Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Prosím čtěte!!! Tak kam to ADSL spěje - to už snad není možný

Prosím čtěte!!! Tak kam to ADSL spěje - to už snad není možný

Michal (1.12.2004 20:19:04)

Měl jsem ADSL od GTS - nepoužitelný, tak jsem ho zrušil a řekl jsem si, že půjdu do jiného providera. Jaké bylo moje překvapení, když mi volala operátorka z mého objednaného ADSL, že na mém tel. čísle nejde ADSL zřídit. Řekl jsem ji, že ADSL použivam už přes rok, ona to opět na ČTc prověřovala, volala znovu a prý už to fakt na mém čísle nejde. Na Telecomu ji řekli, že: Služby na bázi ADSL patří k tzv. agresivním službám, což znamená, že např. i počet linek, na kterých je služba provozovana v jednom kabelu je omezen, aby nedocházelo k vzájemnému rušení. Při měření jsou vyhodnocovány i tyto skutečnosti a tak dochází i k situacím, kdy dva zákazníci v jednom objektu mají rozdílný výsledek možnosti realizace a jednomu službu zřídit lze a druhému nikoli. Je tedy možné, že zákazník měl již službu zřízenou a po jejím zrušení již není možné prozatím službu znovu objednat. Kvalita linky se ale samozřejmě do budoucna může opět změnit a službu následně zřídit bude možné. Tak co na toto chcete říct. Mam poměrně novej svuj vlastní modem a ted je mi na ho**o. Fakt nevim, jak to vyřešit, jak už konečně dokopat ten Telecom, aby nabízel kvalitní službu a ne stále řešit nějaký problémy. Takže ADSL sbohem na buhví jak dlouho, až mi nějaký dobrák po sobě uvolní na ústředně místečko a doufat, že mi tam, než objednám ADSL, zase někdo nevlítne. Ale uznejte, není už toto fakt k pláči, co všechno se na ČTc může dít?

Bubik (1.12.2004 23:58:45)

Smiřte se s tím kamaráde, že u Telecomu je to pořád jako za starých komunistických časů: čepici do ruky, hlavu do poníženého předklonu a podat uctivou supliku vrchnosti. Dle nálady a rozkazu stranického tajemníka Vás buďto vyhodili, nebo možná milostivě telefon zřídili. Chovají se tam pořád stejně. Bohužel za milostivého souhlasu (nebo podpory??) státu.

Anonym (2.12.2004 07:20:51)

Pánové, je videt, ze se v telekomunikacích opravdu nevyznáte. Podle norem EU, CTU a výrobců kabelů jsou dané přesné limity, co v jakém kabelu může fungovat (myslím tím nejenom, jestli je kabel schopen přenést váš signál, ale i kolik jaké dané technologie může být v onom kabelu použito). To že se to až do nedávna mastilo jedno vedle druhého, bez ohledu na skladbu služeb v kabelu je věc jiná. Teď se to už naštěstí neděje a je to jedině dobře. V tomhle případě je na tom telecom nevině, má to za povinnost od CTU

Anonym (3.12.2004 02:13:15)

No jasne. Tak zavedme jednu DSL pripojku na jeden kabelovy svazek(barak) a budeme splnovat normy EU! Kecy,kecy,kecy. Mymu kamaradovi odmitli zrizeni ADSL kvuli nekvalitnimu vedeni. A vite kde ma ustrednu? V suterenu! To jako jsme se bavili s kolegy o prenaseni kmitoctu v radech kHz po kabelech ktere na to nejsou urceny. Ano je to hloupé ale jde to. Inteligentni modulace, opravy chyb. Jo velky ultumy na propojovacich polich. Ale koho to stve pri tak malych rychlostech? Kdybych byl pupik co chce zridit garant na SHDSL tak se div neprerazi i kdyby na kablu viselo dvacet DSL useru najednou. Ze deset let slysim ve sluchatku slysim hovory sousedky to telecom asi ale nezajima. Nebudte takovej extremista. Vy byste nejradsi mel od ustredny vsechno tahany kabelazi na 1000Mhz, pokud mozno stinenou ne? Wake up Neo... A jaktoze jinde v evrope muze na jednom svazku viset vic useru nez u nas? Jak to delaji tam kde je vysoka penetrace ADSL v domacnostech? Taky dodrzuji standardy EU?(ta je stejnak nedefinuje ne? ITU ne?,CCIT ne?).

Anonym (3.12.2004 06:50:42)

Kdyz uz tak ne CCIT ale CCITT, to ze ma ustrednu v baraku jeste automaticky neznamena, ze muze byt pripojen, ano, koneckoncu po telefonním kabelu se da prenaset i silove napajení, ale podle toho to v tom kabelu bude vypadat, nechci se telecomu zastavat, ale pokud by zacal do kabelu cpat uplne vsechno jak to (mozna) delate vy, tak si zachvili nezatelefonuje a nezabrousi na internetu nikdo. Uprimne receno, vazne pochybuji, ze jste se nekdy bavil s kolegy o prebaseni cehokoli v telefonich kabelech, podle vasi reakce a vasich prikladu mi spise pripadate na neprilis znaleho amatera ci rovnou adolescenta....

