Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > DDoS ohrožuje český internet – lze se bránit?

DDoS ohrožuje český internet – lze se bránit?

Anonym (15.3.2013 00:00:00)

Útoky typu DDoS nedávno zasáhly zpravodajské servery, weby bank či mobilních operátorů. Lze se proti nim bránit? Blíží se konec internetu?

Parsifal (15.3.2013 10:04:30)

Závěr "Konec internetu tak zatím nehrozí.", který je vyvozen ze série "možná" a "zřejmě" působí poněkud chatrně. Že to není "zřejmě" možné dnes neznamená, že to nebude možné zítra.

anonym (15.3.2013 11:22:44)

ale už najk nikdo nepíše že slabší servry a nebo servry bez zabepečení :) stačí na DDos i jedno PC :) a také už nikdo nepiše že najvíce zranitelnou složkou internetu jsou sami počítače uživatelu :) a proti DDos nebo brutus a jiným utokum jim nepomuže žadný slavný antivir nebo podobně . sice asi příme napadení PC tedy samotných dat nehrozí , ale bohužel většína prodavaných ADSL a jiný modemu není dostatečně odolná , takže dojde vypadkum spojení nebo jeho vyraznemu spomalení ! prípadně ADSl a jiné modemu rovnou skolabují "zamrznou" (notno rastart nebo tedy vypnout a zapnout ) A také mně dost prudí jak ten chodíci špek ! co si říka odborník na softwerovou problematiku , kváká v TV vždycky jenom o HO** a o ničem ! a tváří se protim jak kdoby sežral moudrost světa :) na jmeno se nemužu spomenout , když ho vodím v TV tak je mi na blití ! je kece a kece a upně o ničem ! mněl by se na sebou zamyslet ! A radějio se věnovat hobnutí :) a nejvíce mně přivadí k smíchu jeho věty (myslím si že něco takového není možné ) bom jejda dašlí se to nemožné stalo :) jak to když to tedy je nemožné ? a há že by někde chiby v (metrixu)

OSPF (15.3.2013 14:25:15)

Tak jsem si vas nazor precetl a nenasel jsem v nem jedinou smysluplnou myslenku. DDOS utok vam nikdo na PC koncoveho uzivatele delat nebude (tedy krome par pubertaku kteri chteji nastvat jineho pubertaka). Koho zajima, ze je jedno PC odriznute od site? Nikoho. K ADSL sluzbam se dava obecne naky Zyxel, D-Link a podobne. Zarizeni za 1.000 max. Zjistete si kolik stoji naky lepsi FW. Treba FortiGate/80CM. Jestli si myslite, ze zarizeni za par stovek poskytne stejnou miru bezpecnosti jako zarizeni za par desitek tisic, tak jste naivni.

anonym (17.3.2013 13:14:44)

asi jste mně špatně pochopil , nebo jsem se špatně vyjádřil , sice možná uživatelské pc nezajímá možná nikoho možná všechny , věc jsem myslel tak že uživatel není nijak chraněn i třeba před hloupým žertem , ale takové věci dělát z žertu nevím nevím . Ale co je hlavní žadné zařízení do cca 10 tisíc nezvládá dobře DDos nebo brutus utoky !! jak je vidno ze správ tak aní zařizení za "miliony" to najk nezvládá :), tak kde pak je asi chyba ? že by banky a jiné instituce (seznam -atd ) nemněly dost peněz na ochranu serveru ? , nebo snad šetří ? a nebo je to tak jak přepokládám že jsou vděčni za utoky, jelikož za prvé raklama ! za druhé pak mužou psát obsáhlé članky o tom jak je internet nebezpečný a jak jsou všichní jeho uživatele nebezpeční ! a je třeby " zvýšit bezpečnost internetu " defakto utáhnout svobodu internetu !!! případně zavest doslednou kontrolu všeho na internetu , jen že dusledkem jakých koliv opatření není postihnuti připadných " utočníku" ale obyčejných lidí ! ale jak vás znám z vašich příspěvku , tak samozřejmně budete tvrdit opak ! že to není pravda atd ale to je fuk máte svojí placenou "ovčí" hlavu :)

OSPF (18.3.2013 12:20:30)

Pri spravnem nastaveni vam DDoS utok zvadlne obycejne PC predelane na linux FW. Nebo jen trochu lepsi HW FW. Pracuji v oboru pres 10 let, nebudu vas o nicem presvedcovat. Mam pomerne velmi uspesnou firmu, a zadny z mych zakazniku nebyl utokem postizen - ac se cilem stali. Pokud chcete, poslu vam oficialni kontakt a muzeme si dohotnou shuzku - konzultace u nas zacinaji na 800kc/hod.

anonym (21.3.2013 09:19:26)

hm asi jste mně špatně pochopil , všude se mluví o ruzných utocích , ale o tom že nejmín zabezpečenou "polužkou" jsou uživatelovo PC o tom se mlčí ! tak najk jsem to myslel nevím jak to myslíte jako provest utok ? nebo mu odolat ? sice DDos z PC ma více méně prd společného ale budiž :) tam jde hlavně o modem nebo branu jak se k "utoku postaví"

Mav (28.3.2013 10:36:47)

Zjistěte si, kolik stojí Radware a Allot.