Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Hledání zlaté střední cesty

Hledání zlaté střední cesty

T (5.9.2004 12:39:57)

Rád bych se v této diskuzi zabýval tématem ve kterém nebudu hledat nejlepšího poskytovatele nebo nejlevnější připojení. Byl bych rád kdyby někdo zdělil své dojmy v oboru "Zlaté střední cesty". A co si pod tím máte představyt? Hedám takové ADSL, které se rychlé (512/128), rychlost moc nekolísá a za rozumnou cenu. Mělo by to být takové ADSL, kdy si klidně stáhnu 3 i 6 GB, ale rychlost mi zůstane. Nechci zde rozvádět neájem o připojení kvůli etickém důvodu monopolního Telecomu nebo nějákého jiného poskytovatele, chci najít takové připojení, které je rychlé, za dobrou cenu a můžu stáhnout i pár GB.

Nargon (5.9.2004 13:15:05)

No tak takovy stred bych doporucil Nextru. Na SSG Praha, urcite, jinde bych spise vzal Contactel.

karel (5.9.2004 14:40:22)

a co blutone? 0Kc zrizovaci poplatek a jeden z nejnizcich doplatku za GB nad datovy limit, nenabizeji narozdil od ostatnich ( ET, Nextra, Contactel) zadne datove "neomezene" tarify => predpoklad ze nebudes agregovany dohromady s hovadama co maji imrvere pustene DC = pouze muj predpoklad:)

Nargon (5.9.2004 15:07:28)

Nemuzu tvrdit jak jsou na tom ostatni ISP ale u NEXTRY je FUP nastaven pouze u tech unlimited variant a pokud prekrocej limit, jako ze neni nic tezkyho ten limit prekrocit tak jsou ve druhy fronte a on je stale v te prvni.

karel (5.9.2004 15:31:05)

no ja nerikam ze tomu nejak rozumim, a neslo mne o FUP, je mne i jasne jak asi pracuje prvni a druha fronta (napred vsechny pozadavky z 1. fronty a pak az 2. fronta) ani nevim jak presne funguje agregace jako takova, ale pokud se agreguje na urovni poskytovatelu, tak logicky indukci mne vychazi: chces-li met 100% jistotu (sice co je dnes 100%ni?), ze nebudes agregovany s nekym, kdo ze sve ADSL pripojky macka maximum (coz se v podstate = P2P a coz nastane z 95% u uzivatelu "neomezenych" nabidek), tak jdi k providerovi co nenabizi zadny neomezeny tarif. Pokud treba na stopero Nextra agreguje zvlast limitovane a zvlast nelimitovane tarify, ok, bude asi lepsi volba ja netvrdim ze blutone je nejlepsi nebo co, jenom sem napsal ze maji 40Kc+dan za 1GB nad limit a neplati se u nich zadny zrizovaci poplatek.