Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Já to nechápu

Já to nechápu

Honza (10.7.2004 11:34:11)

Ahoj, zabrousil jsem sem asi poprvý, a tak mi snad někdo odpoví na fóru - všude se píše o tom, jak omezení objemu přenesených dat "chrání ostatní uživatele, před těmi, kdo síť přetěžují". Hodně se o tom mluví a bere se to jako docela normlní věc. Probůh, nepřijde vám to jako úplná pitomost??? Podle mě to jenom chrání poskytovatel před nutností mít dostatečnou kapacitu připojení. Proč připojujou víc lidí, než kolik pak dokažou obsloužit naplno? Je to jako kdyby stát posatvil dálnici, ale každej by po ní směl ujet jenom 200 kilometrů, protože má jenom jeden pruh. Přidje mi prostě, že v jakymkoliv jinym oboru lidský činnosti by se tomule přístupu všichni jenom vysmáli, ale u připojení k netu to nějak každýmu přijde normální... já to prostě nechápu.

Jirka (10.7.2004 11:43:20)

Nojo, někteří poskytovatelé internetu by možná i chtěli mít dostatečnou kapacitu připojení, ale byla by jim na nic, když více nepustí ten monopolní telekom. Uzké a neměnné hrdlo je jen a jen u něj.

Honza (10.7.2004 11:52:22)

Dobře, ale to nějak nenarovnává logiku do normálních mezí - ti poskytovatelé tedy od Telekomu dostanou nějakou omezenou kapacitu, ale pak nabídnou lidem mnohem víc připojení - to saymořejmě nefunguje, a tak to připojení pak vůbec nedělá to, co se píše v jeho názvu... to je buď naprostá nesoudnost (asi ne), nebo předem promyšlená snaha vydělat natom, že si lidé zaplatí něco, co pak stejně nedostanou, ne? A btw. co třeba UPC - u nich mám net já, nemůžu si stěžovat, ale endávnou jsem se se taky doslech o nějakejch limitech - sice je na nás ještě neaplikovali - a to tu máme 3 PC a každou chvíli si sem chodí někdo z okolí něco stahnout winMXem nebo DC++ (bože, snad to nečte nikdo z UPC:-) - ale stejně tam prý jsou. A to nemá s Telekomaem nic společnýho.

y2k (10.7.2004 12:13:19)

Protože Telekom je bordel na kolečkách. Chce jen vydělat a to mu stát vzhledem k monopolu jen umožňuje. Samozřejmě, že je to prasárna a v každém případě na stav ADSL nemají vliv stahovači, to je jen vymyšlený pojem tady od Šilhouna. Ale s tím nic neuděláme, snad se to zlepší privatizací ČTc.

M (10.7.2004 19:18:04)

Ani bych se nedivil, kdyby CT prisel s novinkou v podobe superexpresu 8 Mbit s agregaci 1:10000. Tento skvely, superrychly net je to prave pro Vas. To tu jeste nebylo... Vetsina naroda uveri jako ted a jen se pak budou divit, proc, ze je FUP 8 MB denne. Hlavne, ze to mame rychle... Timhle vytriskaji z dane konektivity jeste vice penez. Na tomto prikladu je v absurdni podobe ukazan zakladni pristup k ADSL v podani CT...