Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Antiviry v koncích

Antiviry v koncích

Edie (10.12.2004 19:17:31)

Potřeboval bych poradit,který antivir je nejlepší.Mám zavirovaný disk,ale AVG7 nic nenajde,NOD32 taky nic nenajde.Avast vira najde,ale může ho pouze smazat.Jenže za týden ho mám znovu.A taky se mně zdá,že Avast mně brzdí systém.Každý den musím instalovat Nero a ACDSee,protože mně to maže tyhle programy(přepisuje spustitelné soubory).Určitě nemám tenhle problém sám,že?

pepe (10.12.2004 19:56:33)

Ja bych to videl na preinstalaci OS ,dat tam nejaky antivir treba avast,potom firewall .Pote aktualizovat virovou databazi a teprve potom na internet a nenavstevovat pochybne stranky :-)

Anonym (11.12.2004 18:17:49)

A já bych to viděl na klasický problém mezi klávesnicí a židlí (není to míněno jako urážka, každý nemůže vědět všechno) a doporučoval bych svěřit PC na "odhavětění", případně nastavení a přeinstalování někomu zkušenějšímu!

Miroslav Šilhavý (11.12.2004 18:30:49)

To není všelék; z mé zkušenosti se uživatelé dělí na skupiny: A) Ti, co chyby nedělají a vira už léta neviděli a léta neuvidí B) Ti, kteří dělají věci chaoticky, nenechají si poradit, navštěvují pochybné stránky, instalují kdejaký prográmek, který jim někdo doporučí - pro ty neexistuje pomoc C) Ti, kteří jsou stejní jako skupina B), ale jsou smířeni s tím, že se za uvedení PC do použitelného stavu vždy zaplatí D) Ti, kteří se drží rad odborníků a nechají si vysvětlit, co mají a co nemají dělat - ti problémy nemívají Každý by si měl uvědomit, do které skupiny patří a podle toho se zařídit nebo se se situací smířit. Bohužel ani nejlepší antivirus neodhalí všechno. A nadruhou stranu obezřetní uživatelé vira nikdy nespustí, takže by teoreticky antivirus (skoro) nepotřebovali.

Edie (11.12.2004 18:45:57)

Tak já patřím do skupiny lidí,kteří tomu rozumí a tráví na compu 12 hodin denně.Poprvé v životě mám problém s virem.Nemůžu za to,že antiviry selhávají.Mám nové aktualizace a zapínám scanning všech souborů.Tak pane anonyme,co ještě napíšeš.

Anonym (11.12.2004 19:20:34)

Zajímavé, pokud někomu "vynadám", obratem odpoví že je zkušený uživatel, případně třeba i administrátor a jen "náhodou" má nějaký problém. Zkus napsat víc: používaný OS, instalované SP, aktualizace, systém souborů, verzi Nera, vysvětli "přepisuje spustitelné soubory" - co a čím? Třeba na něco přijdeme. Anonym

Edie (11.12.2004 20:45:46)

Tak podívej,mám nainstalované AVG,Avast a NOD32 a žádný nic nenajde.Ale jakmile se chystám něco vypálit a spustím Nero,tak mně to napíše "spustitelný soubor Nera byl změněn,pravděpodobně výskytem viru bla bla bla... ".Pomůže jen přeinstalace,ale tak druhý den mám to samé.A opravdu jsem zkušený uživatel a teď uvidím jak zkušený uživatel jsi ty.Hodně štěstí.A už nikoho neurážej,protože tím dokazuješ jen svoji slabost.

Anonym (11.12.2004 21:30:39)

Nemas neco nasilenyho? Ta opakovana intoxikace by tomu nasvedcovala.

Anonym (11.12.2004 21:32:40)

pozn. tohle je jinej anonym

Anonym (11.12.2004 21:34:28)

...chtel jsem napsat: ...nasdílenýho

Edie (11.12.2004 23:15:05)

Mám akorát nasdílené data pro přístup k DC++.

