Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Vypoved - NeXTRA podminky - atd

Vypoved - NeXTRA podminky - atd

bzzz (25.10.2003 18:09:23)

15.2. Poskytovatel má právo jednostranným úkonem měnit tyto Všeobecné podmínky, je však povinen oznámit to nejméně tři (3) měsíce předem. Oznámení o změně Všeobecných podmínek se děje uveřejněním v provozovnách Poskytovatele a u jeho obchodních zástupců a také na jeho internetové adrese c) uplynutím jednoměsíční výpovědní doby při výpovědi dané Uživatelem z důvodu změny těchto Všeobecných podmínek nebo Obecné specifikace služby jednostranným úkonem Poskytovatele nebo z důvodu zvýšení ceny poskytované Služby jednostranným úkonem Poskytovatele. Výpověď musí být učiněna písemně a musí být dána tak, aby jednoměsíční výpovědní doba uběhla ještě před tím, než má změna Všeobecných podmínek, Obecné specifikace služby nebo ceny za Služby nabýt účinnosti;

bzzz (25.10.2003 18:10:53)

U druheho bodu chybi: 12.3. Smlouva zaniká:

Anonym (25.10.2003 18:18:12)

jak jsem to pochopil ja, tak to, ze nikde u poskytovatele(Nextra) uvedeno dostatence v predstihu zmena vlastnosti odebiranych sluzeb=zapnuti agregace, mam pravo smlouvu okamzite vypovedet. Agregace ve stavajici podobe je vyraznou zmenou kvality puvodne obednane sluzby, vyrazne odlisna od specifikaci a referenci jak ISP tak CTc. Nebyl jsem predem poskytovatelem seznamen se zmenou sluzby a tudis sbohem.....bohuzel, pokud to neda CTc dohromady, odnesou to hlavne ISP :-(

Anonym (25.10.2003 18:33:14)

Jde mi o toto: 15. září 2003 byly změněny podminky ADSL v tom, ze byla zvysena rychlost z 192 na 512 a 320 na 1024, ale zaroven pribyla klauzule o DEINSTALACI, coz povazuji za poruseni podminek puvodni smlouvy, nebo alespon za vyraznou zmenu v Obecne specifikaci sluzby ADSL. To znamena, ze by zakaznik mel mit pravo na jednomesicni vypovedni lhutu z duvodu bodu 12.3-c. Tim se ovsem nejspis dostavame do rozporu jak s ustanovenim 15.2 (Ze zmeny v podminkach (zde jsou zminovany pouze Vseobecne podminky) poskytovatel povinen hlasit 3 mesice predem ) Ale rozhodne se pak dostavame do sporu s bodem o 12.3.-c nebot o zmenach z 15. září 2003 nebyl nikdo z predstihem zpraven (byly uverejneny vpodstate tu samou chvili, kdy byly aplikovany) takze zakaznik rozhodne nemel sanci vypovedet smlouvu mesic zpetne, protoze v te dobe o zmenach nebylo nic konkterniho znamo. Dalsi vec se tyka smluvniho vztahu se spol. NEXTRA, ktery byl uzavren bez podepsani smlouvy (ktera jeste zakaznikovi nebyla dorucena)- pouze podepsanim propojovaciho protokolu. Je mozne tento vztah mozne povazovat za smluvni a je mozne na zakaznika vztahujovat smluvni ujednani obsazena ve smlouve (vypovedni lhuty apod)? Zajimal by me nazor nejakeho nezavisleho pravnika.

Ice (25.10.2003 18:51:07)

Nextra nasledne po provedeni instalace a podepsani predavaciho protokolu posila primo smlouvu na poskytovani sluzeb s ni....v mem pripade mi prisla hoodne dlouho po instalaci. Pokud tuto nemate podepsanou a mate jen predavaci protokol od techniku CTc co vam to unstalovali, tak se to snad da jeste vratit :-)..ale nevim, nekaj to maji prokoumane tak, ze zaroven s podpisem predavaku souhlasite s buhvi cim vsim, takze nevim, jestli uz tim okamzikem neni tak smlouva uzavrena a jen se musi formalne podepsat.

bzzz (25.10.2003 19:17:39)

5.Podminky Sluzba NEXTRA ADSLINK je ucastnikovi zrizovana na zaklade "Smlouvy o pristupu k siti CESKEHO TELECOMU a.s. vyuzivajici technologie ADSL" uzavrene mezi spolecnost CESKY TELECOM a.s. a NEXTRA Czech Republic s.r.o na zaklade smlouvy o poskytovani sluzby NEXTRA ADSLINK uzavrene mezi Ucastnikem a spolecnosti NEXTRA Czech Republic s.r.o. Ke dni predani a prevzeti byla instalovana pozadovana sluzba ve smlouve o poskytovani sluzby NEXTRA ADSLINK . Byly provedeny vsechny testy sluzby NEXTRA ADSLINK dle prislusnych standartu. ------------------- Protoze jde o predavaci protokol - pouze se tento odvolava na smlouvu, ktera fakticky jeste neexistuje, a nevyzaduje zadny souhlas se stanovami smlouvy nebot tento souhlas je samotna soucast smlouvy, ani se jinym zpusobem neodkazuje na jine ustanoveni, kterymi byste se mel uzivatel ridit. Nejsem pravnik ale dle meho z tohoto vyplyva ze predavaci protokol neuzavira nijkaky smluvni vztah mezi sublejkty a fakt ze je uzavren je vlastne neplatny ci dokonce protipravni (teoreticky i vinou uzivatele ze tento protokol prevzal - S cimz nesouhlasim nebot uzivatel pouze postupoval v ramci postupu uzavirani smlouvy rizenem poskytovatelem a v ramci smluvnich dokumentu, ktere mu byly poskytnuty)