Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > IT gramotnost neroste, ale internet je už jako elektřina

IT gramotnost neroste, ale internet je už jako elektřina

Anonym (22.2.2011 00:00:00)

Pe3ny začínaly v roce 2001 jako jedna z miniaturních, takřka guerillových firem, která poskytovala připojení na jednom pražském sídlišti několika internetovým nadšencům. Dnes její základna čítá tisíce zákazníků a alespoň v Praze patří k dobrým alternativám při hledání připojení k síti. S jedním ze zakladatelů firmy, Petrem Hromádkem, jsme vedli rozhovor o tom, jak se za těch deset let změnilo vnímání internetu mezi těmi, kterým jej nabízejí.

anonym (25.2.2011 11:55:48)

Chci reagovet na odstavec v článku: Začínali jste s wi-fi. Dnes poskytujete i klasickou kombinaci internet/televize/telefon přes kabel. Jak se proměnil trh? Internet vzduchem už netáhne? Mám wi-fi 5GHz připojení a nemůžu si stěžovat.Rychlost připojení se pohybuje kolem 10 Mbit/s , stahování přes 1 Mbit/s , odezva do 10 ms , stabilita přes 90%. Platím 500/měs.Bydlím v Ostravě Heřmanicích. Tím chci říct,že pokud máte smlouvu s kvalitním poskytovatelem tak není problém ,ale pokud natrefíte na někoho kdo má net po kabelu v nějakém paneláku na sídlišti a je vychytralý připojuje lidi pomocí wi-fi routru tak se nesmíte divit že nastávají problémy každou chvilku.Prostě mu platí net jiní a ještě mu zbude.

Ladas (22.11.2011 15:28:59)

Ono je to spíše o něčem jiném, proč jsou wifi site za zenitem. Pokud bych Vám do té sítě pustil multicastový provoz (IPTV, o ktere je zde zminovano), tak celá umře. Je pravda, že to skolí i mnoho rádoby triple-play siti