Anonym (12.12.2004 00:08:55)

Takže: 1.) nikoho neurážím - přečti si můj první příspěvek pořádně 2.) tři antiviry jsou zbytečné a dokonce škodlivé - NOD32 stačí 3.) pokud používáš Win XP nebo ME, vypínáš doufám při odvirování "obnovení systému"? 4.) nasdíleno v DC++ máš opravdu jen to, co je nutné, v žádném případě ne kořenovou složku disku se systémem, složku s Windows a Program Files 5.) firewall máš? 6.) prográmky proti spyware a podobné havěti - Ad-Aware 1.05 SE, Spybot 1.3, Spywareblaster a taky CWShredder 7.) když Avast najde vir - kde ho najde? 8.) co všechno se spouští po startu? - vyzkoušej Startup Control Panel (www.mlin.net), Startup Inspector for Windows, (www.windowsstartup.com), HijackThis (http://www.spywareinfo.com/~merijn/downloads.html) - povypínej zbytečnosti a podezřelé programy (a pokud si troufneš, třeba PC hned natvrdo resetuj - některá havěť, pokud je aktivní, tak si záznamy v registru obnoví) 9.) méně drastická metoda - zkus PC zbavit havěti v nouzovém režimu 10.) mrkni se taky do souboru hosts jestli tam není něco podezřelého, případně do souborů autoexec.* a config.* 11.) to Nero a ACDSee je koupené nebo "koupené"? 12.) změní se soubory i na "čistém" PC pokud se vůbec nepřipojíš k Internetu ???????? 13.) u jiných programů se nic nemění? Anonym

Edie (12.12.2004 00:22:56)

Já vím,že tři antiviry jsou zbytečné,ale já zkoušel co který dokáže.V DC++ mám nasdílený adresář "Share" na D:\,firewall mám(Kerio),programy zásadně mám "koupené"(to jsi dobře napsal),obnovení systému vždy vypnuto a pokud se nepřipojím na net,tak se mně soubor Nera nepřepíše.Psal jsem ti přece,že jsem schopný uživatel,jen jsem dostal nečekanou Mikulášskou nadílku.

Anonym (12.12.2004 01:37:09)

Je to opravdu zajímavé. S něčím podobným jsem se setkal u jakéhosi prográmku před pár lety - také byl "koupený" a po připojení na net se změnila jeho složka na skrytou a prográmek nefungoval. Tenkrát pomohlo jiné sériové číslo :-). Případně můžeš zkoušet: podstrčit místo nero.exe jiný program, přejmenovat nero.exe, zazálohovat nero jinam - sledovat co a kdy se změní. Změní se Nero jen když ho spustíš a seš zároveň připojený na net - nevím, ale je celkem možné, že si někde u Aheadu kontroluje SN :-( bylo by to sice záludné, ale ne nepravděpodobné, zvlášť pokud máš nějakou novou verzi (třeba skoro "Mikulášskou" 6.6.0.3). Pokud se něco z Nera spouští po startu Win, (jako že běžně jo) zkus to vypnout) a buď připojený na net (změní se něco?), pokud ne zkus spustit Nero (a co teď?)... Pro ACDSee to bude podobné. Pokud to nezabere, tak napiš, mám pár dalších nápadů, ale teď jdu spát. Anonym (alespoň v tomto vlákně, většinou se podepisuji :-) )

Edie (12.12.2004 09:59:09)

Udělal jsem to jinak.Format C:,Format D:.Mám nově nainstalovaný systém(XP).Nainstaloval jsem NOD32 a Kerio,přidal aktualizace a teprve jsem šel na net.A co se nestalo???Nero je v prd...Já to vidím,že vir bude někde v mém adresáři "Edie"(projel jsem ho 3 antivir. a nic),který si před formátem zálohuji.Mám tam totiž 10 GB programů a věcí.Používám Nero 6.3.0.0 tak přes půl roku a nikdy jsem s tím problémy neměl.A je zvláštní,že to dělá jen u Nera a ACDSee.Fakt si s tím nevím rady.

