Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Zmena annex A na annex B

Zmena annex A na annex B

Honza (13.8.2004 09:30:16)

Mel bych nekolik otazek? 1) Jak poznam jestli mam linku annex A nebo annex B? 2) Pokud mam annex A, odkoupeny modem a chtel bych jiny vlastni modem, ktery je annex B, mam pozadat koho? Sveho ISP nebo primo Telecom? 3) Kdyz se provede zmena na annex B, jaky to ma vliv na telefonni tarif? Nyni mam Home Standard, ten mi zustane nebo musim mit nejaky ISDN? 4) Co telefonni pristroj? ten musim vymenit? Na toto vsechno se ptam proto, ze kdyz jsem hledal co obnasi zmena modemu, tak v te nejhorsi, paranoidni, variante jsem napocital naklady, ktere mi rikaji ze si mam nechat zajit chut :-(

Nargon (13.8.2004 09:53:41)

1) no poznas to nejspise podle modemu, pokud mas Alcatela Speed Touch (home, pro, 510 bez i) tak mas Annex A, snad jsem na nejakej nezapomel. 2) S telecomem nejspise zadny smluvni podminky ohledne adsl nemas (pokud nejsi u IOL) a mel by jsi zadat u sveho ISP, ktery to preda telecomu. 3) ne, muzes si nechat Home Standard. 4) Taktez zustava.

Honza (13.8.2004 10:18:04)

Diky za odpoved. Potreboval jsem si to ujasnit a toto mi pomohlo. Jeste pro ty co to take zajima jsem zjistil toto: 1) Mam Alcatel SpeedTouch Home (predelany na Pro) a zadneho "i" jsem se tam nedopatral. Nasel jsem jeste toto http://www.mynetwatchman.com/kb/adsl/alcatelsthpcode.htm Cislo ted nevim, nejsem u modemu, ale podle cislice na pozici Y to pujde zjistit presne. 2) OK, u IOL nejsem. 3) To jsem rad. Neco o annex A/B jsem na webu Telecomu nemohl najit, jen porad sama "digitalni linka ISDN" a "euroISDN". Pevnou linku ted si drzim jen pro ADSL, jine moznosti jsou, ale jen omezene a drazsi. Predstava ze za neco co nepouzivam (telefon) budu platit jeste vic mne znechutila. U sveho ISP jsem taky nic rozumneho nenasel. 4) To jsem rad :-) viz. predchozi bod.

Anonym (13.8.2004 15:23:25)

bez " i " na modemu je to Annex A

Bubik (13.8.2004 10:26:20)

rozdíl mezi Annex-A a Annex-B je pouze ve vyhrazené šíři pásma pro telefonii - Annex-B vznikl kvůli ISDN, které potřebuje větší šiřku pásma než analogová linka (která se po Annexu-B může pustit taky, ale celou šíři pásma vyhrazenou pro telefonii nepoužívá). Jedná se tedy pouze o nastavení hranice rozdělení pásma přenášeného mezi účastníkem a ústřednou, způsob přenosu hovoru (digitál nebo analog) se nemění a na další věci jako tarify, telefonní přístroje apod to tedy nemá vliv. Laicky řečeno - u Annexu B je více prostoru na lince vyhrazeno pro telefonní hovory a méně pro data. Po lince definované dle Annex-A ovšem ISDN nepustíte, protože se tam prostě "nevejde" a musíte přejít na Annex-B(zvětšit otvor v tunelu). Obráceně to pochopitelně jde (malé auto velkým tunelem projede), proto telecom postupně přechází na Annex-B. Nevýhodou Annex-B je, že zase máte menší prostor pro ADSL, ale při současných telekomích rychlostech to zase takové omezení není.

Honza (13.8.2004 10:31:38)

Takze se jedna jen o technickou zmenu a platby za telefon zalozene na tarifu pro hovorne zustavaji. Diky, to jsem potreboval vedet.

Honza (13.8.2004 11:06:18)

Mam jeste jeden doplnujici dotaz. Mate nekdo zkusenosti s prevodem annex A na annex B? Jde mi o to jak dlouho to asi trva a jestli a kolik to asi stoji. Predem diky za odpovedi.