Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > ACTA, SOPA, PIPA: Jak nám změní život?

ACTA, SOPA, PIPA: Jak nám změní život?

Anonym (1.2.2012 00:00:00)

V posledních dnech zaznívají z médií stále dokola zkratky ACTA, SOPA či PIPA legislativních norem, které mají bojovat proti počítačovému pirátství. Jak by se při jejich přijetí změnil internet? Co by to znamenalo pro každého z nás?

George2005 (1.2.2012 22:17:54)

S tou hrubkou ("nabití" namísto "nabytí") dostává článek zcela nový, zajímavý kontext evokující policejní zvůli - mlácení obušky či nabíjení střelných zbraní ;-)

anonym (5.2.2012 05:13:14)

citace : Za velký problém je považována zneužitelnost těchto norem. V zásadě kdokoli může do diskusí pod článkem dát vhodné odkazy a dosáhnout zablokování celého webu. Problémem je také ono aktivní vyhledávání nelegálního obsahu, které by bylo mimořádně drahé pro jakéhokoli poskytovatele služeb. A co jste čekali ? ono se primárně jedná jen o omezení svobody a potlačení "slova" tedy svobody projevu ! A proboha jaká demokracie ? kde ? ta tu nikdy nebyla a nebude !! a tyhle zakony/smlouvy musi vymýšlet, bud to chore mozky a nebo sadisty bažící po neomezené moci nad vším !!

OSPF (8.2.2012 14:16:40)

Muzete vysvetlit, jakou ma spojitost svoboda slova a snaha stahovacu zachovat stavajici status, ve kterem si mohou stahovat co chteji? Kde je presne to omezeni slova? Jinak ISP ma v CR davno povinost logovat provoz uzivatelu.