Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Když velké firmy kradou, co to jde...

Když velké firmy kradou, co to jde...

Anonym (9.5.2012 00:00:00)

Velké firmy mají neuvěřitelnou schopnost přicházet s nápady, jak své zákazníky holit natvrdo.

Schuma (9.5.2012 19:47:05)

Plně souhlasím! Co s tím uděláme? :-)

anonym (10.5.2012 05:31:51)

Můj Samsung kupovaný přes AT&T obsahuje 43 aplikací, které přišly s telefonem. A to že nejdou odistalovat ? stačí hledat ne google :) a pak jde všechno :) Co dělát , nakupovat tak aby člověk nemusel platit software třeba n netbocich ,atd u klasiky PC je to jasný poskládat a máte pokuj od softu ktarý nechcete :) a co se týká těch zaloch, za elektřínu a plyn a vodu atd, hm stím se asi nic dělat nedá , tedy jedině že by se konečně česky narod domluvil a udělal bojkot těch hle firem , ale pochibuji o schopnosti českého tpého stáda se domluvit :)

vasjo (10.5.2012 10:02:14)

Ne každý chce lézt do rootu, když má mobil v záruce. Jinak doporučuji naučit se česky, když někam píšu. Svědčí to o inteligenci přispívajícího, o tom nepochYbuj.

JT (10.5.2012 14:10:51)

Taky mě mrzí , že zákazník je stavěn do pozice nesvéprávného kreténa. A co se týče předinstalovaného softwaru , ktereho se je obtížné až téměř nemožné zbavit - začíná se to šířit mezi výrobci jako mor...

anonym (11.5.2012 19:43:17)

jo jo stím souhlasím :) a kdyby jenom jako mor, ono je to snad i v modě

VV (6.6.2012 19:00:37)

Bohuzel.

OSPF (10.5.2012 15:14:53)

No on te nekdo nuti to kupovat? Na trhu je holt naka nabidka ktera se ne vzdy plne protne s poptavkou.

XPALIC (10.5.2012 23:35:51)

Když něco nechci , tak za to nechci ani platit , natož aby mě takovejhle sajrat v jakémkoli zařízení obtěžoval . Ale jde to koupit bez toho ? nejde ... takže to není o poptávce , je to o zneužití postavení vůči zákazníkům... a úřady na to serou ...

OSPF (11.5.2012 21:13:27)

A ty si to predstavujes tak, ze by urady naridily prodavat mobily bez vsech aplikaci uplne ciste co :) To by byla docela sranda....pote by se to same muselo naridit i vyrobcum PC (ti to delaji, ale ciste dobrovolne). Stejne tak by treba automobilky musely prodavat vozy naprosto bez vybavy - co kdyby tam chtel nekdo radio od jineho vyrobce nebo prevodovku jine znacky ze?

anonym (11.5.2012 19:42:10)

proboha bež už skočít pod vlak , a nebo prudit jinam

OSPF (11.5.2012 21:10:54)

Opravdu super argument. Jste tu jako male deti. Jasne ze vyrobce bude delat vsechno proto aby vytriskal co nejvic penez. Cemu se jako divis? Ty by jsi snad podnikal z lasky k zakaznikum nebo co? V praci urcite pracujes za minimalni mzdu kdyz tak nenavidis ziskuchtive hamizniky.

XPALIC (10.5.2012 23:31:58)

Bohužel to pány operátory ani výrobce nezajímá , prostě máš to tam a plať..... a když se mě známí chlubí např... novou nokií, HTC, Samsung atd. s navigací tak to už se jen směju jak jim to dokáží baštit ... vždyť je to jen klamavá reklama a nikoho to nezajímá , okecáme nutnou aktualizací atd. hlavně stahujte data a zákazníku cáluj:-)

Analphabet (2.11.2012 12:58:06)

Není pravda. Pravopis nesvědčí o inteligenci, ale o vzdělání pisatele.