Petr (14.12.2004 14:33:07)

To, že AVG nic nenašlo se mi už párkrát stalo. Jakmile jsem se ale pokusil viry najít vzdáleně (připojit harddisk do jiného počítače, nebo často i tak, že jsem se prostě přihlásil do Windowsů jako někdo jinej) tak to viry našlo a zlikvidovalo. A pro opravu MBR stačí vzít starej fdisk od MS Dosu nebo od Win98 a spustit ho s parametrem "fdisk /mbr" a je to. Funguje to i pro Windows 2000 (na XP jsem to nezkoušel). A že se mi do compu vir vracel a vracel... to už znám taky. Vracel se přes internet pomocí sdílení souborů přes TCP/IP. Na to pomohla aktualizace zabezpečení woken a kontrola aktivace a nastavení firewallu.

Patris (12.12.2004 13:05:37)

S tou změnou exe souboru sem se již taky setkal a to ve spojitosti s firewallem. Problém byl ten, že ten spustitelný soubor má vnitřní kompresi a při spuštění se pokaždé dekomprimuje. Takže firewall ho viděl každou chvilku jinak velký a pořád se dotazoval, že se změnila aplikace, kterou jsem oprávnil na spouštění a pokaždý se musel několikrát potvrzovat, že souhlasím se spuštěním "nové" verze. Pokud chceš otestovat komp různými antiviry, je podle mě blbost instalovat jich několik najednou, protože otevíraný soubor zkontroluje jeden antivir a pak další ale ten první může zpozorovat otevírání souboru jinou aplikací, v tomto případě nemusí zjistit, že je to jiný antivir a pak ho zkontrolu opět znovu. A tak furt dokola :-(

rejp (12.12.2004 10:41:49)

Radil by Ti Ediemu neradit, je to přece beznadějně zkušený uživatel Nera, SCDSee a možná i Woken. O DOSu už si tak jistej nejsem. Umí i formátovat, tak z něho nedělej něco co není. Já jsem slyšel, že i stroje mají duši. Třeba si to jeho PC jen chce s ním hrát 12 hodin denně jako on.

Edie (12.12.2004 11:16:35)

Moc vtipné.Ty si s tím víš rady?Klidně přijeď k nám.Dáme po kalíšku a pak mně ukážeš jak jsi dobrý.Čím to,že většina lidí si troufá jen přes mail,ale z očí do očí jsou to ubožáci.

rejp (12.12.2004 14:13:12)

No nevím, jestli si s tím vím rady. Já jsem už vira neviděl tak nejmíň deset let, a voni mrchy vod tý doby udělali pěknej pokrok, jak jsem slyšel. Ale když se držím logiky toho co jsem kdysi o virech věděl a čtu co děláš, tak je někde kam na něho nedosáhne ani formátování ani přeinstalace Woken, což je možný jen tehdy, když je v MBR jako hiden, nebo v CMOS, nebo rovnou na instalačním CD!!!. Tady fakt nepomůže nic jinýho, pokud se to na tom HD smí (!!!), než low level formát z BIOSu, protože Wokna nemají žádnej nástroj jak to napravit a DOS na GB HD taky ne. U CMOS stačí na chvíli odpojit baterku, nebo na MB bývá zkratovací můstek a dnešní BIOSy mají autokonfiguraci, tak si ty hodnoty v CMOS obnoví. Jestli je vir na instalačním CD, je to podvrh a můžeš ho reklamovat, řekne Ti to ale jen nějaká antivirová firma. Jinak si ho tam někde po reinstalaci natahuješ z nějakýho zavirovanýho programu ať z CD, nebo sítě znovu. Jiná možnost neexistuje. Ovšem to co jsem napsal, si ale nemůže dovolit udělat běžný uživatel PC, dokonce ani ne kdejaký admin i kdyby měl "nalítáno" milion hodin. Je to vážně na antivirový specialisty.

Paladin (12.12.2004 11:36:49)

Trotle Rejpale,asi tomu nebudeš věřit,ale ten Edie rippnul přes 500 filmů v takové kvalitě o které se ti ani nezdálo.Je to suprový borec.Jen ADSL má chvíli,takže o netu ví dost málo.Dokázali jste tady někdo rippnout tolik filmů,že se do něho pouštíte.Na co by jste se asi dívali kdyby nebylo takových lidí.Prostě má problém a potřebuje poradit a tvoje zkur... narážky mu nepomůžou.Já to totiž taky nevím a nechtěl bych mít jeho problémy.

