Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Výsledky projektu Medový klacek: Co lidé udělají s nalezeným mobilem?

Výsledky projektu Medový klacek: Co lidé udělají s nalezeným mobilem?

Anonym (16.3.2012 00:00:00)

Stát se to může každému, někam tu věčně zvonící potvoru položíme, pozapomeneme, odejdeme a neštěstí je hotovo. Koneckonců co má být, stejně jsme potřebovali či chtěli nový a účet lze zablokovat. Symantec se rozhodl vyzkoušet, jak jsou na tom nálezci mobilů s poctivostí. A výsledky nejsou příliš optimistické.

Jan (16.3.2012 08:18:06)

Skoda, ze to nedelali u nas. Polovina lidi by ho hned vypnula a strelila v nejblizsi zastavarne, dalsich 49% by si jej doneslo na stejne misto zformatovat a odheslovat. Zbyle tri prcenta by se po prolustrovani snazilo majitele kontaktovat a mobil vratit, pokud nasli zpusob, jak otevrit telefonni seznam a posunout ho :-)

HonzaV (16.3.2012 19:27:39)

"...zvědaví a svině" :-) - no, na druhou stranu, jak jinak mám zjistit, komu mobil patří, než že se v něm trochu pohrabu a začnu v adresáři hledat kontakty jako "pusinka", mamka" atd.? Někdy to chce trochu holmesovštiny, dodnes jsem hrd na to, jak se mi podařilo kontaktovat majitelku OP, který našly děti. Podle adresy, katastru nemovitostí a zlatých stránek (v uvedeném pořadí) pevná linka na sousedku, ta nechala lístek se vzkazem a občanka mohla putovat zpět k majitelce. To, že si prohrábnu data v nalezeném mobilu, zas myslím až taková sviňárna není, jen zvědavost, motor pokroku.

Nargon (17.3.2012 05:17:24)

Ty by jsi to hledat nemel. Mel by jsi to pekne odnest na policii (nebo kam se sakra nalezene veci nosi), kde to prohrabne uredni osoba, nasledne pripad odlozi a mobil si ponecha :)