Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Kam s ním aneb Když webhosting nestačí

Kam s ním aneb Když webhosting nestačí

Anonym (16.3.2011 00:00:00)

Základem každé internetové prezentace je klíčová doména a hosting. Zatímco doménu si můžete u registrátora snadno opatřit za pár set korun ročně, za hosting můžete mnohdy zaplatit tolik, co jinde za virtuální nebo dedikovaný server. Kdy je tedy vhodný okamžik přejít z klasického webhostingu na sdílený nebo dedikovaný server? Komu se vyplatí hosting, komu virtuální nebo dedikovaný či managed server? Na to vám na dsl.cz odpovíme v následujícím seriálu Když webhosting nestačí.

anonym (17.3.2011 09:56:13)

Mel bych dotaz na VPS. Jak je to s velikosti hdd, pameti. Je to velikost na "uzivatelska data" nebo "komplet"? Napriklad kdyz si vezmu nejaky VPS s prostorem 25GB a 512MB pameti. Tak cela tato velikost poslouzi jen pro moje stranky a moje nahrane aplikace? nebo musim pocitat s tim ze se tam nainstaluje OS, DB, webserver, ... a razem z 25GB mam 20 volnych na data a ramka je taky plna a jeste to zacina swapovat? S VPS nemam zkusenosti, proto se ptam.

anonym (5.4.2011 08:20:50)

Dobrý den, VPS je zkratka virtual private server. Tedy virtuální soukromý server a je tedy vyhrazen přesně pro vás v dané konfiguraci samostatný systém, který již zabírá na vyhrazeném prostoru své místo. Tedy vše je dohromady. Je to jako by jste měl fyzický stroj, akorat je omezen. Pavel