Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Navrh na atraktivni ADSL tarify

Navrh na atraktivni ADSL tarify

Pavel (11.6.2004 21:24:00)

Proc nekdo neudela pro zacatek tarif 512/128 s limitem 3 GB po jehoz vycerpani spadne rychlost na 64 kb do konce mesice? Myslim si ze to by byl pri soucasnych bidnych moznostech jeden z nejatraktivnejsich. Velkym stahovacum by byl k nicemu a beznym uzivatelum by prinasel jistotu ze nebudou platit vic. A kdyz by clovek vyjimecne potreboval neco vetsiho stahnout, tak by mel jistotu ze mu ty 3 GB rychlost vydrzi a ne pitomost typu Internet Express kde poklesne po 500 MB. Pritom si myslim ze i pri soucasne agregaci by takovy tarif mel sanci na dobrou rychlost a nepretezoval by sit. Pote by v pripade dobreho fungovani mohl vzniknout i o neco drazsi s limitem 6 GB a poklesem rychlosti. Extremni objemy dat by na tom stahnout nesly, jenze by tam nebyla buzerace typu Internet Express, pokles rychlosti a dobijeni v patek, pritom by sit zatizil presne tak a ne vic nez IE.

B (11.6.2004 21:49:49)

Podle dlouhodobých měření a modelů by v tomto případě došlo k tomu, že při vynulování rychlosti by v krátké době došlo k vyčerpání kreditu a pak by zbytek měsíce bylo "sucho". To by přineslo špičku začátkem období, což je nežádoucí a je vhodněší rozprostřít zatížení do celého měsíce. Kromě jiného ořezávání rychlosti musí provádět ISP na své straně (ČTc to nedělá) což při stovkách a tisících zákaznících přináší nemalé náklady a provozní problémy. Při tlaku trhu na cenu a minimální marži na službě se to žádnému ISP nikdy nevyplatí ... takže kompromis.

Jolinar (11.6.2004 22:23:09)

Tak jednoduše uživatele dělit třeba na 4 období :o) a je to :oD

B (11.6.2004 23:21:19)

Už se vidím, jak vysvětluju, proč jsi zrovna v období 2 a ne v období 3 nebo 1 a tvůj soused je zrovna v období 4 a ty tam chceš bejt taky ... :-)