Edie (12.12.2004 12:29:47)

Zdar Tome,už jsem rippnul tak 750 filmů a sbírku jsem rozšířil na 3000 filmů.Dlouho jsi u mě nebyl.Náhodou o netu už vím jako trochu lepší průměr,to jsi mě zas urazil.Někdy se stav.Čus.

Anonym (11.12.2004 19:46:24)

Je jen otazka casu nez chytis vira pokud pouzivas AVG.

Anonym (11.12.2004 19:55:27)

Podivej se na http://www.viry.cz/go.php a projdi si i diskusi,jako priklad tam je ze AVG nenaslo nic a Avast ktery je zdarma nasel 7 viru.

Anonym (10.12.2004 20:26:35)

Jednoduchý řešení: natvrdo naformátovat celej hadr. To pomůže vždycky.

Anonym (10.12.2004 21:28:50)

format nepomůže vždycky, virus nemusí být v datové oblasti, ale nechce se mi věřit, že freeware Avast našel něco, co NODovi (ve virových testech hodnocenému jako nejlepšímu se 100% úspěšností) něco uniklo. Dřív než začneš formátovat a přeinstalovávat, tak si stáhni nejnovější servis pack, prověř si firewall, pak to antivirem odstraň a znovu by už tam neměl dolést...

Anonym (11.12.2004 13:59:59)

Mám taky Nod32 a před časem se mi taky stávalo, že mi internet jel tak děsně pomalu, ža sem hledal čím to může být. Tak sem zkusil i jiný antiviry, který není potřeba instalovat do pc. Stačí si stáhnout nějaký activex objekt ze stránek těch antivirových firem. Zkus si otestovat komp třeba online antivirovým programem: http://housecall.trendmicro.com http://www.pandasoftware.com A taky můžeš zkusit utilitu HiJackThis a další jako AdAware nebo Spybot. Bližší informace na http://www.spyware.cz

Anonym (11.12.2004 15:38:40)

Pokud to "natvrdo" vyjadřuje low level formát, jestli se to ještě u dnešních disků používá a smí používat. Normálně by ale měla stačit nová instalace Woken s: BOOTEM PŘÍMO Z CD A Z VYPNUTÉHO PC!!! Vir je v RAM a jen vypnutím se z ní odstraní, pokud není i v EEPROM. Jenže Wokna před instalací dělají testy jestli už tam nejsou a pak se chovají (h)různě. Nebylo by proto od věci přemazat na 00H napřed celý první sektor na HD. Původně to uměl DOSovský Disk Manager spuštěný z floppy, na HD tak do 500 MB. Na dnešní GB nic podobného asi není. Tedy jedině nová instalace jak jsem popsal. Ale jestli musíš k té instalaci co je na CD, přihrát i něco co tam není. To pak babo raď odkud. Nebo Linux.

Anonym (10.12.2004 21:28:12)

Nečeká Tě nic menšího jak zněly ty předchozí dvě rady, jestli se chceš trápit s viry do nekonečna. Jestli Tě už toto trápení už nebaví, pořiď si Linux, třeba od SuSE (teď Novell), má být ještě letos verze 9.2 a máš vystaráno. Jen si musíš archivovat data. Pokud je nemáš v nějakém jo exotickém formátu, můžeš je na 99% dál používat.

Anonym (11.12.2004 21:26:13)

Nez se ucit Linux, je rychlejsi se naucit zaplatovat windowsi, uzivat antivir a nespoustet kdejakou píčo.inu, ktera dojde e-mailem.

Anonym (12.12.2004 01:45:23)

Jak to děláš. Umíš psát a neumíš číst? Obráceně to jde. To vím, protože k Linuxu nic jinýho není potřeba. No abych nekecal. Na psaní je potřeba aspoň jeden prst na každé ruce a na myš stačí ta jedna ruka s prstem.

