Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > ČSFD krade!

ČSFD krade!

Anonym (2.4.2011 00:00:00)

Poslal mi tuhle kamarád odkaz na stránky, které s druhým kamarádem udělali k nostalgickému výročí jednoho již neexistujícího portálu. A zajímavé věci se člověk dočetl. Třeba i o tom, jak slavná databáze ČSFD krade...

anonym (2.4.2011 00:55:01)

Je to jedno. Čo už na internete neexistuje ako keby nikdy neexistovalo.

anonym (4.4.2011 19:28:41)

Úúúúúplná hovadina, jediný čo kradne ste vy a to, že kradnete popularitu takej krásnej stránky ako je CSFD. Hanba !!!!! Trapny clanok ako slak....FUUUUJ TRAAAAPACII

anonym (5.4.2011 09:07:28)

Koho mi to jen pripominate? Uz vim. Ty klasicke zaslepene posluhovace minuleho rezimu, kteri ac jim clovek predlozi jasny dukaz o tom, ze zijou v omylu, stejne stale veri tomu jedinemu. Je mi vas lito.

anonym (27.9.2011 17:13:12)

Mimochodem CSFD prejima fotky z ruzných zdrojů, např. i z těch, které jsou určeny výhradně novinářům. Fotky pak ochotně poskytuje v plné kvalitě dál, samozřejmě vše bez ošetření autorských práv. Z tohoto důvodu jsou klamné nebo neúplné citace copyrightu. (3 různé zdroje foto k filmu, ale uveden 1 zdroj.)Jinak jsou to jedny ze dvou stránek, které k při vyhledávání info o filmch používám.

anonym (6.4.2011 03:07:20)

Chtěl bych jen uvést na pravou místu několik věcí, které se v článku objevují v souvislosti s MovieZone a jsou do jisté míry způsobeny zkráceným a občas i zmateným krácením zdrojového textu (plné znění na vykypel.cz). Zmínění lidé nerozjeli projekt MovieZone.cz tajně. Ten se rozjel až zmíněného 1. října, kdy už nikdo z nich na Filmpubu nepracoval. V době, kdy se o něm vedení Filmpubu dozvědělo byl čistě ve fázi rozvahy (asi jako když v práci u pásu uvažujete o tom, že se na to vykašlete a založíte si se sousedem pekárnu). Kvůli neserióznosti jistého člověka se informace o plánech dostala k vedení, byla pochopena jako vlastizrada a došlo k oboustranné dohodě o odchodu (rozhodně ne tak hektické jak je uvedeno v článku, protože konkrétně já jsem dělal šéfredaktora, právě na žádost tehdejšího vedení, dokonce ještě měsíc poté, co byla MovieZone spuštěna - tj. dalšího půl roku). Celé je to ve skutečnosti o jednom bonzákovi, který zapříčinil, že se dvě strany do krve pohádaly ve vzniklém nedorozumění, místo aby se v poklidu každá rozešla po svých zájmech. Osobně hlavně nechápu, proč tu pan Lipšanský má potřebu přetiskovat tohle praní špinavého prádla, podpořené rádoby skandálním titulkem, který vychází z deset let starých "důkazů". Investigativní novinařina jako víno.

anonym (7.4.2011 11:00:17)

Proc se pod to nepodepises Vasku? To te to tak pali v botach, ze podraz, ktery jste uskutecnili si nekdo nenechal pro sebe a sel s tim ven? Pochybuju, ze by se kdokoliv jiny zachoval jinak. Nekdo ti dal praci, nekdo ti dal prostor pro realizaci, nekdo ti mesice toleroval vedlejsak v podobe jineho projektu a jedine, ceho se dockal bylo to, ze jste mu za zady pripravili sibenici a mrskli po nem opratu. A hlavne tu prosimte nevykladej bludy o tom, jak byla cela Moviezone ve fazich "rozvahy". Faze zadosti o graficky navrh s jasnym zadanim a specifikacemi neni rozvaha, to si mozna myslis jen ty, protoze urcite veci po tech letech si uz radsi zapomnel. Stejne jako si naivne myslis, ze nebyt jisteho "bonzaka", obe strany by se rozesli v poklidu. Nebyt totiz onoho zadani, ktere se k dotycne osobe dostalo, cely projekt byste nejspis pripravili v tichosti za zavrenymi dveri a ten poklidny odchod ohlasili pet minut po dvanacte. Ale chapu, ze pro klid tve duse je tva verze celeho pribehu prijatelnejsi.

