Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > problem s 510i

problem s 510i

Oak (16.11.2004 17:51:34)

Dnes mi prisel e-mail volali mi z emea, že moje adsl bylo aktivovano. Modem mam asi 4 měsíce starej modem Alcatel Speedtouch 510i.Když jsem vše dobře zapojil, obejvily se 2 problémy: 1) po připojení kabelu od telefonní linky(ze splitteru samozřejmě) začala kontrolka oranžově blikat a blikala asi 15 min pak mi došla trpělivost. Má prejt blikat asi minutu:(.2) Po připojení ethernet kabelu do modemu i do počítače se NIC nestane. nelze modem najít ani se nerozsvítí kontrolku, nic. Ten první problém mě ani tak netrápí jako ten druhej, protože jsem modem zkoušel asi před 14dny a fungoval v pohodě. Od té doby ležel jen v krabici. Nevíte někdo co s tim? Jo a záruční list jsem ztratil, takže rady typu zavolej si na technickou podporu, kde mi stějně řeknou, abych modem reklamoval, jsou mi k ničemu.

g1 (16.11.2004 20:17:00)

Pocitac a modem je potreba propojit primym kabelem. Pak by meli svitit obe ledky u portu. Pokud nesviti tak to je problem, bud v pytli kabel, nebo modem, nebo sitovka. Pokud to zacne svitit/blikat, tak se "slysej". Modem ma default IP 10.0.0.138, takze abys ho videl z modemu tak si musis dat IP v tomto rozsahu, treba 10.0.0.10. Nebo nechat na DHCP, modem by to mel pridelit. Masku site si nepamatuju (255.0.0.0????,255.255.255.0???, nevim. DHCP to jisti). Kazdopadne Kontrolky musi svitit hned jak to spojis na to neni co nastavovat. Pokud to nesviti tak je neco v haji, jak jsem psal vejs.