Ladislav Strnad (11.5.2012 09:55:43)

K těm zálohám na energie asi tolik: Vedu si asi deset let zpětně měsíční evidenci spotřeb. Mám tedy přehled, kolik asi tak spotřebuju (voda, elektřina, plyn). Podle faktury na konci fakturačního období potom odhadnu (samozřejmě s přihlédnutím k aktualizovaným ceníkům) potřebnou výši záloh a příslušným dodavatelům jednoduše oznámím že jejich předpis záloh neakceptuji a budu platit tolik kolik rozhodnu já. No a protože nepodléhám přiblblé reklamě České Pošty o SIPU, tak platím vše trvalými příkazy z účtu. A je to. Na TP na mém účtu si energetici nedosáhnou. Na SIPO (a povolení k inkasu) ano. A nemám s nimi žádný problém. Chcete-li reagovat, použijte prosím "vorel@seznam.cz".

Bernie (13.5.2012 19:29:16)

JJ, jseš chytrej, ale to je ta politika, spoustu lidí se na to vyprdne, protože nemá, třeba, čas a další to ani neumí. Proč jsi nenapsal link nebo radu? Hrát na chytrýho umí každej blb.... A vem si, kolik jsi věnoval času hledáním, fakturám za elektriku, atd atd, to, aby si každý sjednal firmu na ty všechny blbosti.....

OSPF (13.5.2012 22:12:36)

Souhlas, take si radsi plno veci zaplatim, i kdyz vim, ze bych je sam take zvladl sam. Zrovna vcera se kamos vytahoval, jak si sam slozil obytnou stenu. Delal to celej patek a sobotu a par dilu mu stejne zustalo. Ja si pred rokem na slozeni zaplatil firmu, hotovo bylo za par hodin, ja nemusel hnout prstem a mel jsem krasny volny vikend.

VV (15.6.2012 19:29:05)

Ano, to je presne to prave, co chci delat ve chvili, kdy si domu prinesu novy mobil - zacit se mu koukat do strev.

Bernie (13.5.2012 15:24:17)

Ahoj vážení, ono je to na delší diskuzi, ale pokud se to budeme snažit shrnout, tak nejde jen o prodejní strategii a marketink, ale o prachsprostou zlodějnu. Problém ja, asi, v tom, že impuls je nahoře. Jen malý příklad. IZIP! Už před půl rokem bylo každému jasné, že jde o obyčejný tunel, jak vyvést miliardy z republiky. Něco se rozdělilo tady, kdyby náhodou a co kdyby..... Ale vyšlo to, super! České ovce to nějak schrupnou. Trochu to hodíme na to, že jde jen o projekt, který nebyl příliš úspěšný, uděláme analýzy a audity, vyrobíme vyšetřovací komise...zvedne se zaměstnanost. Dámy a pánové, prachy jsou dávno v prdeli a v TV se nám jen vysmívají, dokonce s úsměvem na tváři. Jen Hegr se tváří, jak se nad věcí děsně soustředí a jak se mu dělají z této kausy vrásky.Jasně, nikdo tu nebyl, právě spadli z jahody...frajeři. Vraťme se zpátky k organizacím...jen nějak nevím, ke kterým.....operátoři, energetici, reality, frašízy, pojištění a pojišťovny.........? Fakt nevím, snad by Vám všem, mohlo začít být divné, proč máme všechno nejdražší, třeba silnice, telefonování, paliva a ost. energie a vše ostatní, kde nbemůžete uhnout a vykašlat se na ně? A všiměte si, ve všem jede stát a pokud ne, má z toho někdo tantiémi, třeba tím, že je ve správní radě, nebo dohazuje zakázky. Je mi z toho na blití, připadá mi to, jako ČESKO - SMRT V PŘÍMÉM PŘENOSU a mám děsný problém, mám strach, že bych se, třeba někdy, mohl dostat na flek manažera ČEZu, co budu dělat? 4 míče utratím jeden, dva, možná tři měsíce, ale co potom? Kurva, co s těma prachama budu dělat? A to nepočítám, že by ty 4 další, co odevzdám....si nikdo nevzal..... No jsem z toho jelen...kde se ty prachy berou....voni snad někde rostou, nebo co :)))

OSPF (13.5.2012 15:40:54)

Vsechno mame nejdrazsi, protoze to cesky obcan za takovou cenu kupuje. Je naprosto normalni, ze se kazda firma snazi mit co nejvetsi zisky s co nejmensima nakladama. Proc by mel nekdo prodavat za stovku, kdyz muze prodat za dve? Dokud si u nas lide budou za tyto ceny vyrobky kupovat, tak se zlevnovat nebude. Pokud se nepletu, tak ti nikdo nebrani aby jsi se tim reditelem CEZu stal....nebo se pletu?