anonym (7.4.2011 11:37:59)

Nepodepsal jsem se, Alesi, ze stejneho duvodu jako ty. Ackoliv zde vyplnim jmeno, automaticky me to oznaci za anonyma. A cp se tyce tveho afektovaneho prispevku... to ze mi nekdo toleroval vedlejsak byla ciste jeho (Tomasova) vec. Kdyby to neudelal, tak by se veci vyvijely asi jinak. Stejne tak by se vyvijely jinak, kdyby nedoslo k tomu bonzovani. Mysli si o tom, co chces. Ja rikam svoji verzi, kterou mohou podporit ostatni dva "vytecnici". To, ze tomu neveris je tvuj problem. A ano, pravdepodobne by nedoslo ke klidnemu rozchodu ani kdybych za tebou a Tomasem prisel o tyden pozdeji s tim, ze hodlame rozjet vlastni web a ze na Filmpubu koncim. Ty bys nadaval stejne, Tomase by to stejne mrzelo, ale vsichni by si nechali reci od cesty o nejake sibenici. Bludy tu rozhodne nesirim, na rozdil o tebe si pamatuju kolik jeste mesicu po tomto odhaleni jsem na Filmpubu delal sefredaktora po vzajemne dohode s Tomasem. Mrzi me to vase ukrivdeni, chapu, ze si myslite, ze bychom to kutili za vasimi zady cely ten pulrok, ale to je opet pouze tva domenka, ze? Na coby kdyby se nehraje a plati to pro obe strany. Moje duse je ale klidna dokonale. Vy jste web prodali, Atlas na nej zacal kaslat a my jsme se proste sebrali a odesli. Mrzi me okolnosti, nemrzi me to rozhodnuti. Uprimne receno na tu historii popsanou na tvych strankach bych vubec nereagoval, rozhorcil me az tenhle vytazek, ktery veci dale deformuje a navic je na verejne pristupne adrese.

anonym (7.4.2011 13:35:50)

Zbytecny dal reagovat, kdyz ta sama diskuze pokracuje jinde, soukrome.

anonym (6.4.2011 17:25:52)

fakta - Kamil Fila, neni redaktorem v Lidovkach (tam myslim nenapsal ani clanek), ale v Aktualne.cz, kde skoncil taky FilmPub ;) ad kradeni dat z Imdb - v drevnich dobach, rok 2001, se POMO nikdy nijak netajil s tim, ze data si pujcuji z IMDB, v cem jsou lepsi je pokryti ceskeho a slovenskeho filmu, ktere na Imdb neni nijak kvalitni, kde informaci ziskavaji netusim

anonym (7.4.2011 11:01:19)

Ta fotka pana Kaminskeho se na IMDB ovsem neobjevila v roce 2001, ale mnohem, mnohem pozdeji.

anonym (11.4.2011 13:29:24)

Tak to pardon, ale je mi úplně jedno, jestli ČSFD krade obrázky, nebo ne. Pro mně je důležité, že si o filmech mohu přečíst informace v češtině a nemusím je hledat na IMDB, která je mimochodem graficky opravdu výjimečně hnusná a nepřehledná. Pokud se za "zdmi" ČSFD odehrává, nebo odehrávala nějaká dramatická bitva, většině uživatelů je to putna, protože dokud jejich oblíbená stránka funguje, není co řešit. :)))