Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Já si myslím, že ADSL made in CZ už spasí jen...

Já si myslím, že ADSL made in CZ už spasí jen...

Sekáč (21.10.2003 14:25:30)

bitstream access. Kdyby ČTÚ stále nedělal mrtvého brouka, tak nemusela tato katastrofální situace vůbec vzniknout. Rychlost, agregaci a ev. i datový limit by určoval jen a pouze ISP, všude by vládl klid a mír a ta poslední bašta komunismu by konečně zmizela z povrchu zemského, protože by byla naprosto neschopna čelit konkurenci. Nebo mi snad něco uniklo??? :-)

Vaclav Koral (21.10.2003 14:29:57)

Ano, ja uz se taky tesim na prvni nabidky ADSL na zaklade propojeni siti. CTU ma udajne vydat rozhodnuti v prubehu listopadu, jak znam CTc tak bude delat vsemozne obstrukce, takze realny termin bude tak zacatek jara pristiho roku.

Jirka (21.10.2003 17:14:05)

No pozor, jak řekneš do jara příštího roku, tak by to mohlo bejt taky v poslední den jarního období, takže ten "začátek" si měl dát tučně, kurzívou a eště velkým písmem. Nicméně já bych tady normální internet viděl jedině až půjde telekom do pekel, jinak se nic nezlepší. A jak jsem se díval dneska na zprávy, kde byly preference ODS hodně vysoké, tak to tak brzy nebude, protože právě ODS a její kumpáni za tenhle stav můžou, ale to voliči nevidí.

Janek (21.10.2003 15:37:29)

Myslím že bitstream access by asi také běžel po páteři ČTc, nebo jakým způsobem by se dostával čistý datový tok od zákazníka až po síť ISP? Agregace je zapnuta hlavně kvůli malé kapacitě páteře ČTc, pokud by neměli agregovat a nechali to až na ISP, jejich páteř by se brzy zahltila a nebylo by možné přikupovat další zákazníky. Z toho usuzuji že neagregovaný datový tok by musel být celkem drahá záležitost.

Ice (21.10.2003 16:49:54)

CTC nema ani tak silnou pater, jako zbran nazvanou Frame relay a to ve spojeni a jejimi pouzitou technologii ATM (radove 622Mbit linky) po cele republice dava stabilni a robusni sit, ktera vydrzi nekolikanasobne vyssi zatez nez ted, kdyt je to spis nejaky sum v dratech :-) Tak at sakra nedelaji socky a uz to konecne vypnou, stejne je to na nic, sluzba tim jen utrpela, k zadnemu zlepseni, ktere reklamovali nedoslo a nikdy dojit uz principielne nemuze. Kdyby to umeli nastavit, tak jako vsichni ostatni, co delaji do konektivity, tak ma KAZDY odezvu 10-30ms a ne 10-100x vic jako ma spousta uzivatelu ted....volejte na Helpline, otravujte hlavne CTC a IOL pokud vam to jede spatne...Nextra to snad resi sama od sebe, ovsem zatim zadny hmatatelny vysledek odnikud...je to cim dal tim horsi...sluzba se pomalu ale jiste degraduje..pingy stoupaji a pakety se ztraceji cim dal tim vic :-((