Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Pomoc,nejde mi internet express s 3comem...

Pomoc,nejde mi internet express s 3comem...

Pajus (30.12.2004 20:19:38)

Muze mi nekdo pomoct s nastavenim Internet Express na routeru/modemu/Wifi 3Com OfficeConnect ADSL Wirelles 11g? Nastavil jsem tam vsechno podle ty drahy linky techniku (jako PPPoA, VPI/VCI 8/48, jmeno,heslo) a nic...Stale poblikava OnLine,ale pise porad Disconected...A navic,nez se nacte nejaka stranka z jeho setupu,trva to snad minutu...Mate ho nekdo? Funguje vam? Diky

Jarda (30.12.2004 22:34:18)

Zdravím, tuhle "hračku" v dobrém slova smyslu jsem si taky koupil a jsem velmi spokojen (za ty akční prachy v prosinci). Vše šlape na poprvé. Mám take Internet Express od Telecomu. Moje parametry jsou: PPPoA, VPI=8, VCI=48, norma VC MUX, DialOnDemand=on, Idle TimeOut=0, MTU=1454, username= tel cislo stanice, heslo=ref. cislo z faktur od TELECOMu. Spojení a synchronizace probíhají okamžitě. Zalogování na web rozhraní zařízení je okamžitá přez web na http://192.168.1.1. Jinak po připojení svítí stále led "SYNC" a "ONLINE" svítí permanentně v případě klidu jinak problikává při komunikaci. Pokud by toto nepomohlo můžeme se domluvit na zaslání kopie jednotlivých stránek z konfigurace modemu. Zatím zdravím. Jarda

Petr (31.12.2004 01:37:35)

Zdárek, mám taky to samý a taky sem s nim spokojenej. Nastavení sem tedy opisoval z manuálu od Contactelího Zyxelu co sem si okopíroval z těch co prodáváme v práci (samozřejmě jen ty položky, které byli schodné), protože ty hadi z telecomu mi nic takovýho neposlali, když sem si od nich nevzal koncový zařízení a samozřejmě na jejich webu maj nastavení jen pro ty jejich jebky co dodávaj a pro ostatní si máš zavolat na nějaký ty jejich placený lajny a v tomhle sem je podporovat nehodlal :-) ). A vzhledem k tomu, že určujou parametry ADSL oni, tak sem usuzoval, že všichni provideři musej mít ty parametry stejný. Takže sem taky nastavil jen to PPPoA, VPI/VCI, VC MUX a pak login a taky se to pak rozjelo. Sice sem nevěděl jak se to nahazuje online (neudělal sem re-power) a tak sem to dal tím tlačítkem spojit a naskočilo to. Podruhé už pak stačilo jen zapnout mu napájení a spojí se během chvilky sám. Ale teď sem koukal, že jeden parametr máš jinej než já a to ten Idle Time. Takže to asi bude to co mě štve a to, že třeba když chvíli nemaká, tak se mi stává, že dám otevřít nějakou adresu potom a on vybleje po chvíli, že server nelze najít, dám reload a už to jde. Takže to asi taky mám dát na 0, aby neusínal, co? Njn, to je tak, když sem si pořádně asi neprošel nastavení :-) A pak by mě zajímala ještě jedna věc a to nastavení firewallu. Zjistil sem, že mi nejde po ICQ posílat soubory a nebo dělat DCC posílání v IRC. A po modemu to šlo v poho, takže bych řekl, že bude chtít povolit nějaký porty na firewallu, ale netušim jaký...neřešils to? Díky P.

Jarda (31.12.2004 13:58:18)

Zdravím, problematiku ICQ File transfer atd. jsem neřešil - nepotřebuji a ICQ pro komunikaci funguje a to mi stačí. Jinak jsem si prověřil, že je lepší vypnout DHCP na 3COMU a nastavit IP na LAN kartě ručně. DNS servery jsem nastavil taky ručně a to ty, které si 3COM našel sám od ISP - jsou vidět ve status okně. Předtím s DHCP se mi to chovalo jak jsi popisoval - občas až na podruhé se web stránka načetla. Teď již ok. Jarda