Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Uživatele Facebooku šlo šmírovat přes jejich webovou kameru

Uživatele Facebooku šlo šmírovat přes jejich webovou kameru

Anonym (7.1.2013 00:00:00)

Dva hackeři z konzultační společnosti XYSec objevili ve Facebooku zranitelnost, prostřednictvím které bylo možné sledovat uživatele přes jejich vlastní webovou kameru. Po dlouhých měsících od oznámení chyby nyní Facebook díru zalepil.

anonym (8.1.2013 19:25:54)

Ha ha ha ha . jasně oni chudačci nepovažovaly takovou chiby za kritickou :) a proč tak že :) když takhle kompletně mohl defakto kdokoliv zistit o uživately komplet všecko !!! a hlavně čumnět do jeho soukromí !!! a ti co vědí , tak ví že určítě kruhu mají na tomhle obroský zajem že jo :) ahá tak oni po pár mněsícich diru zalepily :) a jako přídavek udělaly jinou :) tedy podle mně :))))))))) a než na připadnou další díru někdy příjde tak zase jim to bude fungovat jak má FB se svinstvo ! a lidsto na tuhle zmrd*arnu vymnře !

Ddy (9.1.2013 02:52:36)

Za kritickou chybu považuju spíš, že server DSL objevili analfabeti. Ale co. Je demokracie a i oni mají svobodný přístup k těmto informacím. Bohužel i potřebu reagovat. A k článku - pokud se stanu terčem takového útoku, bude to pravděpodobně cena za moji hloupost. Je pouze mojí volbou jakým spůsobem používám informační technologie. Zmíněným specialistům můžou být vděční všichni ti, co podceňují zabezpečení a na sociálních sítích se pohybují s pocitem, který má kořist před tím než se stane obědem.

Anonymous (13.1.2013 20:01:34)

Zdá se mi, že analfabeti to tu ovládají čím dál více. Do příčestí minulého vrazím raději tvrdé "y" ať to má váhu. To by Jungmannovi a Palackému vstávaly i poslední vlasy hrůzou na hlavě! O informačních technologiích již bylo napsáno mnoho, ale primární problém je vždy v samotném uživateli, jak s tím naloží. Buďto bude klikat po všem, co na obrazovce uvidí nebo napřed trochu zapřemýšlí než na něco klikne nebo něco provede. Většinou potom každý postižený vidí v prvé řadě problém v okolí než sám v sobě.

Spike (9.1.2013 08:46:02)

I Svahilec po pětiminutové lekci zvládne gramatiku lépe... To se opravdu hned tak nevidí :-D A co se FB týká, tak o všemožných bezpečnostních chybách se už napsalo a namluvilo dost. Tak mám pocit, že valná většina uživatelů tyto průšvihy vědomě tiše toleruje. Zřejmě ze stejného důvodu jako svého času u ICQ. Tam také zaklínadlo znělo : "A co mám dělat, když jsou tam všichni?" FB nemám a mít nebudu, prostě nemám potřebu. Komunikuji jinými způsoby. Tím jej nijak neodsuzuji. Chtělo by to masivní vlnu odporu uživatelů aby se vyřešení bezpečnosti dalo do pohybu, ale... Jak už to bývá. Asi moc práce :-)