Anonym (3.12.2004 08:59:07)

A co aby se kamarad skusil domluvit a natahnul si vlastni drat ktery potom Telecom pripoji.A netvrdte ze to nejde,protoze je to naprosto bezna praxe,ktera vyzaduje jen par telefonatu (nekdy i kolecek).Take vas musim zklamat,ale Telecom nema zadnou dcerinou spolecnost ktera by provadela kabelaz,vse provadeji nasmlouvane firmy a zde taky vznika velke procento chyb.

Anonym (3.12.2004 13:23:55)

pokud se kamarad prasti pres kapsu a natahne si vlastni drat pak asi proc ne....nepracuju v telecomu tak nevim, ale musi zcela jiste (ten drat) odpovidat potrebnym normam a bude asi okolo toho spousta papirovani

Anonym (3.12.2004 14:15:38)

Kdyz muzou tahat zvonkovym dratem tak on muze tahat pradeln i snurou.

JaPa (3.12.2004 11:26:09)

Před třemi lety u nás nově pokládali telefonní kabely. Do každého RD počítali se dvěma páry, takže podle toho dimenzovali poslední míli metalické kabeláže. Rozkopali všechny chodníky, překopali ulice, přestavěli ploty aby si mohli postavit MISky. Stálo to určitě peněz jako želez, lidi byli rádi, že jim konečně zmizely nahnilé sloupy z ulic. Pohoda. Jenže - ani u nás nejde dát ADSL každému, kdo si požádá. Soused ostrouhal. Důvod? na jaře kapacita DSLAMů, nyní je DSLAMů dost ale zase je problém v kabeláži jako u Michala. A s tím se nic dělat nedá (kdybych odhlásil svoje ADSL asi bych dopadl stejně jako on). A tak se jako klient zeptal, co má dělat. Nic, je nám líto. Pak položil otázku, zda Telecom v roce 2000 netušil, že i k nám asi přijde ADSL a SHDSL a kdo ví co ještě a nenadimenzoval podle toho kabeláž (o optice ani nemluvě). Vždy by se mu ty investice vrátily. Naiva. Dostal odpověď ("ale ne abyste to někde pustil") že a/ projekt na kabeláž byl už asi 8 let starý a pak se jelo prostě podle něho b/ v 90. letech Telecom plánoval masivní nástup ISDN a DSL služby byly velmi vzdálenou budoucností. Jo, je-li to pravda, není nad předvídavost. Zvlášť když se už tehdy dalo pouze rozhlédnout všude kolem.

Anonym (3.12.2004 11:53:28)

U nás ve firmě jsme mnohem předvídavější a protože za 100 let budou moderní neuronový sítě,tak všem síťujeme lanku pomocí neuronů,ale účtujeme to jako normální utp. A klienti chrochtají blahem,jak mají síť postavenou do budoucna a připravenou na nové technologie.Doporučuju všem,nám se taky stačilo rozhlídnou kolem a myslet do budoucna.

JaPa (4.12.2004 19:10:43)

To jste šikovný kluci, jenže neuronový sítě skončí v roce 2040. Ale vážně - každej tahač LAN sítí ví, že v roce 2004 nově tahat barákový LANky pro 100 megový sítě pětkovými kabely je blbost. A že i na ně je třeba 5Eček, případně (pokud není klient škudlil) je lepší mu dát rovnou šestku. Aby až se v roce 2007 rozhodne nasadit gigaswitche, nemuselo se tahat totéž znovu. A to je způsob uvažování, který by možná mohl mít i Telecom.

Anonym (4.12.2004 19:19:48)

Jenomze zrovna tahac LAN sítí to Telecomu prozrazovat nebude. Dyť by se pripravil vo praci v roce 2007.

Anonym (3.12.2004 13:25:53)

a u vas neprobihal pruzkum zajmu? U nas kdyz pokladali kabel, delali pruzkum zajmu (kolik nas bydli v baraku, jestli mame telefon, co isdn, jestli planujeme neco poridit navic) a pak zrejme zaokrouhlili nahoru....ale nebydlim v rodinnem domku....

Anonym (3.12.2004 15:05:18)

Problem nebude v posldni mili,ale v privodnim kabelu k Hlavnimu Uraku.

Anonym (2.12.2004 18:34:02)

Porid si CDMA a ten modem prodej.

Ben (5.12.2004 11:01:52)

Pred CDMA te durazne varuju. Byt tebou, tak to beru az jako posledni moznost a nejdriv si zaplatim cely 3 dny testovaciho provozu. Ja sem to testoval jenom 1 den, objevil jsem nejaky mouchy, ale rekl sem si "to se spravi" a sel jsem do toho. Dvacet dni na to sem jsem smlouvu prevadel na nekoho jinyho. To byl jeden z nejstastnejsich dni v mym zivote. Ta sluzba stala absolutne za ho*no. A jestli se CTc chova k zakazniku hrozne, tak to neni nic proti tomu, co si dovoli Eurotel. Ted cekam na zavedeni ADSL.

