsem, jako většina čtenářů, už rezignoval na možnost nasměrovat tento ezin svými reakcemi nějakým přijatelným směrem. S novým vzhledem, přišla i nechuť vůbec tuto stránku otvírat a tak se zde dostanu, jen když se opravdu hodně nudím, potřebuji změřit rychlost a nebo od někoho vytrvalejšího dostanu echo na "kvalitní" článek. Přečtu si, často zakroutím hlavou a jdu pryč... všechna čest světlým výjimkám, aktualitám a informacím ohledně připojení. Pane Procházko, podle mne jste literární nula. Autor co tahá náměty z kanálu, doslovně překládá texty, opisuje wikipedii nebo píše naprosto zcestné nesmysly postrádající logiku a hledá vtip tam, kde není a nikdy ani nebude. Ani kolegium klaunů z celého světa by z vašeho rádoby humorného výtvoru neudělalo něco, nad čím by se dalo byť jen pousmát. Nyní se sluší ještě dodat, že jste i autor bez kousku soudnosti a sebereflexe. Kde berete tu drzost, ano drzost - protože jinak se to ani nazvat nedá, vozit se a hojit si žáhu tímto způsobem na čtenářích? Můžete sebevíce psát, jaká je to nadsázka nebo ostrovtip, ale ani jedno to není! Můžete si s p. Lipšanským podat ruce, oba - svým velmi osobitým a bohužel nepatřičným pojetím humoru - tento server dlouhodobě zabíjíte. Kde jsou ty časy, opravdu kvalitních lehce humorných sobotních sloupků... toto je humus, který navíc s IT, natož pak nevážně, nemá nic společného. Jeden píše nevážné seznamy o tom jak tuhle byl s manželkou nakupovat, sledoval volby nebo v noci šlápl na ovladač a druhý tu pláče o tom, jak mu jeho čtenáři bortí sny. To je zoufalost. Měli by vám oběma vytvořit speciální rubriku. Když byste tam vložili článek, automaticky by se vám smazal. Pokud se vás, to co jsem napsal dotklo, pak vězte, že má reakce je pod článkem v rubrice o IT _nevážně_, stejně jako ten váš agresivní výblitek. Doteď nechápu, jak něco takového mohlo projít přes koncového editora. Za tento paskvil vám v redakci ostatní autoři můžou opravdu "poděkovat". No a pokud mou reakci nakonec smažete/upravíte, tak to znamená jen jediné, potrefená husa.. však vy víte.

Adam (8.11.2010 19:31:26)

Ti co čtou DSL pravidelně jasně vědí, čí rukopis se ukrývá pod tímto zlostným a ubohým komentářem. Zkrachovalý IT vesmírný novinář sedící u piva kdesi v beskydech a blijící jeden paskvil za druhým. Budeme ti Oldo říkat rozvraceč, co ty na to? :-D

hate (8.11.2010 19:46:45)

Adame(?), koukám, že tady nejenže skřípe koncepce a lidská tvořivost, tady skřípou i vztahy v redakci (odkudpak máš takové info ohledně vztahů u vás, že si zrovna vybereš dalšího autora dsl? Ta logika mi uniká a asi nevím něco, co se skrývá pod pokličkou - tak se poděl :). To, že jsem se pustil do oprávněné kritiky p. Procházky, ještě neznamená, že jsem členem týmu DSL. Nadruhou stranu, po jeho sobotním výlevu, bych se lidem z redakce nedivil, kdyby neudrželi nervy na uzdě a napsali tady taky, co si o tom myslí. Byla by to zajímavá sonda - rozhodně zajímavější, než se navážet do vlastních čtenářů. Ne novinář a dokonce ani Olda nejsem. Pivo je trefeno dobře.

O. Klimánek (8.11.2010 21:49:56)

Anonymní Adame, nemám problém s tím se pod články podepisovat jménem, stejně tak nemám problém se podepisovat pod komentáře, pokud nějaké napíšu. Autorem zmiňovaného komentáře nejsem. Snad vám postačí, že byl odeslán z přípojky 802.cz, já mám přípojku od konkurence. Nepředpokládáte, doufám, že si platím několik přípojek jen proto, abych mohl "anonymně" komentovat články kolegů a jiných autorů napříč webem. Máte-li opravdu velké nutkání vidět screenshot (zkrácených) IP těch komentářů, můžete se ozvat. Ovšem že vy komentujete pod anonymním variabilním GPRS, je určitým znamením. Méně paranoie a více pohody přeje O.K. PS: Vskutku vládnete coby čtenář takovým darem poznat "můj" rukopis a styly ostatních autorů článků na českém webu? C'mon.

hate (9.11.2010 15:15:49)

koukám solidně promazáno... škoda jen, že "článek" zůstal

keram (10.11.2010 22:16:32)

Proč totálně souhlasím s posledním odstavcem, sám jsem občas takový, ale snad mám ještě nějakej rozum, a tak se toho většinou snažím vyvarovat :))

maillard (15.11.2010 07:12:19)

odvážná sebekritika