Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Digitální (ne)soukromí a naše laxnost

Digitální (ne)soukromí a naše laxnost

Anonym (3.3.2012 00:00:00)

Neuběhne týden, ve kterém se nerozjede nekonečná diskuze na téma, jak nás nejrůznější digitální mágové šidí o naše soukromí.

Fox (3.3.2012 02:44:01)

Mě jenom celkem vytáčí centralizace google účtů. Jediné co jsem chtěl byl účet na youtube protože pár výtečníků začalo označovat běžná videa nálepkou nevhodné. Nepočítám do toho dokument USMC o hemorhagické horečce, ten byl opravdu chutný, ale hodně zajímavý. Jenže pak mi účet přestal fungovat do té doby než jsem vyplnil jméno a pár dalších údajů. Od té doby mám google+, proto ten jeho boom a možná Gmail. Co mě ale vytočilo bylo když jsem zjistil že se archivuje veškeré vyhledávání přes google(nové lic. podmínky jsem jen v rychlosti proletěl). Připadá mi to jako by to někdo v budoucnu chtěl použít jako důkaz ten našel to a to a pak to stáhl.

OSPF (3.3.2012 10:35:14)

me fascinuje, jak ma kazdy pocit, ze vlady na celem svete nemaji na praci nic lepsiho, nez si zjistovat, co nakej Pepik z Horni Dolni nekde v Evrope zadal do vyhledavace. Jak chces treba urcit relevantnost stranky, kdyz nebudes mit zaznamenan pocet pristupu na ni? ISP maji provoz povinost logovat tusim ze az rok zpet. To ze si google uchovava nake informace o tom, z jake IP sel jaky vyhledavaci dotaz je uz malickost. Nadavate na omezeni prav a svobod? Nadavejte na plosny zakaz koureni /jsem nekurak/ nadavejte na zakaz pohrbeni sveho ctyrnoheho milacka u vas na zahrade. Nadavejte na zneprehledneni dotaci pro neziskovky. Ale todle? To je fakt naprosto banalita.

XJR (3.3.2012 14:24:47)

neprijde ti že tím že se někdo hrabe v tom co kde a kdy hledáš smrdí skoro porušováním "listovního" tajemství - co je komu do toho co hledám, kam se připojuju ? já vím ty jsi zastánce "velkého prádného hovna, pardon, obsahu"

OSPF (3.3.2012 15:31:41)

Neprijde, precti si podminky ktere jsi podepisoval, kdyz ti ISP zrizoval pripojeni. Pripadne dodatek, ktery ti ISP posilal, pokud mas pripojeni delsi dobu. Ze sve podstate je jakekoli bezpecnostni opatreni naruseni soukromi a svobody. Stejne tak jako prochazi dopis, balicek atd na hranicich kontrolou, jestli neposilas treba drogy, tak stejne dochazi ke kontrole toho, kdo co na internetu dela.

David (4.3.2012 18:39:33)

OSPF: Musím reagovat na tvuj příspěvek. Doposud nejsou ISP nuceni uchovavat provoz každeho, pouze v případě, že každy uživatel není jednoznačně dohledatelný. Tedy nema svou veřejnou IP adresu. Namatkou jsme prošel licenční podmínky 3 poskytovatelů internetu tady v okolí a u všech se píše ve smluvních podmínkách, že pouze dodávaji konektivitu. O tom že prohledavjí obsah komunikace nikde není ani zminka. Pokud by tuto činnost opravdu dělali, tak musí mít od tebe mít podepsán papír, že s tím jako zákazník souhlasíš. V opačném připadě je to trestné :)

jarda Malej (5.3.2012 06:48:15)

těžko je to trestné, když to vyžadoval zákon či norma, pokud to byla veřejná síť, měli povinnost uchovávat určité údaje jako kdo, kdy, kam se připojil: nutno dodat, ze se to zrusilo a nasledovat bude patrne jeste dukladnejsi smiring 127/2005 Sb., § 97: (3) Právnická nebo fyzická osoba zajišťující veřejnou komunikační síť nebo poskytující veřejně dostupnou službu elektronických komunikací je povinna uchovávat provozní a lokalizační údaje, které jsou vytvářeny nebo zpracovávány při zajišťování jejích veřejných komunikačních sítí a při poskytovávání jejích veřejně dostupných služeb elektronických komunikací37b). Provozní a lokalizační údaje týkající se neúspěšných pokusů o volání je právnická nebo fyzická osoba zajišťující veřejnou komunikační síť nebo poskytující veřejně dostupnou službu elektronických komunikací povinna uchovávat pouze tehdy, jsou-li tyto údaje vytvářeny nebo zpracovávány a zároveň uchovávány nebo zaznamenávány. Právnická nebo fyzická osoba, která provozní a lokalizační údaje podle věty první a druhé uchovává, je na požádání povinna je bezodkladně poskytnout orgánům oprávněným k jejich vyžádání podle zvláštního právního předpisu. Současně je tato osoba povinna zajistit, aby s údaji podle věty první a druhé nebyl uchováván obsah zpráv. Doba uchovávání těchto provozních a lokalizačních údajů nesmí být kratší než 6 měsíců a delší než 12 měsíců. Po uplynutí této doby je osoba, která údaje podle věty první a druhé uchovává, povinna je zlikvidovat, pokud nebyly poskytnuty orgánům oprávněným k jejich vyžádání podle zvláštního předpisu nebo tento zákon nestanoví jinak (§ 90). (4) Rozsah provozních a lokalizačních údajů uchovávaných podle odstavce 3, dobu jejich uchovávání podle odstavce 3 a formu a způsob jejich předávání orgánům oprávněným k jejich využívání a dobu uchovávání a způsob likvidace údajů, které byly poskytnuty orgánům oprávněným k jejich vyžádání podle zvláštního právního předpisu, stanoví prováděcí právní předpis.

anonym (8.3.2012 18:24:53)

prosím skočte pod vlak ušetříte spouětě lidí bolení hlavy od těch vaších kravin co to melete !

anonym (8.3.2012 18:27:02)

wtf registrovaný ? nikdy jsem se neregistroval :) asi nak error ne dsl nebo co

jarda Malej (5.3.2012 06:54:21)

na druhou stranu, nemusis to gugle pouzivat, ze... proc myslis ze to nastavili az nyni? Drive nesledovali ani na to co klikas, uz par let tohle ale ukladaji, na jake vysledky jsi kliknul... :-(

jj (5.3.2012 04:58:20)

no s tím facebokem to asi pravda bude protože me prišlo na mobil že mě chce nekdo jako kamarada a to facebook vůbec nevlastním

jarda Malej (5.3.2012 06:43:39)

to jen někdo, kdo tě má v telefonu anebo tě má v mailu v adresáři s uvedenám telefonem, odkliknul facebooku souhlas, že může na všechny jeho kontakty poslat pozvánku :-) z toho plyne, že stačí být v telefonu kohokoliv, kdo odklikne tohle facebooku a můžeš rázem být ve facebook databazi aniž o tom víš :-) stejně funguje zalogování tvého routeru, jakékoliv apple zařízení, jakákoliv google aplikace, uloží MAC (00:11:22:33:44:55) a SSID (Wifi-Doma) tvého wifi routeru a k tomu souřadnice do databáze googlu, applu a kdoví koho dalšího :-) U google se tomu už dá zamezit, u Apple a dalších těžko...