Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Můžu mít starý splitter?

Můžu mít starý splitter?

Pavel (3.8.2004 13:39:28)

Ahoj! Po roce s ADSL u Tiscali jsem se rozhodl přejít na Internet Expres. Na Telekomu mi po týdnu řekli, že mají vše zapojeno a služba je instalovaná. Problém je ten, že modem mi vůbec nedetekuje DSL. Od Ukončení ADSL u Tiscali jsem nešáhl jak na zapojení, tak na konfiguraci. Nicméně jsem vše zkontroloval, modem zrekonfiguroval ... leč stále bez výsledku. Na Helpu mi řekli, že teď ADSL jede jinak než před rokem (tak jak to bylo nastaveno do ukončení ADSL u Tiscali), že mám asi starý splitter který neumí nové nastavení přes anex B či co rozpoznat. Neví někdo prosím, co je na tom anexu A/B pravda a jestli to je opravdu splitterem? Modem mám Alcatel Speedtouch 510(i) Díky za info

Nargon (3.8.2004 14:11:02)

Modem, spliter, DSLAM vse musi jet na stejnem Annexu (A,B) pokud jedna vec jede na jinem nez ostatni tak spojeni nefunguje. Mam takovej pocit ze ty mas spliter a modem na anexu A a dslam uz je pouze annex B, takze si kup novej modem a spliter a pojede ti to.

Pavel (3.8.2004 14:23:32)

Dát jen nový spliter by bylo OK, ale proč modem, když stejný typ se pořád nabízí u všech ISP jako samoinstalační balíčky i k pronájmu??

Nargon (3.8.2004 14:40:40)

Mozna bude stacit jen novy spliter, ale nevim jestli tyhle modemy se vyrabeli jako multifunkcni na Annex A a zaroven B. Ale hadam ze pouzit nepujde.

Funteek (3.8.2004 18:09:46)

Měl jsem stejný problém, ovšem můj problém spočíval v tom, že jsem sice měl modem Alcatel Speetouch 510, ale v tomto názvu mi chybělo to kouzelné písmenko " i ". Takže pokud máš jen 510, tak ti to nepojede.Potřebuješ Alcatel Speedtouch 510i. Sice to tu píšeš, ale nevím, co myslíš tou závorkou u písmene i. Jestli to mám chápat tak, že nevíš jestli máš íčko, tak tě ujišťuji, že musíš. Pokud máš íčko a nejede ti to, tak to asi opravdu bude tím splitterem, ale to nevím jistě. Určitě ti ale poradí v jakékoliv prodejně Telepoint Partner.Tam to běžně prodávají.

ViR (3.8.2004 22:36:51)

Na helpu ti nejspíš řekli, s odpuštěním, blbost. Splitterem, alias rozbočovačem, to na 99% není, pokud jsi na analogové lince a měl jsi annex A. Vysvětlovat proč mne neba :-). Ale zkus jednoduchou věc - zapoj DSL modem místo telefonu nebo na "rozdvojku", a to tak, že bez splitteru. (Bude asi rušit telefon, ale to na zkoušku nevadí.) Pokud se ti modem zasynchronizuje na ADSL, tak za to (kupodivu) ten splitter může a běž si koupit nový, annex B. Jinak máš s největší pravděpodobností modem pro Annex A (nevím zda náhodou třeba nejde přepnout - tenhle Alkáč jsem v ruce neměl, ale nejspíš ne). Takže pak zkus ještě, jestli by ti někdo nepůjčil rozběhaný a ověřený béčkový modem na vyzkoušení, abys měl jistotu. Pokud se potvrdí, že máš áčkový, pořiď si správný béčkový, nebo ask Telecom, jestli by náhodou neměli na tvé ústředně volno na áčkovém DSLAMu a vyjímečně tě na něj nezapojili. (Známému minulý týden zřídili pánové od ČTc áčkovou přípojku, aniž o to stál....). Jinak, jen tak na okraj, jestliže píšeš, že jsi nesahal na konfiguraci modemu, to jsi tam nezadával ani jméno a heslo? Nebo máš stejné jako u Tiscali?

Pavel (4.8.2004 06:58:00)

Psal jsem že jsem ho zrekonfiguroval ... tzn i s novým jménem a heslem. A je to tím modemem, protože to je pouze 510 bez toho kouzelného "i" :-( Nejlepší na tom všem je, že člověk si odkoupí modem z vlastnictví Telecomu, vzápětí odejde od Tiscali právě k Telecomu, tam přenastaví spojení na ústředně a Telecom řekne .. sorry, máte starý modem huh, musíte si sehnat nový !!!!!! Na helpu řekl sice že nejlepší by bylo domluvit se na výměně kus za kus, ale i tak bude vítr na Telepointu. Jinak dík všem za odpovědi

Nargon (4.8.2004 10:45:11)

A ty si myslis ze by telecom rozprodaval modemy za 500 kdyz normalne stoji asi 1000? on se jich chtel jen zbavit, protoze vedel ze mu nanic nebudou. Ke starym a stavajicim pripojkam to nevadi, ale jak chces zmenit ISP tak si v ****. Proste pronajate zarizeni se musi vratit telecomu, kdo si ho odkoupil tak telecomu ulehcil praci se skladovanim zbytecnejch modemu a jeste mu dal nejaky ty korunky navic.