Anonym (12.12.2004 21:04:55)

Nic ve zlym, ale Linux ja fakt pouze pro ty, co na to maj cas.

jpg (11.12.2004 11:29:26)

Spis bych to videl na nejakeho cerva nebo tak neco, ktery se ti dostal do nezaplatovanych windows. Nemas nahadou na zkousku ten danajsky dar CEskeho Telecomu v podobe USB modemu ???

Flash (11.12.2004 21:22:16)

Já osobně používám: KASPERSKY ANTIVIRUS PERSONAL a je to zatím nejlepší co sem potkal..... DOPORUĆUJI:..................

Anonym (12.12.2004 02:00:48)

Dobra vec je i super utilities ted verze 4.2

neo (12.12.2004 15:15:34)

podle me je nejlepší trojkombinace: AVAST, KERIO, AD-AWARE... +windows update, mam to doma a naprosto v pohode..

Anonym (12.12.2004 21:03:08)

Doplnil bych jeste Spybot.

Pavel (12.12.2004 20:29:32)

Od te doby co mam ADSL jsem mel taky problemy s viry a jinou haveti (clovek neni svaty a sem tam jde i nekam jinam nez na Seznam...). Takze muj postup: 1. Spustit PC z bootovaci diskety 2. format C: 3. nainstalovat Windows a omacku kolem 4. Nainstalovat Firewall (napr Zone Alarm)+antivir(Avast)+mazac Spy-ware 5. Pripojit se k siti a UPDATOVAT si programy z kroku 4. 6. No a ted smele surfovat a pro zajimavost se mrknout na pocet blokovanych pokusu o pristup k pocitaci... Kazdopadne pokud nema clovek firewall (Edie mas?), neda se spolehat, ze antivir a anti-spy-ware to svinstvo pak vymetou.

Patris (13.12.2004 17:09:55)

Ještě můžeš zkusit pro ověření, že to není v lince, nějaký bootovatelný CD se systémem. Já mám vyzkoušený Knoppix. Je to bootovací Linux, který má grafický rozhraní, sám si pozná z DHCP adresu a hlavně nic nezapisuje na disk v počítači (na NTFS ani neumí). Umí ale z disku v pc číst. To je dobrý, když se ti zhroutí windows a potřebuješ přes síť odehrát data na jiný počítač. Já to mám takovou zálohu, že když se mi nebo nějakýmu známýmu náhodou zhroutí systém a potřebuje hned na web, tak než se to přeinstaluje, tak jede v pohodě přes tohle cd.

Anonym (13.12.2004 13:33:11)

Spyware je nekdy horsi nez vir - mohu potvrdit - zhorsovala se mi odezva, myslel sem ze je to u ISP ale po ocheckovani PC programama spybot a adaware sem nasel docela dost spyware - stacilo odstranit + (adaware to chtel) restartovat PC a uz to slape nadherne 480kbit, 14ms na seznam.cz

martin (14.12.2004 10:45:59)

Necetl jsem vsechny prispevky, ale myslim ze pokud jde o pricinu viru a spyware, pak udelaj tohle: 1/ Stahni trail verzi NOD32 a procisti harddisk (je to nejlepsi co je nyni k dispozici) 2/ Smaz si NOD32 a vyber si svuj freeware antivirus. 3/ Nejsi-li svaty, doporucuju Bitdefender Pro a licenci koupit an "astalavista.box.sk". Program totiz obsahuje i kvalitni a velmi jednoduchy (jednoduchsi nez NOD) a funkcni zaroven a ma firewall. 4/ Spust jej a pak jeste stahi tohle: 6/ Stahni RegSupreme program na vycisteni registru. Schvalne, kolik invalidnich polozek mas nasranych v systemu, to mi pak napis. Takze stahni a spust. Je to myslim freeware. 5/ Stahni SpyBot Search and Destroy, je to freeware a nejlepsi vubec. Vejdi do sekce aktualizace a stahni nove aktualizace. V anstaveni spust rezidentni ochranu. Tech par set kB za tu ochranu stoji. 6/ Napis kolik jsi mel invalidnich polozek v registrech a kolik spyware programu :o) Ahoj a drzim palce