Bernie (13.5.2012 16:16:07)

V první větě máš pravdu...trochu i v druhé, jen vidíš problém jinak a hlavně špatně! Problém je v tom, že neseženeš zakázku, už ani, od OÚ (obecní úřad), aniž by jsi dal desátku a výše bokem. Proto ty silnice a vše ostatní. U operátorů je to dohoda. Vždy je rozumější dohoda tří konkurentů, než konkurenční válka. To se, Bohužel, nemůže změnit ani vstupem dalšího hráče na trh. Vem si politiky, nebudu jmenovat, ale byli tací, kteří šli do politiky se snahou a vizí něco změnit a jak to dopadlo, spláchlo je to, v tom lepším případě, nebo zlikvidovalo, v tom druhém. Vše je to o morálce, vem si chování frajerů na silnicích....problém není v rychlosti a dodržování obecných předpisů. Pro někoho je 50km/hod. závratná rychlost, pro druhého je to třeba 200. Každý má jiné schopnosti a vlohy, jako ve všem. Je to v aroganci. Dneska už neexistuje slovo lež, nebo čestné slovo, ruky podání, ústní dohoda, dokonce ani písemná smlouva....atd. Šlo by o tom všem povídat na román, ale když to nevidíš, škoda, je to Tvůj boj...a nejseš sám, neboj :))) Ještě k tomu manažerovi ČEZu. Byl to jen příklad, stejné je to od komunální politiky, až po vládní pupíky, je to stejné....Vem si Aleše Hušáka, je to můj známý, ale co ten si dovolil..... Nikomu nevadí, kde se vzali ty prachy a koho o ně Sazka připravila.... To není o závisti, je to o tom, že na jedné straně se vymýšlejí úsporná opatření a jak dostat prachy z obyčejných lidí, třeba i za pomoci zákonů, aby bylo na kauzy (Grippen, Pandur, kr. plazmy, kafe, atd atd) a na miliardové úplatky....nebo, že by ty prachy někde rostly..třeba na poli a pupíci to choděj po večerech sklízet? Manažerem ČEZu být nemůžu z několika důvodů: Zřejmě nemám patřičné vzdělání, nemám dostatečně vlivné kontakty, aby mě tam dosadili, nebudu ze svého platu odvádět vládním a nevládním kmotrům, lobistům a osobnostem, nemám na to žaludek. I z tohoto důvodu jsem ukončil spolupráci s jedním velkým magistrátem, nebudu nikdy podporovat velkozlodějnu! Šlo by o tom mluvit do nekonečna, ale nějak na to nemám žaludek, natož..... Hezký zbytek neděle ;)

OSPF (13.5.2012 22:10:02)

Tak v zasade se vsim souhlasim. Ale kde ten problem vznika? V tom, ze krast je dneska v CR norma. Okradani zamestnavatele je bezne, kdo neokrada stat je blazen atd....A toto vsechno vidi male deti. Ty deti, ze kterych jednou vyrostou i treba politici. Kazdy nadava na ty druhe, ale sam ma bordel pred dverma. Radoby frajeri se v hospode chlubej, jak to s autem rezou dve stovky, ale pak nadavaj na PCR kdyz dostanou pokutu...lidi brecej, ze jim prijde exekuce, ale ve finale se ukaze, ze na cerno jeli(vysi exekuce neresim). Proc se neresi ocividne tunely a kradeze take nechapu. I kdyz vime jak to dopadlo, kdyz se to Ukrajina snazila resit ze...