Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Mereni prenesenych dat u vice pocitacu

Mereni prenesenych dat u vice pocitacu

Tomas (1.2.2005 21:32:58)

Chtel bych se zeptat, jak resite hlidani prenesenych dat, kdyz mate vice pocitacu v siti pripojenych pres jedno ADSL pripojeni. Jde to udelat nejak, aby byl jeden program na serveru a ten hlidal prenesena data jednotlivych pocitacu? A nejlepe tento pocitac po vycerpani limitu do konce mesice odpojil od netu. Nebude tam problem rozlisit data, ktera jdou z pracovni stanice pres server do internetu a data, ktera jdou jen po lokalni siti? Zatim jsem zkousel DUMeter, ale ten by se hodil jen na hlidani celkovych prenosu cele site. Nemohl bych ho myslim dat ani na jednotlive pocitace, protoze by prave nerozlisil net od lokalni site, kdyz jde vsechno pres jednu sitovku. Existuje vubec neco takoveho? Diky

Nargon (1.2.2005 21:50:22)

Vetsina programu (zatim vsechny co jsem zkousel) meri podle dat, ktere protekaji sitovkou. Pokud by existoval nejaky jiny, ktery by to meril podle IP adres na ktere je to smerovane tak by nejspise byl narocnejsi na vykon. Ovsem nic takoveho jsem zatim nikde nevidel. Jednoduzsi moznost je koupit jeste jednu sitovku a z modemu to tahnout do teto sitovky z te druhe to tahnout na switch a odtud jak to mate ted. Pak nebude problem v DU metru merit data jen na te jedne sitovce, ktera vede k modemu.

Tomas (3.2.2005 09:04:33)

Druha sitovka ale nevyresi problem, jak sledovat traffic ostatnich pocitacu v siti. Nekde jsem cetl, ze by to mohl umet Kerio Winroute. Nemate s tim nekdo zkusenosti? Umel by zjistit, kolik dat prislo do jednotlivych pocitacu z internetu?

neo (3.2.2005 09:13:07)

kerio winroute fireawall, hlídá podle uživatele/IP jdou nastavit i kvoty

Sergey (3.2.2005 09:40:26)

Pokud mas router, ktery umi SNMP, tak se da traffic do internetu sledovat pomoci nejake SNMP utility, napr. by to mohl umet PRTG, nebo MRTG.

Sergey (3.2.2005 09:48:01)

Tak treba starsi verzi programu PRTG , ktery by to mel umet sledovat jsem nasel na http://www.mikrovlny.cz v sekci software, je tam i PDF manual.

Zajda (3.2.2005 13:46:47)

Linuxovy ci BSDckovy ADSL router s netfilterem. Nebo stary pocitac s dvemi sitovkami a BSD ci netfilter. Dale bych dal pozor na to jestli kazda ip ma prirazenu jednu mac. Jinak by jste se mohl dockat neprijemneho prekvapeni;)

Anonym (3.2.2005 14:17:41)

To je tak kdyz vas otravuje 10 lidi najednou... Chtel jsem rici stary pocitac s Linuxem ci nakym BSD(me oblibene NetBSD:) a nastavenymi pravidly v netfiltru ci v ip filtru. Pri kazdem pravidlu na jednu ip by se u dane ip pocital pocet prenesenych dat. V netfiltru je modul limit.