Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Konkurence na mobilním trhu se odkládá. Na virtuální operátory, a nižší ceny, si musíme počkat

Konkurence na mobilním trhu se odkládá. Na virtuální operátory, a nižší ceny, si musíme počkat

Anonym (28.5.2012 00:00:00)

Český telekomunikační zlepší podmínky pro vstup virtuálních mobilních operátorů až příští rok. Jejich vstup na trh je přitom jedinou myslitelnou možností, jak rozhýbat tuzemský trh s mobilním voláním – a klientům přinést mnohem výhodnější podmínky.

anonym (28.5.2012 06:52:45)

moc tomu nevěřím , že tím že se na trch pustí virtualní operátoři se něco tady v tom bananově zmnění :) tedy co se týká cen volaní , ja to vidím tak stavájící operátoři co vlastní infrastrukturu dají virtualním operátorum takové ceny za pronájem sítě že budou bud o něco málo levnější +- halířové položky nebo stejně drazí , případně virtualním operátorum skoplikují život jinak , vapadky sítě nekvalitním spojením atd možností je hodně !

OSPF (28.5.2012 08:57:57)

A proc by mel nekdo zlevnovat, kdyz se stavajicima cenama ma miliardove zisky? Dokud lide v CR za stavajici ceny budou sluzby kupovat, budou se i nadale za takoveto ceny prodavat.

franta (28.5.2012 12:19:05)

Kurnik, chlape, tebe někdo za to platí, že jen prudíš. Nebo seš vážně tak mimo. Jinak teda nevim. Fakt si myslíš, že lidi hromadně přestanou používat mobil? Jasně, že lidi budou platit, protože jinou možnost nemaj. Leda by šli za tebou pro radu.

OSPF (29.5.2012 08:41:42)

Jina moznost neni? Voip? Treba? Dneska si sprovoznis voip na kazdem dotekaci. Volas prakticky zdarma, datove prenosy jsou minimalni a zavolas si uplne vsude. A ptam se znova, proc by mel operator zlevnovat, kdyz za stavajici ceny lide volaji? Ty by jsi snad zacal jen tak pro srandu kralikum prodavat za padesat, kdyz prodas za sto?

Fox (29.5.2012 18:54:10)

Eh, ještě že na tohle nemám odpověď, s Vámi nemá cenu se bavit.

Jan (29.5.2012 22:39:00)

Jen se nebojte, oni si to nekde vezmou. Kdyz vsichni zacnou jezdit na LPG, tak bude zatizeno vetsi dani jak benzin. Zrovnatak kdyz vsichni zacnou vyuzivat internet v mobilu na VOIP, tak se zdrazi datove prenosy (o spolehlivost voipu pres mobil napr. pri jizde v aute ani nemluve).

anonym (30.5.2012 23:11:28)

jo jo přesně , nenažranost firem v česku nezná mezi :( ale víte jak to je kdo chce moc nemá nic :) jinak nevídím dovod nebo tedy problém pořídit si operátora třereba německého nebo jiného , když totiž se poptáte kolik stojí zavolaní z německa (tady jaké maji cený jejich operátoři ( tak zístíte že je to levnější volat z "německou kartu " než používat českoho operátora :) asi tak a to myslím volání z německa do čech !!!

jkrakousko (3.6.2012 10:00:30)

Musim kontatovat že anonym má pravdu. Pracuji na uzemi rakouska a volam do čr z rakouské sítě za 3 centy minuta v přepočtu t.j.cca 77 haleru minuta v CZK na jakekoliv číslo a to platím měsíčně paušal 10Euro (cca 257 kč)

Fox (28.5.2012 19:42:45)

Vím že jste inteligentní, ale tyhle Vaše názory nechápu. Takže u nás je oligopol, v podstatě monopol na hlasové služby a zákazníci kteří tyto služby využívají mají přestat volat. No bravo, cca 6 milionů lidí včetně těch kteří jsou na těchto službách existenčně závislí se určitě dohodnou a měsíc nebudou volat. Lidé s kreditem ušetří, lidé s paušálem nikoli a ještě budou muset zaplatit za nic. Jsem proti regulacím, jenže v tomto případě co jiného zbývá. ČTÚ jistě dohlédne na to aby tento stav setrval ještě hodně dlouho. Ono je to jako s PHM, jsou na naše příjmy extrémně drahé přesto jezdit musíme. Jediná alternativa která je v době povinných biosložek k motoru šetrnější je LPG. To za poslední 3-4 roky zdražilo pro koncového zákazníka o cca 7 korun na litr, velkoobchodní cena je ovšem větší jen o koruny dvě. Poradíte mi pane OSPF co s tím mám dělat? Vlak, autobus a kolo vynecháme, první dvě varianty jsou ekonomicky horší než provoz auta na LPG a na kole si do Polska na nákup taky nezajedu a když už ano tak si nic nepřivezu. A to ještě mohu být rád že na LPG jezdí málo lidí, pokud by to bylo více hned by se zvedala daň.

anonym (29.5.2012 00:56:53)

jedna možnost je aby lidi přestaly volat , ale to je zcela nerealné ! druhá možnost je že by sami od sebe operátoři zlevnily a to je scifi kdež tak dobře tupé stádo platí :) další možnost je začít používat zahraniční operátory :) a asi jako jediná realná , jelikož i když nevoláte z dané zemně od kud máte operátora tak je to pořát levnější než používat operátora z čr :)

OSPF (29.5.2012 08:39:32)

A proc by jako mel operator zlevnovat, kdyz za stavajici ceny lide sluzby vyuzivaji? Cena je nastavena tak, aby byla maximalne ziskova. A co mas delat s tim, ze na neco nemas? No ve finale ma jednotlivec jen jednu moznost - vydelavat vice. Jinak nevim jak u tebe, ale u nas lze koupi celorocni litacka na MHD za cca pet tisic....coz je rozhodne levnejsi nez jizda autem.

franta (30.5.2012 07:19:38)

Proč by měl operátor zlevňovat? Protože ve chvíli, kdy bude levnější pořídit si mobil a tarif třeba na Slovensku, přijde o klienty. Jako že se to už pomaličku děje. Také by možná mohli operátoři reflektovat vývoj cen v okolních zemích. Nastavení výnosů na maximální zisk nikdy nevede v ekonomice k dobrým koncům.