Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Na soukromí zapomeňme - Velký Bratr už nás sleduje

Na soukromí zapomeňme - Velký Bratr už nás sleduje

Anonym (21.3.2012 00:00:00)

Donekonečna okecáváme možnost, že nové úpravy nakládání s daty, o čemž nás neustále prudí Google, budou znamenat konec našich internetových svobod. Jsme naivní, nic takového totiž neexistuje.

Vlastik (21.3.2012 09:40:10)

Bohužel, je to tak. U nás BISka monitoruje diskuse (mimo jiné) na IDnes a dá se předpokládat, že i tuhle. Považovat se na internetu za anonymního jedince z davu je stejně pošetilé, jako myslet si, že po povrchu černé díry chodí někdo s baterkou a hledá spadlý jistič.

Toman (21.3.2012 12:55:48)

Tak tak! A proto fackabuk ani podobné nesmysly nepoužívám!!!

Bloker (27.3.2012 19:25:06)

Tak používáš skype,icq,email a všechno ostatní tam jsi na tom uplně stejně

anonym (28.3.2012 13:02:24)

to robert : hm když myslíš že nemají prostředky na to tě najít , tak seš najivní :)

OSPF (30.3.2012 09:46:44)

Naivni je si myslet, ze BIS plati lidi, kteri sledujou debatu na idnes atd. Co presne by tim asi jako ziskala?

anonym (9.5.2012 18:46:06)

Například zjistí na diskusi novinek pod kontroverzním článkem,kdo nejvíc křičí a tak je dotyčný označen za podněcovače.Nebo přinejmenším vydedukuje jaká je momentálně pro či proti menšinová nálada a díky naivním pisálkům ví kde momentálně nasadit posilu a tp. Pak vás minimálně půl roku sleduje určitý sistém,který vyloučí,či potvrdí vaši nebezpečnost.

Robert (22.3.2012 22:36:51)

K cemu muze byt dobre, ze BISka monitoruje diskuze? Treba konkretni pripad, tato diskuze. Nezda se jim muj prispevek a pujdou po mne. Dobre. Prijdou maximalne k majiteli IP x.x.x.x, coz je nekdo v mem okoli, sam nevim kdo to je, ktery ma spatne zabezpecenou wifinu jen WEPem a ja pres nej jedu uz dva roky, proc bych si platil vlastni internet? V tomto pripade BISka zjisti houby, muze me na sidlisti hledat, ale +- nejake okoli uz bude vedet, dosah neni nekonecny.

OSPF (30.3.2012 09:45:28)

Myslet si, ze BIS prolejza debaty a hleda tam nake podobne zamindrakovane nymandy jako ty je fakt vtipne :)

Dobrák (12.4.2012 10:31:36)

HAHAHAHAHAHA, zase nějakej dobrák, kterej si myslí že tímto vyzrál nad odtatními. Říká ti něci MAC, IP ADDRESS, TCP/IP atd????

buchtak (23.3.2012 20:02:07)

Mno, pokud neco povesim na verejne pristupnou diskuzi, jako je napr. tahle, musim nejspis pocitat s tim, ze si muj text muze precist kdokoliv (vcetne BIS). On je to totiz primarni duvod, proc sem vlastne neco pisu... Podobne tak tomu je u Facebooku. Prece pokud chci nekomu sdelit nejakou informaci duverne, pouziju k tomu nejaky jiny zpusob nez prispevek na nejakou webpage. Cili opravdu prilis nerozumim tomu, co se tu kritizuje. Dokud se neprolamuji hesla, netlaci na poskytovatele sluzeb, aby zpristupnovali apod., me osobne takoveto monitorovani prijde naprosto v poradku. Co mi naopak prijde jako naprosta nehoraznost a rikani si o zalobu je vyzadovani hesla k Facebooku nebo emailu. Poprve jsem si to precetl az tady v clanku a nez jsem to vygoogloval, nechtelo se mi verit, ze by to mohla byt vubec pravda. Tomuto by mel nekdo rychle ucinit pritrz.

Lokutus (28.3.2012 11:10:07)

Nikdy soukromý mít nebudeme. Jejich slova "Pro Vaše bezpečí,Vás budeme špehovat" Zajímavý je film "Odposlech" http://www.csfd.cz/film/235035-odposlech/ Vždy jsou nějaké zadní vrátka do systému... Platíme si za bezpečný software,ale on není bezpečný,umožnujeme jim brát naše data lepé jak kdy před tím... Není problém se dostat na jejich listinu, ale dostat se pak s ní pryč. :) PS: Odposlech úryvek "Každou hodinu snímají počítače v největší světové odposlouchavající stanici milion zachycených hovorů.Echelon informuji lidského operátora, pokud rozezná významné slovo nebo hlas.Ve stanici Menwith Hill pracují vysoce specializovaní jazykovědci, matematici a počítačoví vědci.Maji za úkol narušovat soukromí občanů cizích zemí, sami ve velmi nesoukromých podmínkách." A zde je Achilova pata: K tomu, aby monitorující systém zakokrhal přitom stačí tři sledovaná slova v jedné zprávě. Z jedné online strategické hry: Na skype to bude obdobné ... ještě že jsi včera dával pokyn k útoku na PEKING ... horší to bude, až bumeme útočit na WASHINGTON nebo NEW YORK a nedej Bože, abychom přitom vyjeli z okupovaného přístavu AL KAIDA ... PS:Musí mít tedy hodně práce to rozšifrovat...