Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Microsoft na CES zklamal. Kde je nějaká inovace a styl?

Microsoft na CES zklamal. Kde je nějaká inovace a styl?

Anonym (21.1.2011 00:00:00)

Letošní ročník veletrhu CES patřil k nejnavštěvovanějším v historii – výstavu spotřební elektroniky a rozličných digitálních hraček navštívilo kolem 140 tisíc lidí, což překonalo všechna očekávání. Tento ročník byl ještě možná v něčem výjimečný: překvapily firmy, které k největším hvězdám patřit ani neměly, ale technologičtí giganti zklamali. Řeč je zejména o Microsoftu, který si poslední dobou musí na podobných setkání připadat jako sperma v ubrousku: „Co tady dělám?“

anonym (21.1.2011 11:55:38)

Řeč je zejména o Microsoftu, který si poslední dobou musí na podobných setkání připadat jako sperma v ubrousku: ?Co tady dělám?? Hodně drsný přirovnání.:D :D To se opravdu říká, nebo jste to vymyslel sám?

anonym (21.1.2011 14:05:00)

no a co? vše je vývoj a i ty nejkrásnější nohy někde končí, nebo ne???

anonym (21.1.2011 16:25:29)

Dobrý den. Netuším, jestli se to říká, asi ne. Něco podobného ale řekl Sheldon Glashow, nositel Nobelovy ceny za fyziku, při jedné diskusi na téma multivesmíru. Asi jsem mu špatně rozuměl ;-) a přeložil jsem to tak, jak to vidíte. Je to volnější, ale smysl je stejný. Řekl, "I feel like the black sperm cell in a sweeper. What am I doing here?". Budu rád, pokud to někdo rozšifruje lépe než já, ale podle mě je to tak trošku slovní hříčka. "Sperm cell" je totiž jednak spermie, ale v tomto smyslu to stejně dobře může být i "buňka vorvaně". Pak by se cítil jako "buňka vorvaně v metaříkovi". Metaříci jsou malé mořské rybky (Sweeper = čistič, zametač, nebo s trochou fantazie ten ubrousek, kterým něco utíráte, čistíte; ale sweeper je také rybka metařík). Ale každopádně význam bude pořád stejný. ;-)