Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Piráti spustili web s odkazy. Hrozí jim zrušení a stomilionová pokuta!

Piráti spustili web s odkazy. Hrozí jim zrušení a stomilionová pokuta!

Anonym (1.7.2011 00:00:00)

Tisková zpráva: Pirátská strana ve středu spustila web na adrese www.piratskefilmy.cz, kde lidé naleznou 20 000 odkazů na více než 5800 filmů. Filmy samotné se na serveru nenacházejí. Piráti zveřejněním odkazů upozorňují na absurdní případ středoškoláka z Liberce, kterého kvůli umístění odkazů na web pronásleduje Protipirátská unie a policie.

Pedros (1.7.2011 21:16:00)

No pokial tam boli len odkazy nic zleho na tom nevidim. Podobnych linkou je internet plny. Ale ja som pocul,ze za to bral chlapcisko prachy a to uz podla mna v poriadku neni.

Jan (1.7.2011 21:27:54)

Měl tam reklamu a vydělal si akorát pár tisíc na provoz serveru. něco mu samozřejmě zbylo. To je ale úplně nesrovnatelný s tvrzením, že vznikla škoda přes 100 milionů. Když myslíš, že to není v pořádku, co takový Rapidshare? Vydělává jen a pouze na cizím, nelegálně nahraným obsahu. A lidi si to ještě rádi zaplatí, to jsem nějak nepochopil.

volani.webnode.cz (1.7.2011 22:37:34)

Zabránit se pirátění dá jedině nainstalováním DRM do lebky a nebo zrušením internetu (nebo alespoň to co se dnes internetem myslí). Šifrování podle mě stejně nezakážou páč ho potřebujou i ty "kopírovací monopoly" kvůli internetovému bankovnictví atd. Leda by se to přísně hlídalo a cenzurovalo a postihovalo atd.. (IPv6 by se pro to dala také zneužít). ČPS jsem sice volil, ale nemyslím si že používání vložených objektů na webu, který vydělává na práci jiných lidí, které s umístěním obsahu na takovém serveru nesouhlasí je něco čím by se někdo měl chlubit a využívat pro politický marketing. Pokud bude mít šanci se dostat do parlamentu jiná, pro mně volitelná strana a ČPS bude vypadat že skončí pod hranicí státního příspěvku tak je už volit nebudu (i vzheldem k tomu že používají facebook a co předváděli u předvolební kampani).