Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Lidstvu klesá IQ. A jak jste na tom vy?

Lidstvu klesá IQ. A jak jste na tom vy?

Anonym (25.5.2013 00:00:00)

Podle některých vědeckých studií lidstvu klesá IQ. Ostatně, sami jsme se o tom mohli nedávno přesvědčit, když náš stát po událostech v Bostonu chtěli bombardovat.

anonym (26.5.2013 00:34:26)

nevím čemu se autor diví ? mocni tohoto světa potřebují tupé snadno ovladatelné ovce nic víc !

Fox (26.5.2013 01:34:12)

Nejen to, pokud má člověk nějaké problémy v základní škole je mu i iq 145 potom k ničemu. Stačí když je trochu vzpurné dítě. Já sám teď pozoruji že takto vysoké IQ za prvé o inteligenci samotné mnoho neřekne a navíc je spíše na obtíž než k užitku, zvlášť když se to spojí s aspergerovým syndromem.

vasjo (26.5.2013 20:11:05)

Inteligence je schopnost řešit úkoly, která se dělí na jednotlivé složky ? matematická inteligence, prostorová orientace, 2D orientace, verbální inteligence, motorická inteligence a paměť. Správný IQ test by měl testovat a měřit všechny tyto složky inteligence. http://www.iq-tester.cz/o-inteligenci/slozky-inteligence.html

Jirka V (3.6.2013 18:41:57)

Kdo má trochu IQ pochopí, že testy na netu slouží k tvorbě zisku ! Můžete dostat i certifikát o vašem vysokém IQ. Vzpomeňte si, jak mnozí VIP politikové získali JUDr před své jméno.

bzum (4.6.2013 22:00:29)

No navic tyhle zpoplatneny IQ testy nemaj zadnou vypovidajici hodnotu, je tam jen par primitivnich otazek, ze kterych se stejne nic nedovis a za takovej test jeste platit, to uz je moc.

bzum (26.5.2013 03:14:31)

Uz zacinam mit alergii na to, jak nekteri zneuzivaji ovce k tomu, aby si dokazali, jaci to jsou vlastne samostatni jedinci, mysli si, ze jsou jini, ale pri tom to jsou jen ovce, ktere nazyvaji vsechny okolo ovcemi a nemaji ani svuj vlastni kloudny nazor, proste podle nich je nejjednodusi vsechno svadet na ostatni a o nic se nepokouset, protoze ovce stejne neovlivnim, ale takto se prave chovaji jen ty nejvetsi ovce ze vsech. Tak az priste budes psat neco o ovcich, tak se nejdriv zamysli sam nad sebou, ty jedna velka ovce.

td (4.6.2013 19:56:31)

To se Vám povedlo.

davi.d (26.5.2013 13:06:16)

Komentáře související s bombardováním vůbec nesouvisí s klesajícím IQ ani hledáním souvislostí. To co popisujete je pouze relativizace vnímání světa. Před 10 lety kdy nebyly počítače a sociální sítě tak rozšířené jako dnes, měli lidé úplně stejné spektrum názorů, akorát je nikde nebylo slyšet. Pokud si budete myslet, že lidstvu klesá IQ, tak to neznamená, že tomu tak skutečně je, ale že se do veřejného prostoru dostává čím dál tím větší vzorek názorů lidstva jako takového. Stejně tak se připravte, že postupem času přibude zpráv o reálných hrozbách např. srážek meteoritů se Zemí, přírodních katastrof apod. Není to tím, že by se svět stával horší, ale tím, že díky technologiím a globalizaci je rozlišovací schopnost lidstva čím dál tím větší a větší. Obecně se k lidem dostává čím dál větší množství informací, říká se tomu informační zahlcení. Čím dál víc záleží na tom, jaké informace si vyberete. A když si vyberete ty správné, může Vám opravdu připadat, že IQ lidstva klesá ;o)

vasjo (26.5.2013 20:12:14)

V článku se autor odvolává na vědecké studie, a ty jsou skutečně na webu k nalezení. Takže to asi nebude jeho pocit.

anonym (27.5.2013 22:34:42)

"Na Facebooku (a nejen tam, i v některých lokálních amerických televizních zpravodajstvích)" Opravdu jsou toto ta nejvhodnější místa na světě, kde pátrat po alespoň průměrném IQ?

Kovak (30.5.2013 02:09:43)

Autor si plete inteligenci se vzděláním. Vysokou inteligenci může mít i divoch v džungli, lovící pomocí šípů. Je fakt, že k dalšímu pokroku potřebuje lidstvo jak inteligenci, tak vzdělání. Protože sebeinteligentnější divoch z pralesa nevynalezne lokomotivu, když nemá odpovídající vzdělanostní základnu. Ostatně autor - bohužel - dobře dokumentuje stav dnešního vzdělání-citát: "Abychom, když nám na hlavu spadne jablko, dovedli tuto událost spojit třeba s magnetismem Země a něco z toho vyvodit." Milý autore, Sir Isaac Newton definoval svůj GRAVITAČNÍ ZÁKON, který nemá s magnetismem Země nic společného (leda tu Zemi).