Anonym (5.12.2004 16:25:13)

1) Tady slo o radu k jeho situaci, kdy nemuze mit ADSL. 2) Ja jsem s CDMA (mam ji delsi dobu nez 3 mesice) a jsem spokojen.

jpg (2.12.2004 19:57:23)

"Fakt nevim, jak to vyřešit, jak už konečně dokopat ten Telecom, aby nabízel kvalitní službu a ne stále řešit nějaký problémy." ...no, nechci se zastavat CTc, ale on dela presne to, co chces. Pokud vi, ze to technicky bude fungovat (delka/kvalita kabelu), tak to udela a pokud si neni jist tak te proste odmitne. TAkze bud poradne nebo vubec, to je prece to, co chceme. Vlastni kvalita sluzby uz zavisi hlavne na ISP a jeho klientech nez na "dratech"

Tomas (2.12.2004 20:20:05)

Tak to mi rekli v podstate taky. Pred rokem to slo zridit bez problemu i me a tem mam taky smulu. Hold komunisti nevymreli ani po 15 letech.........

Anonym (2.12.2004 21:00:19)

A jakmile ti to pojede 20Kbps a pingy 300 budes rvat jaky jsou to telekomunisti a svine protoze to nejede tak jak ma.Tohle je obrana pred temito stiznostmi.Tak pokud maj rucit za kvalitu musej si nastavit parametry aby se tomu vyhnuli.

Bubik (2.12.2004 22:16:30)

Ale to, že je nutno dodržet určité hodnoty útlumu, přeslechu, délky kabelu, jeho jakosti, že se občas vyčerpají i možnosti DSLAMů atd atd a že tedy má člověk občas kratší či delší chvíli smůlu nikdo nezpochybňuje. Tady je spíše problém, že Telecom vůbec jako soukromník nebo malá firma nezajímáte. Nejste pro ně klient, zákazník, ten, kdo jim nosí peníze. Byť relativně malé. Já jsem taky letos na jaře čekal na rozšíření Dslamu asi tři měsíce a chápal to, že počkat musím. Nicméně lépe by se mi čekalo, kdyby Telecom nedělal mrtvého brouka, netvrdil na urgence stále jenom hlášky typu "já tady v počítači vidím, že se na tom pracuje" a napsal mi něco ve smyslu "vážený pane, požádal jste o to a o to, bohužel jsou problémy takové a takové, rozšíření kapacity bude provedeno tehdy a tehdy a do té doby Vám náhradou za takové a takové peníze nabízíme ten a taky tenhle druh připojení". I Michal by jistě pochopil, kdyby mu telecom řekl, co s tím kabelem bude dělat a zda vůbec a do té doby nabídl jiné, dočasné, třeba i horší řešení (koneckonců má nějakou dceřinku, která umí připojení bez drátů, ne???) Jenže z jednání s Telecomem má člověk většinou pocit, že je pro ně opravdu tím posledním prosebníkem s čepicí v ruce a hlavou způsobně natočenou k zemi po vzoru Špejbla (a že jsem to za posedních pár let zažil mnohokrát soukromně i firemně).

es te be (3.12.2004 15:10:28)

je to přesně tak jak říkaš, žádnou firmu nezajímá 100 zákazníku kteří přínesou 100 ale spiš jeden který přinese 10000, je to prostě tak a vždy to tak bude, proč lidi nadávaj že u nich není Dslam a nenadávaj že u nich není třeba kabelovka, tady si každý zvykl nadávat na Telecom a je to docela v modě ale tím v žádném případě nechci omlouvat Telecom

Fang (3.12.2004 19:27:21)

No s tou kabelovkou je to v tom ze kabel je pouze na velkych sidlistich (neni tak rozsiren) , ale telefon ma kazdy tak ze predpoklada ze kdyz ma doma telefon tak po tom pude i ADSL.

es te be (4.12.2004 17:06:53)

na právě, kabel je na velkých sídlištích jen proto, protože tam se to rentuje, ze stejnýho důvodu není v každý vízce DSLAm protože by to prostě nevydělávalo

Anonym (4.12.2004 19:03:18)

Na vysokorychlostním internetu teď ulítnete opravdu snadno. Internet Expres vám totiž bude lítat neuvěřitelnou rychlostí 512 kbit/s! Takovou smršť on-line zábavy už stojí za to si zdarma vyzkoušet, co říkáte? No při ojednávce se jetě tváří jako že je vše v pohodě a pak jako blbec čekáte na balíček který hned tak nepříde protože nejsou volné porty na ústředně... Ale to ne že by se oni ozvali a vysvětlili co se děje, až když tam člověk sám zavolá tak se doví že se těšil zbytečně... Fakt seriózní firma co nabízí seriózní služby . . .

es te be (4.12.2004 19:15:50)

máš pravdu v tom že komunikace při nějakém zádrhelu je dost žálostná ze strany Telecomu